Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Horor
  • Krimi

Recenze (162)

plakát

John Oliver: Co týden dal a vzal (2014) (pořad) 

Pravděpodobně to nejlepší, co můžete na poli talk-show v dnešní době vidět. Je až neuvěřitelné, jak dokáže tenhle chlapík udělat z velmi nezáživných témat něco, co člověka přiková k sedačce a donutí smát se na celé kolo.

plakát

Atlas mraků (2012) 

Nelíbilo, neb jsem to nepochopil. Audiovizuální stránka skvělá, ale k čemu to, když to trvalo 3 hodiny a nic mi to nedalo. Nebýt toho, že jsem měl v kině překrásnou společnost, utekl bych po pul hodině.

plakát

Konečná (2013) 

Příjemná oldschool akce na sobotní večer. Osmdesátky jsou zpátky, Arnie hodí do placu sem tam nějakou hlášku, krví se nešetřilo, takže proč ne. Zábavná béčková ptákovina, která určitě neurazí a je vidět, že si to všichni přítomní dokonale užili (Knoxville možná až moc)

plakát

Insidious (2010) 

(ne)příjemná duchařina, která umí opravdu vylekat. Poslední část se sice ubere směrem do vcelku absurdních vod, ale dobře balancuje na hraně sebeparodie a nikdy ji nepřekročí. Úplný závěr je pak výborný a skvěle k celému filmu sedne. Je vidět, že Saw nebyla žádná náhoda a Wan je opravdu jeden z nejvýraznějších tvůrců současnosti.

plakát

Rychle a zběsile 6 (2013) 

Šestka není tak dobrá jako předchozí díl, ale to se dalo čekat už podle traileru. Všechno víc, všechno jestě mnohem víc over the top. Ale kam jinam se posunout u série, která je na tom skoro od základů postavená. Jako letní popcorn je to opět nepřekonatelné, akce je natočená fantasticky a hvězdička nahoru za výborný soundrack, ostatně jako vždy u FF. Pětka mohla jenom příjemně překvapit, u šestky už se pouze očekávalo, že nastavená laťka bude na minimálně stejné úrovni. Sice není, ale není ani nijak výrazně níž. Lin už vyčerpal všechno co mohl a jsem velmi zvědavý, jak si s touto látkou poradí Wan. Určitě to nebude tak pompézní, tak nablýskané a dá se očekávat, že bude všechno tak nějak víc osobní a na tělo. A to by vůbec nemuselo být na škodu a na škodu určitě nebude ani Statham, protože po nepříliš výrazném záporákovi v tomhle díle je potřeba někoho, kdo to pořádně rozčísne. A to Statham určitě bude.

plakát

Smrtonosná past: Opět v akci (2013) 

Jednoznačný, ohromný a nechutný plivanec do tváře všem fanouškům série Die Hard a Johna McLanea (takže i do mého ksichtu). Moore je prostě patlal, neumětel, všechno dohromady. Do pekla s ním. Proti prvním čtyřem dílům je to směšné, nic víc. Zabalte to, nebo angažujte McTiernana, jinak je s Die Hard konec.

plakát

Šéfové na zabití (2011) 

Docela sranda to byla...dobré obsazení, rychle to uteklo..spíš tři hvězdičky + čtvrtá, kterou si vysloužil Matkychtivej

plakát

Polda a polda (2010) (seriál) 

Sranda je to...lepsi nez Poldove a Benga v zaloze dohromady..

plakát

Rychle a zběsile 5 (2011) 

Pět hvězd je sice možná trochu nadhodnocené, ale vzhledem k tomu, že se letos zatím žádný výbušnější a dynamičtější akční popcorn v kinech neobjevil, plno si to zaslouží. Když nějaká série umírá, tvůrci se většinou snaží vrátit zpátky ke kořenům, k tomu, čím to začalo a s čím měli nejvíce úspěch. U Rychle a zběsile udělali přesný opak a ze série se stali tak trochu Dannyho parťáci na kolech a s kulomety. A to je jenom dobře. Obsazení je naprosto úžasné, díky čemuž jsou povedené i neakční pasáže, kterých ale stejně není mnoho. Lin to všechno navíc zrežíroval tak, že by mu mohli i mistři akčního řemesla závidět. Akce je trochu staromódní, parádně sestříhaná a mrtě digitálních efektů ze čtyřky nahradilo pravé železo, což je jenom a jenom dobře. Scénář, několik klišoidních hlášek a momentů není vůbec potřeba řešit, daleko lepší je užít si přítomnost Diesela a Rocka v jedné scéně. To napětí, dusno a jiskření mezi něma je úžasné když se do sebe pustí, Arnie s T1000 stojí v koutě a jen koukají, protože tahle bitka je prostě epická. Drtivou většinu filmu jsem čekal na to, až se tyhle dvě monstra setkají pěst v pěst a když se tak stalo, vyklubala se z toho jednoznačně jedna z nejlepších bitek na stříbrném plátně. Za tohle a za závěrečnou honičku si to u mě plný počet zaslouží. To, že se zde nefunguje fyzika, jak zde někdo trefně zmínil, mi ani trochu nevadí. Těším se do Berlína. Zatim akce roku....s velkým A!!!