Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Horor

Recenze (2 495)

plakát

Dobré ráno, Brno! - Epizoda 8 (2024) (epizoda) 

Humoru ubylo celkove ve druhé sérii. A i tady je tendence sestupna, kdy poslední díl obsahuje nejmíň vtipných momentu. Skoda. Jednička byla crazy a vtipná, dvojka už většinu času ne.

plakát

Jeden den (2024) (seriál) odpad!

Prázdná, nudná a nezajímava blbost.

plakát

Občanská válka (2024) 

Aby to dávalo smysl, musel by tvůrce aspoň v nějaké rozumné míře vystavět logiku konfliktu. Jinak je to v podstatě jen putování party novinářů od přestřelky k přestřelce. Některé válečné scény jsou i zajímavé, bohužel ne dost. Poslední bod je posedlost amerických filmařů dělat z bílých obyvatel mimo velkoměsta agresivní a zaostalé idioty, tohle klišé mě už dost nebaví. Pokud si někdo chce dát válečný film, kde je v hlavní roli novinář, spíš doporučuju sáhnout po starém Salvadoru od Stonea. Pokud spíš apokalyptickou road movie po Americe, pak se přímo nabízí Cesta. Tedy jsem nic objevného nenašel.

plakát

Šógun - Andžin (2024) (epizoda) 

Clavellovu knížku jsem četl, první seriál z roku 1980 jsem viděl, takže mám s čím srovnávat. Super je, že podobně jako starší seriál, i tady se tvůrci drží velmi věrně předlohy, a to včetně popisů scén nebo dialogů. Na téhle verzi je vidět, že se nešetřilo na výpravě a na tricích, všechno to vypadá neuvěřitelně působivě. Zatím jsem nadšený. Oproti knížce tu akorát nastupuje o něco rychleji japonská politická linie a vysvětlení dění. V knížce je to déle postavené spíš z Andžinova pohledu, kdy na tohle všechno přichází až postupně. Nicméně nemyslím, že by to nějak vadilo.

plakát

Šógun - Dámy vrbového světa (2024) (epizoda) 

Tenhle díl mi přišel pomalý a málo zajímavý. Politika, která je v knížce podána docela dynamicky, tady je spis brzda.

plakát

Šógun - Osmero hradeb (2024) (epizoda) 

Pořad super. Už jsem si i zvyknul na hlavního bílého hrdinu, který je hodně jiný než ten z roku 1980 i ten knižní. V knížce mi přišel lodivod víc intelektuál, ale je otázka, zda by takový člověk sloužil na polo-pirátské lodi. Takže dobrý. Baví me, jak čím dal víc vplouva do japonské kultury.