Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V Japonsku se protnou osudy, když se v chudé rybářské vesnici vyplaví na břeh barbarská loď. V Ósace je mezitím lord Toranaga přechytračen svými nepřáteli. (Disney+)

Recenze (50)

Ahsoka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nepopieram, určite zaujalo. Vo veľkej miere sa tu stavilo na vizuálny zážitok asi zo všetkých strán, či už výprava ako taká, prostredie, alebo v súčasnosti veľmi populárne citlivejšie momenty (vraždy, sex, mučenie...) zobrazené v raw štýle. Na mňa ale až príliš veľký wow efekt a nie som úplne fanúšik takéhoto nasýtenia očí. Nestačí mi to. Asi by som to zhrnula slovami: mnoho a zároveň málo. Hlavne, čo sa dejových a charakterových informácií týka. Ale zvedavosť smerom k ďalším častiam vzbudená, čo asi tiež bol zámer. ()

Magenta 

všechny recenze uživatele

Avizované srovnání se Hrou o trůny je mimo. Tohle je úplně někde jinde. Skvělé postavy, prostředí, kostýmy, i ta atmosféra. Perfektní. Jen jsem měla chvíli zmatek v jazycích. Blackthorne je Angličan na Holandské lodi, s posádkou mluví anglicky, což má tedy být opravdu angličtina? Nebo holandština? Nebo dokonce portugalština, kterou pak angličtina celou dobu supluje? Kdo ví. Aspoň, že Japonci mluví japonsky. ()

Reklama

warrenur 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Velmi vydareny otvarak s velkolepym obsadenim - charizmaticky Hirojuki Sandada na cele vo velmi stedrej minutazi na epizodu. Pomery v case a dobovom Japonsku a i v kulture tych casov zaujimavo a casto i verne :) vykreslene. Pominiem "klasicku liniu" s "vyplavenym pohladnym a vspurnym barbarom", osvietenym vladcom a pohladnou emotivnou "ucitelkou". Pri opise tychto dejin je hadam najcestejsia. Ak teda nejde zrovna a poukazanie na casy s krestanskymi misionarmi. Niekolko ich tu uz bolo, ale podla vsetkeho bude toto spracovanie paradne. Spokojnost a ocakavanie. ()

Super8martiN 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nevím, kdy naposled jsem viděl, takhle krásně uhlazený kousek. Ale nenechte se zmást, hnusu, špíny a krve je tu dost i tak a to se mi sakra líbí. Hodina utekla jako nic, herci jsou absolutně bezchybní a obsazení je na tom zatím snad to nejlepší. Po dlouhé době se opět zamilovávám do nějakého seriálu! ()

vydumnica 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rodrigues: "There's a saying out here that every man has three hearts. One in his mouth, for the world to know, another in his chest, just for his friends and a secret heart buried deep where no one can find it. That is a heart a man must keep hidden if he wants to survive. You'll understand soon, Inglés. And who knows, maybe-maybe fate brought you here for a reason. Maybe you'll live long enough to find out what it is." 4 a pol*. ()

Galerie (14)

Reklama

Reklama