Reklama

Reklama

Spirit - divoký hřebec

  • Česko Mustang (více)
Trailer

Obsahy(1)

Statný mustang, vůdce stáda divokých koní, jednou podlehl zvědavosti a skončil v lidském zajetí. Chytili ho vojáci a jejich velitel se marně pokoušel divokého koně zkrotit. Celé dny ho trápil hladem a žízní, přesto jeho vůli nezlomil. V nestřežené chvíli se mustangovi a dalšímu vězni, mladému indiánovi, podaří utéct. Způsobí také zřícení lokomotivy, aby se nemohla dostat na pastviny divokých koní. Před rozlícenými staviteli železnice mustanga zachrání indián, který se stane prvním a jediným člověkem, kterého neshodil ze svého hřbetu. Na odvážné a napínavé cestě za svobodou společně prožijí nezapomenutelná dobrodružství. Potká i lásku svého života, klisnu Rain. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (134)

Slarque 

všechny recenze uživatele

Tenhle příběh mi vůbec nesedl. Řídký vnitřní komentář hlavního hrdiny (v originále Matt Damon) se snažil zastoupit dialogy, písně mi přišly nijaké (snad v původním podání Bryana Adamse zněly trochu líp) a samotný děj moc klišovitý. Klasická animace doplňovaná občasnými trojrozměrnými efekty byla sice povedená, ale nudu nezahnala. ()

Dale 

všechny recenze uživatele

Asi by bolo trochu "mimo misu" označiť za najväčšiu slabinu animovaného filmu nereálnosť, no v tomto prípade, keď je evidentné, že nejde o žiadnu rozprávku s rozprávajúcimi zvieratami, ale tvorcovia sa nám snažia naservírovať reálny príbeh, to má opodstatnenie. Námet je hrozne jednoduchý a naivitu scenára prehliadne aj 8-ročné decko, no ke´d úplne vypnete, tak sa to dá v pohode prežiť, hlavne vďaka hudobnému doprovodu. 50% s odretými ušami. ()

Reklama

lennyd 

všechny recenze uživatele

Už od dob hříběte byl vždycky tím nejzvídavějším mustangem ve stádu. A když jednoho dne potká něco, co ještě neviděl - podivné mihotavé světýlko, nedá mu to, a musí zjistit o co jde. Až pozdě ale zjišťuje, že lidé, kteří se kolem ohýnku ohřívají, nejsou těmi nejpřátelštějším druhem. A jelikož je zajat, a nechce být zkrocen, musí rychle vymyslet, jak se dostat pryč. Mohl by mu pomoct ten indiánský kluk, který sdílí podobný osud? ... Tento animák patři k mým nejoblíbenějším (a nejsem sám, dokonce i má dcerka hrdinného koníka obdivuje), kromě poutavého příběhu (no řekněte jestli jste během filmu neuronili nějakou tu slzičku?), krásné animace (aby ne, když jde o "starou dobrou" animaci - bez 3D, 4D a podobných vymožeností) a naprosto dokonalou hudbou (Hans Zimmer ze sebe vydal to nejlepší, a kde už nemohl, tam vypomohl Bryan Adams). Prostě nádhera.. ()

orkadimenza 

všechny recenze uživatele

Velmi krásně Hans Zimmer na svém koncertě The World Of zdůvodnil, proč se přes rady ostatních pouští i do soudntracků pro animované filmy. Stále si hraje, je tvořivý a ve svém skrytém duchu pořád zůstává dítětem. Ke Spiritu mě dovedl právě jeho soundtrack. Je to klasická tuctová pohádka, s jednoduchým dějem a nádhernou hudbou. Ale povězme si upřímně, bez Zimmerovy hudby by byl Spirit jen obyčejným animákem. P.S. Vyhněte se předabovaným písničkám Bryana Adamse. "Tón tvé trubky zní, píseň pohřební..." Opravdu skvost. ()

Alementina 

všechny recenze uživatele

S ohledem na to, že jsem den předtím videla Příběh žraloka, tak tohle mi přišlo hezčí, je to klasictejsi, deti byly v opravdovém napětí, měly o koníky strach. Vtipné situace jsou přirozenější, neni treba vtipů pro dospele za každou cenu. Celkově méně zbytečný slov, vystačí si to s jednoduchým příběhem. Jen mě mrzí, že jsem to viděla s dabingem, ty české písně mi nesedí ()

Galerie (18)

Zajímavosti (6)

  • Film mal mať pôvodne pokračovanie v podobe druhého filmu, v ktorom mal mať Spirit syna Tornada a dcéru Thunder. Film nakoniec nebol vydaný, pretože panovala neistota nad ziskovosťou filmu. (Krnac)
  • Zvuky, které vydávaly koně ve filmu, byly zvuky opravdových koní. (Soundtrack)

Reklama

Reklama