Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Sci-Fi
  • Fantasy

Recenze (11)

plakát

Plán útěku (2013) 

Béčkovej, ale pro mě poutavý, energický. Skvělí scénář, obsazení sice generace někde jinde, ale Stallon tomu dává to svoje. Mě to stačí. 95%

plakát

Spirit - divoký hřebec (2002) 

Podle mě skvělý animovaný film. Od prvního zhlédnutí mě film bavil. Rád jsem se nechal unášet příběhem kresleného mustanga. O hudbě se nedá ani mluvit, na tom pracoval ten nejlepší, ale i děj. Děj o lásce k rodině, druhému a touze po svobodě, je to co dělá z tuctových animáčů něco lepšího. Z klidnou duší mužů říct, že by mi nedělalo problém se na to dívat se svými dětmi.

plakát

Putování s dinosaury (2013) 

Rad bych vyzdvihl super záběry okolní přírody, ale nijak všedně to nepřidává naučné pohádce. Dost zvláštní mi ale přijdou záběry zachycující vizitky dinosaurů uprostřed příběhu. Příběh ušel a docela dobré soundtracky, proto krásných 50%.

plakát

Kapitán Phillips (2013) 

Dobrý příběh, dobrý děj, zápletka, napětí, akční pojetí kdy se do toho vložili SEALs. Tom Hanks už dříve dokázal, že je pan herec, z jeho strany skvěle. Výborný film u kterého jsme se nenudil a už námět podle skutečné události mě zajímal. Co k tomu dodat? Mimochodem dokonale vyřešený konec akce při zastřelení somálců, kdy loď přestala táhnout člun a bylo vymalováno.

plakát

Na život a na smrt (2013) 

Americké námořnictvo dokázalo překvapit, ale Expendables už tady je. První chvíle krásně zachycuje výcvik a přípravu, nic zvláštního, ale už setkání s Afgánci(talibanem) a několika zásahy by člověk řekl, že všichni zemřou a vítězové jsou jasní. Nad mé očekávání přišlo i nějaký zásahů do řad SEALs a nebylo jich málo. Hoši nám toho vydrželi za celou Ameriku a po krásných skocích do ničeho už mi moje růžové brýle nestačili. Bohužel byli i padlí a situace mapující skoro bratrskou lásku a obětavost pro druhého mě dostávala do kolen. Jinak vyzvednou bych určitě chtěl skvělé akce a kameru za neuvěřitelně realistické pády. Konec sice upoutal a nesmyslná záchrana z řad Afgánců přišla zvláštní. Po závěru mi spadla pusa z objasnění celé věci a pocta režisérovi za vyzvednutí činů jednotky Red Wings. U mě tedy 8/10.

plakát

2 zbraně (2013) 

Skvělé osazení herců Washingtona a Wahlberga trochu dostává na lepší úroveň jinak docela normálně akční komedii, které neschází vtip. 70/100

plakát

Rivalové (2013) 

Ach můj bože. Nevím jestli je to tou stupidně vánoční atmosférou nebo jsem viděl jeden z nejlepších filmu!! Děkuji za krásný zážitek o skutečně dokonalém příběhu závodníků Nikiho Laudy a Hunta . Z filmu je mráz po zádech, "rivalita" ale i osudové chyby a odhodlání trpět, aby se dostal na výsluní. Ten niky musel měl odhodlání jak hrom. Jinak svým způsobem dobře zakončen, kdy si každý prožil své vítězství.... Dokonalý film!

plakát

Hobit: Neočekávaná cesta (2012) 

Je tu další trilogie, u které jsou očekávány nároky spjaté s další dějově stejnou trilogii , která se dějově uskutečnila a měla by navázat na Hobita. Ano mluvím o Pánu prstenu. Už od prvních minut jsem měl hnedka jasno, že vím kde jsem. Byl jsme v krásném Kraji, kde efekty a masky herců mě dostaly do toho správného rozpoložení, že tohle bude to pravé co jsem od toho čekal. Známa postava Gandalf, příběh o trpasličím království, které střeží drak, děj nabytý akcí (horští zlobři, útěk před vlky, Roklinka, válka hromů, skřetí jeskyně, Azok a mnoho dalšího). Děkuji Jacksonovi za tohle zlato, které dokázal stvořil. Jednoznačně film, který si zaslouží můj obdiv a musím uznat, že skoro 3 hodiny sezení v kině bylo milým přínosem. Jediný negativ bych viděl ve zpracování 3D a české verzi, které jsem si tak neužil jako anglický dabing ve 2D. Inu není nad originál.

plakát

Tanec s vlky (1990) 

Na komentář k tomuhle filmy má podíl jedině Kevin Costner, můj oblíbenec, o kterým je celý film. Film o poručíkovi, který žije na západní hranici, spřátelí si psa (spíš to byl vlk) a indiány (nevím přímo kmen) , který mu nejdřív kradou koně. S příchodem bizonu řekne indiánům o jejich přítomnosti a stanou se z nich přátelé, nakonec se chce oženit. Vstoupí do toho vojáci, kteří ho berou za zrádce. Indiáni ho vysvobodí a on uteče se svojí milou rudou pannou. Film o životě indiánu a jejich smyslu života. Krásně zpracovaný film, který i v dnešní době vůbec neomrzí a nenechá mě nikdy chladným. Tenhle film lze hodnotit jen kladně, podle mého nemá žádné zápory.

plakát

Muž z oceli (2013) 

Komiksovka, u které se Clark Kent coby jediný skoro přeživší z jeho národa snaží začlenit do světa lidí. Po smrti matky a otce, kteří ho pošlou na zemi je jejich planeta zničena a všechno na ní. Děj se točí kolem jeho začlenění do života lidí a držení svých schopností na uzdě do té doby než planetu začne zužovat jeho vlastní rasa a to generál Zodem a jeho zbytkem soukmenovců. Jako každý akční "biják" zasáhne do příběhu žena. Vše skončí happyendem a pro navození nálady je film to pravé. U mě až moc dnešní příběh o hrdinovi co zachrání vše na co muže, jediné plus u filmu vidím výkon herce Kevina Costnera, který by mě dostal hnedka oskara, i za vcelku obyčejné odmítnutí pomoci a sebeobětování (nejlepší scéna).