Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Spojenectví Blackthorna a Mariko prochází zkouškou při výcviku Toranagova střeleckého pluku. (Disney+)

Recenze (31)

Ahsoka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak podmanivá kamera (v tejto epizóde teda obzvlášť), že až po skončení epizódy si uvedomujem, že to tempo deja bolo trošku pomalšie a posun bol menší ako v predchádzajúcich častiach. Ale zato som si o to viac užívala každý moment a vôbec mi to nevadilo. Ak to nebude mať za následok, že v niektorej z najbližších častí ten dej naopak preletí. Epizóda zameraná skôr na rozvoj charakterov a vzájomných vzťahov. Vyzdvihnem aj postavu Jabušigeho, ktorá ma mimoriadne baví už od prvej epizódy a teším sa, čo ďalšie nám ponúkne. ()

BarryLyndon 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je to jiné než původní seriál nebo knihy , ale pořád skvělé Na dnešní seriály nekompromisní výprava a kvalita. Sanada mi dokonce přijde lepší než Mifune, který proti němu i jako největší legenda působil unaveně. A jak psal duro, Jarvis šel úplně jinou cestou než Chamberlain, ale je v tom super. Už jsem přišel na to, co mi přijde od začátku divné a je to anglický I český titulkový překlad. Poprvé ten příběh konzumuju mimo dabing seriálu nebo český knižní překlad, který je neuvěřitelně poetický a tady se v titulcích a angličtině jede víc na jistotu a je to méně lyrické. ()

Reklama

Martrix 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Sakra to je dobrý! Ani chvilka, kdy bych se nudil. Nevystřihl bych ani jedno políčko. A to ani co se týče vztahové linky. Pořád je to velmi vtahující. Velmi chválím rozhodnutí nechat dialogy v japonštině, resp. nedabovat. Pomáhá to autentičnosti. I když je předloha beletrie, většinou máte pocit že sledujete skutečné fragmenty japonské historie. A chcete víc a víc. Dokonce i když hrozí, že bude ten válečný epos "narušen" milostnou linkou. Ani nepamatuji, kdy naposledy mě nějaký seriál takto lapil(asi Černobyl). Je skvělé, že se v té záplavě seriálů objevil jeden, který lze označit za vzrušující podívanou. ()

Cain(cz) 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po předchozím poněkud roztěkaném dílu (ostatně byla to jediná epizoda, kterou režírovala žena), se seriál propracovává k jádru románu a obecně se v závěru přitvrzuje muzika. Hatamoto, a laskavý divák, postupně přijímá Japonskou kulturu a způsob myšlení, byť jde o pouhé první krůčky. P.s.: Moeka Hoshi (30 let) je fantastická, ve vší úctě k Anna Sawai. Pro mne dosud nejlepší epizoda. ()

Super8martiN 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Stále se bavím, ale bohužel, čím více se vzdalujeme od předlohy, tím více mi chybí ty detaily, které jsem v knize miloval, je vypuštěno dost důležitých částí a vůbec by mi nevadilo trochu zvolnit tempo a více ukázat kulturní rozdíly, s kterými se Andžin potýká, přiblížit více Japonsko, jeho jinou etiku a řád.. Takhle se pomalu dostáváme do lehce nadprůměrného seriálu, což je škoda. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (2)

  • Nattō, pokrm se slizkou strukturou, který Mariko (Anna Sawai) večeří a John Blackthorne (Cosmo Jarvis) projeví zájem ochutnat, se vyrábí z vařených sojových bobů fermetovaných bakteriální kulturou Bacillus subtilis. (Jirka_Šč)
  • Hatamoto byla důstojnická hodnost, přeložitelná jako „strážce vlajky“ nebo „muži shromáždění kolem vlajky“. Člověk s touto hodností měl právo osobní audience u šóguna. (Jirka_Šč)

Reklama

Reklama