Reklama

Reklama

Kapitán Whip Whitaker (Denzel Washington) je velezkušený pilot, kterému sebeprudší turbulence ani nestojí za zvýšení hlasu či adrenalinu v krvi. Když během rutinního letu jím pilotované dopravní letadlo vlétne do mohutné bouře, chladnokrevně ho vyvede do bezpečí, za což si vyslouží potlesk 96 cestujících a šesti členů posádky. Radost je předčasná, letadlu postupně začnou vynechávat funkce, je čím dál neovladatelnější a Whip se odhodlá k šílenému činu – otočí ho vzhůru nohama, což ho má déle udržet ve vzduchu a mezitím se pokusí najít co nejvhodnější místo k přistání. Před rovným pásem louky ho znovu otočí a ve dvousetkilometrové rychlosti sedne na zem. Jako zázrakem přežije 96 lidí. Když se Whip posléze probudí v nemocnici, dozví se, že se stal národním hrdinou. Adorace ale trvá jen do chvíle, než padne klíčová otázka: Co dělal kapitán před osudným letem? V tu chvíli pro něj začíná nový boj. Boj, který nakonec bude těžší než ten, který svedl se živly a neovladatelným letadlem. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (31)

Trailer 2

Recenze (967)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

LET vykresľuje krásne prepojenie vzájomných osudov medzi narkomankou zmývajúcou vlasy v kaderníctve a pilotom, alkoholikom, ktorý neuveriteľným manévrom zachráni pri leteckej havárii 96 zo 102 ľudí na palube. Obaja sa všemožne vyhrabávajú z dna drog a chľastu, pričom jediné po čom túžia je láska, neha a porozumenie. Doplňujúca postava dealera dodáva filmu ten správny komediálny šmrnc. Kapitán potápajúcej sa "lode" obvinený z niekoľkých trestných činov, ktorého prípad je viac medializovaný ako víťazstvo Johanky z Arku. Kapitán potápajúcej sa "lode", ktorý je pod väčším drobnohľadom ako pápež, si kupuje drogy ako na nejakom Baníckom jarmoku. Apropo: s obsahom alkoholu dva a pol promile a dávkou koksu v tele by človek neodtiahol ani kolobežku z miesta vozíčkara pred Tescom. Samotný manéver hodný akurát tak vzdušného "rogala" nebudem ani komentovať. Úprimne povedané som sklamaný ako už dávno nie. Toľko vzývaní v boha a jeho osláv vďaky zato, že neumrela celá posádka, to bol snáď zlý sen. AKO JA LEN TOTO NEZNÁŠAM. Boh chcel nehodu, boh chcel aby na mol ožratý pilot vykonal manéver od J.J Abramsa, čím si jednoznačne vyslúžil postavu hlavného pilota vesmírnej lode Star Trek. Opäť raz zem s hviezdami posiatou vlajkou v zastúpení spravodlivých ľudí môže vysloviť tú otrepanú sračkovskú frázu - BOH ŽEHNAJ AMERIKE. AKO JA LEN TOTO NEZNÁŠAM. Srdcervúce priznanie ožrana v závere mne slzičku z ľavého oka nevynorilo. Nuž, zrejme som cynik, ktorý už má týchto úprimných amerických "potleskov“ vyobrazujúcich spravodlivosť, plné zuby. Plusmi sa tak stáva len herecké obsadenie, výkon Denzela a video záber z mobilu, čistejší a stabilnejší ako z najlepšej HD kamery, vyrobený dobrým, statočným americkým kresťanom počas omše - GRC!!! ()

