Reklama

Reklama

Ray Breslin (Sylvester Stallone) je útěkář na objednávku. Živí se totiž jako expert na infrastrukturu vězeňských zařízení. Nechává se v nich zavírat a hledá skuliny v zabezpečovacích systémech, které jsou pak následně na základě jeho analýz  - a efektních útěků - odstraňovány a zdokonalovány. Nyní nastupuje výkon trestu k nové zakázce, ale ouha: vězeňský komplex, ve kterém se ocitl, byl kompletně postaven na základě jeho dosavadních poznatků a připomínek k zabezpečení věznic. Ty Ray před časem vydal knižně a pro tyranského ředitele tohoto „nápravně výchovného zařízení" se jeho manuál stal doslova biblí. Ray se tak ocitá ve své vlastní dokonalé pasti. Nikdo navíc neví o tom, že by byl něco jiného než řadový vězeň, takže propustka na svobodu po dobře odvedené práci jaksi chybí... Po obvyklých počátečních neshodách se Rayovým parťákem v novém „domově" stává místní vězeňský boss - Emil Rottmayer (Arnold Schwarzenegger), který si zde odpykává trest za kyber-terorismus. A jemu se ve vězení moc nelíbí. Ale kdo jiný, než tihle dva chlápci by se měl dostat přes Rayovo bezchybné zabezpečovací systémy a celou armádu dozorců pod vedením fanatického ředitele? A je to, že se oba ocitli v této bezvýchodné situaci, opravdu jen nedorozumění a shoda náhod nebo něčí pečlivě promyšlený plán? (Bontonfilm)

(více)

Videa (14)

Trailer 1

Recenze (1 428)

Kaka 

všechny recenze uživatele

S tím návratem bych to nepřeháněl. Do intenzity nového Ramba má tady Stallone daleko. Není to ani komedie, ani dostatečně akční, ani vychytralý zlodějský snímek. Je v něm příliš mnoho náhod a je příliš prvoplánový. Různé dějové vsuvky jsou příliš na efekt a okaté. Akce málo a musí se na ní čekat x desítek minut. Pár solidních scén tam je, ale zdaleka nezvednou adrenalin tak, jak by se od staré akční školy čekalo. A nemá to nic co společného s věkem hlavních hrdinů. Jejich akčnost je úplně ok. Jen ten scénář měl být mnohem lepší - i na poctu osmdesátkovým béčkům. Bravurní Jim Caviezel. ()

ORIN 

všechny recenze uživatele

To je tak, když se dvě hollywoodské akční ikony 80. let snaží někdo napasovat do filmového prostředí 21. století, ale paradoxně se jim ho snaží uzpůsobit vůči tomu, na co jsou zvyklí. Děravý scénář s jasně vytyčenými body, kam se hlavní postavy prostě musí dostat a že to nevypadá zrovna uvěřitelně přece nevadí. Strašně nezábavné a zdlouhavé béčko je pro mě velkým zklamáním. ()

