Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Drama
  • Sci-Fi

Recenze (19)

plakát

Volpone (1941) 

Obstojná a řekl bych originálu velmi věrná adaptace britské renesanční klasiky. Film mě až na trochu kostrbatý začátek nakonec přeci jen dokázal uchvátit. Když se hlavní zápletka konečně rozjede, kvalita hereckých výkonů se najednou výrazně zlepší. Krásně bohatou a jistě nákladnou produkci bohužel celkem kazí tehdejší technické možnosti, což ostatně platí pro většinu filmů ze 40. let. Ideální pro studenty divadelní historie či jako odpočinkovka na nedělní odpoledne. Sledováno v originále s titulky.

plakát

Casino Royale (2006) 

Je zvláštní, kolik lidí tahle bondovka zvedla ze židle. U mě se tedy žádný takový pocit nedostavil. Někteří si cení její neotřelosti a jinakosti oproti klasickým bond filmům, ale mě spíš štve. Zaprášený a černobílý začátek Afrika - Praha mě moc nenadchnul, pokerová bitva jakbysmet. U části potom už jsem se vyloženě nudil. Nevím, čím to je, ale Kasíno Roajál mi do hlavy díru neudělalo. Tedy až na mučící scénu: To je naopak jedna z filmových chvílí, na které budu dlouho vzpomínat.

plakát

Na plovárně (1998) (pořad) 

Tolik známých osobností a tolik zajímavých příběhů. No já být na Markově místě, zbláznil bych se blahem. On i Plovárna jsou takový klidný a rozumný ostrov v televizním moři.

plakát

Top Gear 2010 (2002) (pořad) 

Já autům sice vůbec nerozumím a ani se o ně nezajímám, Top Gear je ale můj nejoblíbenější neseriálový pořad. Hvězdné trio a šílené nápady okořeněné britským humorem. Tahle kombinace mě prostě dostala. A navíc se tvůrcům povedlo spojit užitečné informace s koupu zábavy! Hodná, BBC, dostaneš sušenku!

plakát

Top Gear (1978) (pořad) 

Já autům sice vůbec nerozumím a ani se o ně nezajímám, Top Gear je ale můj nejoblíbenější neseriálový pořad. Hvězdné trio a šílené nápady okořeněné britským humorem. Tahle kombinace mě prostě dostala. A navíc se tvůrcům povedlo spojit užitečné informace s koupu zábavy! Hodná, BBC, dostaneš sušenku!

plakát

The Graham Norton Show (2007) (pořad) 

Skvělí hosté, skvělý moderátor, skvělé publikum. Prostě skvělá BBC kvalita, které se může vyrovnat (ale opravdu stěží) snad jen Všechnopárty.

plakát

Prostřeno! (2010) (pořad) 

To není ani tak náhled do českých kuchyní, jako spíš dokument o tom, jak někteří lidé dokážou být svině kvůli 25 tisícům korun. Sem tam se objeví pětice relativně normálních lidí, ale jinak spolu vždy soupeří směsice čarodějnic, fiflen, tupých řízků z Moravy nebo velkoměstských floutků, a to je pak panečku podívaná. To se pak ukáže, kdo jaký opravdu je a kdo to komu dokáže zavařit.

plakát

Hobit: Neočekávaná cesta (2012) 

Půl roku před premiérou bych nikdy nečekal, že něco takového řeknu, ale bohužel: Hobitek mě zklamal. Možná jsem očekával příliš, ale pro mě to prostě nebylo ono. Nebylo to jako před deseti lety. Tehdy bylo všechno tak krásné a hlavně klidné a naopak akční tam, kde mělo být, a s mírou. Ten pocit mám z většiny dnešních filmů, bohužel i z Hobita. Bylo to prostě na můj vkus moc přeplácané. Kdyby do toho dali pánové z Wety a New Line Cinema trochu víc srdíčka a rozumu, myslím, že by trilogie měla větší smysl. Teď už jen netrpělivě čekat, co bude dál...

plakát

Avatar (2009) 

Nezlobte se na mě, ale mě se Avatár prostě nelíbil. Triky mě nijak neuchvátily, příběh mi přišel nudný a až nebezpečně povědomý a vůbec, prostě jsem se u filmu nudil. Pořád nechápu, co na tom všichni vidíte. Jistě, určitě to muselo stát spoustu práce a peněz, vyrobit film takových rozměrů. Jenže k čemu jsou všechny tyhle vymoženosti a překypělost, když v jádru je film úplně jalový?

plakát

Fallout: Nuka Break (2011) (seriál) 

Fallout jsem sice viděl jen z vlaku, ale dokážu si asi představit atmosférů apokalypsy smíchané s padesátými léty. Díky bohu nemusím. Na nezávislý seriál neskutečně kvalitní výprava a relativně dobří herci. Postavy jsou zajímavé a prostředí OK. Pro fanoušky herní série povinnost!