Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Krátkometrážní
  • Dokumentární
  • Komedie
  • Animovaný

Biografie (7)

Petr Chromčák (střihač / kameraman / producent)

22.11.2019

Petr Chromčák studoval střední školu zaměřenou na filmovou tvorbu, kde začal nabývat své profesní zkušenosti. V té době produkoval studentská díla svých spolužáků, např. dokumentární film Jarda, či snímek tehdy starších kolegů ze zlínské univerzity UTB, kterým pomáhal jako asistent produkce na projektu Mk 10,9 (nejlepší hraný… (více)

Robin Lord Taylor (herec)

28.03.2015

Robin Lord Taylor se narodil 4. června 1978 Iowě, USA. Je americký filmový a televizní herec, známý hlavně jako "Penguin" ze seriálu GOTHAM.Rodák ze Shueyille úspěšně absolvoval na Solonské střední škole a hned potom se přihlásil na Northwestern University v Chicagu. V roce 2000 se rozhodl odstěhovat do New Yorku a tam žije… (více)

David Mazouz (herec)

15.03.2015

David Mazouz se narodil 19. února 2001 v Los Angeles. Je americký herec, známý především jako Jake Bohm ze seriálu DOTEKY OSUDU. David pochází z židovské rodiny, otec Michael je lékař a je z Tuniska a matka Rachel je Američanka, i když oba její rodiče se narodili v Řecku. Svou kariéru začal v reklamách a od roku 2010 dostával… (více)

Billy Ray (scenárista / režisér / tvůrce)

15.03.2015

William "Billy" Ray je americký scénárista a režisér. V roce 1994 začal psát pro televizi, konkrétně pro sci-fi seriál ZEMĚ 2, který ale moc úspěšný nebyl. V témže roce zpracoval první scénář k celovečernímu filmu - BARVA NOCI v hlavní roli s Brucem Willisem. Poté napsal mnoho scénářů, z nichž českým divákům by mohly být známé… (více)

Doug Ellin (scenárista / režisér / tvůrce)

15.03.2015

Doug Ellin se narodil 6. dubna 1968 v Brooklynu, New Yorku. Je filmový producent, scénárista a režisér. Vystudoval Tulane University v Louisianě. Na začátku 90. let se odstěhoval do Los Angeles a snažil se prosadit jako stand-up komik. Brzy však dostal práci v podatelně produkční společnosti New Line Cinema. Tady pracoval také… (více)

Dan Reynolds (herec / skladatel / producent)

14.03.2015

Dan Reynolds se narodil 14. července v Las Vegas. Je známý především jako frontman americké indie-rockové hudební skupiny Imagine Dragons. Reynolds spolu s ostatními členy založil v roce 2008, ve stejné době ještě studoval na Brigham Young University. Ze začátku tvořili EP, mimo jiné i It's Time, ze kterého v roce 2012 udělali… (více)

Laurent Tirard (scenárista / režisér)

02.03.2015

Laurent Tirard se narodil v roce 1967 ve Francii. Ve svých 22 letech se odstěhoval do New Yorku studovat zde filmový obor na Newyorské univerzitě. Tu absolvoval v roce 1989. Rok po tom působil v Los Angeles ve studiu Warner Bros., kde pracoval jako lektor scénářů. Poté nastoupil do amerického filmového časopisu Studio Magazine.… (více)

Reklama