Reklama

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Arnold a Sly se konečně setkali v jednom filmu. Už v Ex bylo znát, že jim to spolu svědčí, nyní se však s hrozbou musí vypořádat sami dva. Tento film se navzdory všemu povedl na výbornou. James Caviezel oba udržuje v šachu, zatímco Sly řeší, jak se dostat z toho nejmodernějšího vězení a Arnie skvěle hláškuje. Stallone je sice fajn, ale jakmile se na plátně objeví Schwarzenegger, tak je to velká sranda. Ještě ty dva neodepisujte, akční žánr sám o sobě má ještě hodně co nabídnout...90%...[19.10.2013_Kino Šumava_Klatovy] ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Futuretro a Sly, co z gumicuku udělá žárovku a ještě s ní uteče z vězení. To jsou první dva pocity, co jsem měl, když jsem tenhle film shlédnul. Popravdě to vůbec nebylo tak, jak jsem si to představoval. Především realističnost byla hodně mimo a spíš bych to přirovnal k Demolition Man. S tím jedním velkým rozdílem, že chybí hlášky. Sly a Arnold jsou tady spíš jenom drsní, než aby vytvořili i určitý uvolnění a emoce. No a o tom je víceméně i celý film. Téma zajímavé, na dvě akční legendy hodně zajímavé, ale zpracování je takové až moc systematické. Necejtím v tom srdce. Nejsou v něm žádné pořádné hlášky. Nic co by tak dobrý nápad dokázala vyzdvihnout na určitou mez, o které by se dalo říct, že je legendární. Škoda. ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Když nepočítám Expendables, kde se spolu dvě největší akční legendy konečně setkaly, tak Plán útěku je filmem, který mi splnil sen. Sly a Arnie jsou konečně plnohodnotně spolu na plátně a ne jen nějak okrajově kvůli jménům na plakátech. Zde si pomáhají (dokonce se i vzájemně pobijí) a bojují spolu o návrat domů, na útěku z nejstřeženějšího vězení světa. Jestli Arnieho Konečná či Slyovi Expendables, jsou nasáklí i humorem, tak tady žádné vtípky nečekejte. Escape Plan je akční thriller, jako ze staré školy, s výborným příběhem a překvapivým koncem. Přidejme si obstojného záporáka a je tady výborná žánrovka na vícero použití. Stallone je ve skvělé formě a Arnold vypadá mnohem lépe, než v o rok starším snímku ze Stalloneho dílny. Prostě radost pohledět na tyto dva pány, kteří mi zpříjemňovali celé dětství i dospívání. P.S. Snímek jsem viděl v dost špatném kino ripu, ale vůbec mi to nezkazilo zážitek z filmu. Naopak - připadal jsem si jak na začátku 90. let, při sledování filmu ze stokrát ohrané VHSky. Pohoda. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (25)

  • Pasáž, ktorú Arnold Schwarzenegger (Emil Rottmayer) cituje v nemčine, je podobenstvo o bláznovi z diela "Radostná veda" od Friedricha Nietzscheho. (misterz)
  • Breslin (Sylvester Stallone) a Rottmayer (Arnold Schwarzenegger) majú obaja na rukách špeciálne hodinky, čiže vedia čas a aj deň. Nepotrebujú tým pádom vyrábať šesťhran. Na hodinkách sa dá určiť presná poloha. (Budisovie)

Související novinky

Druhý Plán útěku shání obsazení

Druhý Plán útěku shání obsazení

14.03.2017

Když Sylvester Stallone a Arnold Schwarzenegger spojili síly, aby utekli ze supermoderního vězení, nebyla z toho v zámoří žádná velká hitparáda. Jejich Plán útěku ale nakonec vydělal 137 milionů… (více)

PF 2014

PF 2014

01.01.2014

Zima dlouhá, léto krátké, Vánoce bez sněhu a v sedmi stupních. Ale uznejme, že na výborné filmy byl rok 2013 štědrý. Rivalové, Gravitace, Star Trek: Do temnoty, V zajetí démonů, Zmizení, druzí Thor a… (více)

Schwarzenegger slibuje Conana a Terminátora 5

Schwarzenegger slibuje Conana a Terminátora 5

06.06.2013

A taky Trojčata, ale nechtěli jsme vás děsit už v nadpisu... Přestože jeho plnohodnotný comeback nedopadl komerčně vůbec dobře (s celosvětovými tržbami 37 milionů dolarů při rozpočtu 45 milionů… (více)

Oběti pro Schwarzeneggerovu vybíjenou

Oběti pro Schwarzeneggerovu vybíjenou

28.07.2012

Arnold nedávno dotočil se Slyem The Tomb, chystá se na nadpřirozený akční masakr Unknown Soldier (zahraje si v něm anděla pomsty, seslaného na bezohledného výrobce zbraní a jeho soukromou armádu) a… (více)

Reklama

Reklama