PinokKio 

všechny recenze uživatele

Těšil jsem si na film o hrdinovi podobného ražení, jakým byl pilot od řeky Hudson .. o tom, jak ho budou děti s mávátky vítat na besedách, politici si s ním potřásat rukou a plácat ho po zádech a přeživší z letu ho nosit na ramenou, jenže místo toho jsem musel víc jak dvě hodiny koukat na lidskou trosku, která ani neumí pořádně vychutnat moji milovanou vodku. Nakonec mu ještě rupne v bedně a v tom svém deliriu tremens se napraví a vysměje sám sobě. Paráda, ale když už bych si s někým chtěl zachlastat, tak raději s Cagem ve Vegas. [OSCAR 2013] .. nominace pro Denzela Washingtona a za originální scénář. Pche .. za scénář? Co je originálního na chlapovi, který se neumí porvat se svým vnitřním démonem a denodenně mu odpouští? Sorry, ale to nemysleli akademici vážně. A Denzel? Ale jo, nominaci si zasloužil, ale byli tu chlapi, co uměli chlastat líp .. ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Pili, jsme a budem. Denzel v krásné alkoholové romanci se vyznává se ke své nejmilejší lásce. Pasáž je přepálená a některé scény s Kelly Reilly bych vystříhal. Vlastně možná celou její postavu bych vyhodil. Nepřišlo mě že by měla pro příběh nějakou podstatnou roli. Nejlepší scéna je samozřejmě na začátku (zřícení letadla). Já si ovšem náležitě vychutnal i závěrečné vyšetřování, kde dává Denzel velmi pádnou odpověď na otázku proč je tolik ceněným hercem. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Dva tisíce hodnocení tejden před premiérou v našich kinech? Mně je jasný, že do Ameriky na víkend jezdí čím dál tím víc lidí, ale ten zbytek zdejších magorů by si měl přiložit studenej hadr na čelo. /// Návštěva kina rozhodně stála za to, i když nepochybuji o tom, že zdejší experti dokážou rozeznat kvalitu i na tabletech nebo patnácti palcových monitorech svých zavšivených kompjůtrů, nad kterými se pak ukájí chvástáním o tom, kterak prozíravě ušetřili prachy za lístek. Nedivil bych se, kdybyste měli dneska večer hromadný rande na Babovřeskách. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Denzel je opět Nezastavitelný, akorát tentokrát ještě k tomu chlašče a smaží, což mu pěkně zatopí u jeho zaměstnavatele, který, jako každý jiný, zaměstnance v náladě nestrpí. Když k tomu přihodíte fakt, že je pilotem, který křápne na zem s letadlem plným lidí, tak už si to drámo dokážete představit. Je to za tři a půl hvězdy, ale Denzela mám rád, tak dávám čtyři. Začátek je výbornej, konec taky ujde, ale prostřední část filmu je šíleně čitelná a nudná. Film mohl být o půl hodiny kratší, nic by se nestalo, ale za podívání to stojí. 70% ()

Galerie (37)

Zajímavosti (20)

  • FIlmové číslo letu 227 není náhodné. Existuje totiž pověra, že při součtu kombinace čísel s výsledkem 11 vzniká předpoklad havárie letadla. K nehodě došlo například u letu AA 191. Letoun typu DC-10 tehdy odstartoval z letiště v Chicagu, ale jeho motor odpadl a letoun tragicky ztroskotal. Stejně tak let PSA 182, vypravený z letiště v San Diegu, který čelně narazil do země. (Linkyc)

Související novinky

Zemeckis a miniaturní druhá světová

Zemeckis a miniaturní druhá světová

20.06.2017

Legendární Robert Zemeckis (Návrat do budoucnosti, Forrest Gump) se po Vánoční koledě konečně vrátil k hraným filmům. Jeho nová dramata Let, Muž na laně a Spojenci se (alespoň v Česku) dočkala velmi… (více)

Denzel opět akční, Equalizer našel režiséra

Denzel opět akční, Equalizer našel režiséra

22.02.2013

V Letu nám připomněl, že suverénně zvládá i ty nejnáročnější herecké polohy a zaslouženě získal nominaci na Oscara. Teď se ale vrátí k tomu, co mu jde v posledních letech nejlépe – drsné akci. Na… (více)

Kdo si zalétá s Denzelem?

Kdo si zalétá s Denzelem?

29.09.2011

Robert Zemeckis konečně učinil rozhodnutí. Věděli jsme, že se po rozpačitých reakcích na své animované pokusy nakonec vrátí k „živé akci“. Byl spojován se spoustou projektů, ale nakonec definitivně… (více)

Zemeckis na lovu mořských příšer?

Zemeckis na lovu mořských příšer?

29.07.2011

Po propadáku Máma mezi Marťany z jeho produkční dílny je víceméně jasné, že kariéru Roberta Zemeckise spasí už jen návrat k hranému filmu. Tedy, alespoň částečně hranému – nějaké ty digitální efekty… (více)

Reklama

Reklama