Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Krátkometrážní
  • Dokumentární
  • Komedie
  • Animovaný

Zajímavosti k filmům (16)

Skrytá identita

Skrytá identita (2006)

Jack Nicholson (Frank Costello) měl pocit, že při rozhovoru s Leonardem DiCapriem (Billy Costigan) nepůsobí dost hrozivě. Následujícího dne si na plac vzal zbraň, tu při natáčení scény nečekaně vytáhl, aby DiCapria vyděsil. Uspěl na sto procent; překvapil totiž nejen kolegu, ale i všechny okolo, včetně režiséra Martina Scorseseho. Leonardo se nechal slyšet, že to byl jeden z nejpamětihodnějších momentů v jeho herecké kariéře.

Legionáři - sibiřská anabáze

Legionáři - sibiřská anabáze (2023)

Režisér snímku Petr Nikolaev a jeho producent Jiří Průša zažili při natáčení doplňkových záběrů v Rusku menší nepříjemnosti. Když na čeljabinském nádraží točil Nikolaev příjezd vlaku, uviděla to policie a krátce ho zadržela. Všechny své záběry musel okamžitě smazat, jinak by mu hrozilo zatčení.

Temné kouty

Temné kouty (2015)

Stejnojmenná knižní předloha od autorky Gillian Flynn vyšla už v roce 2009 a v témže roce ji časopis Publishers Weekly označil jako Nejlepší knihu roku 2009.

Mimoni

Mimoni (2015)

Do češtiny namluvila roli Scarlet Odkráglové (v původním znění Sandra BullockIvana Chýlková. Byla to její první zkušenost s dabingem - a podle jejích slov také poslední.

Doteky osudu

Doteky osudu (2012) (seriál)

Pacient fiktivní společnosti Aster Corps McCormick (Bernard White), trpící nespavostí, má stejné příjmení jako jeden z režisérů a producentů podílejících se na tvorbě tohoto seriálu - Nelson McCormick.

Reportérka

Reportérka (2015) (seriál)

V jedné scéně v 1. díle lze zahlédnout jako komparzistu Josefa Klímu, autora scénáře.

Soudce

Soudce (2014)

Když Paní Bleckwellová (Grace Zabriskie) plivne soudci na auto, je na skle vidět plivanec. V hned dalším záběru však vidět není.

Znamení koně

Znamení koně (2011) (seriál)

Většina herců nikdy na koni neseděla.

Znamení koně

Znamení koně (2011) (seriál)

Druhá řada seriálu se točila od září 2013 do června 2014. Točilo se na závodišti v Pardubicích, v hřebčíně Napajedla, ve Slušovicích, na zámku v Hošticích, v Luhačovicích a v ateliérech ve Zlíně.

Běž, chlapče, běž

Běž, chlapče, běž (2013)

Hlavní roli Jurka Staniaka ve filmu ztvárnila dvojčata Kamil a Andrzej Tkaczovi. Filmovat začal Andrzej, ale režisér si pro náročnost přibrat i Kamila. Kvůli pracovnímu omezení dětských herců na 6 hodin denně se bratři později v roli Srulika střídali. Podle jejich vlastních vyjádření jeden filmoval dopoledne a druhý odpoledne. Občas se vystřídali. (Zdroj: Zlín Film Festival 2014, totalfilm.cz)

Reklama