Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Dokumentární

Poslední recenze (89)

plakát

Barbie (2023) 

Barbie mohl být skvělej muzikál, kvalitní herci, pořádná výprava, herci co uměli zpívat, producenti měli dobrej hudební styl, který do filmu vtiskli, zároveň měl film nakročeno i k fajn satiře. Navíc Margot a Gosling se ke své roli hodili perfektně. Mělo to i správný "švunk", ale tvůrci se rozhodli, že spadnou do moderní všednosti feminismu a je to škoda, protože to mohl být minimálně dobrej film.

plakát

Oppenheimer (2023) 

Nolan je král filmového scénáře a už několikrát nám ukázal, že umí napsat bravurní dílo. I tentokrát ke svému projektu použil formát IMAX slibující spektakulární filmový zážitek. O to větší překvapení přichází, když divák objeví, že je většina filmu zaostřená tak trochu mimo hlavní body zájmu. Co na plat, že se jedná o 70 mm film v potenciální kvalitě, kterou digitální kina nejsou schopna zpracovat, rozmazaný flek je i v super rozlišení pořád rozmazaný flek. Střelou do druhé nohy filmu je pak neuvěřitelně dlouhá stopáž, kterou nezachrání ani hudební podkres, který nedovolí divákovi usnout ani v těch nejnudnějších scénách. Ve finále Nolan natočil sice slušné konverzační dílo s jednou epesní scénou, ale je to jako kdybyste šli do restaurace světového šéfkuchaře a on vám naservíroval chleba s máslem se salámem. PS. rozhodně by neměl zapadnou skvělý výkon Cilliana Murphyho, který film celou dobu táhl.

plakát

Kuciak: Vražda novináře (2022) 

V hlavní roli politika u slovenský sousedů, vedlejší role obyvatelé Slovenska, dramaturgie mafie, kamera Marian Kočner. I tak by mohl začínat tento dokument. Drsný příběh přibližující detaily velmi známého případu na Slovensku nechává diváka v šoku, v jakých podmínkách ještě do nedávné doby fungoval stát, který je nám tak kulturně blízko a při tom jeho fungování vypadá jak kdyby to vedl bratranec Mattea Messie Denara. Člověk se nemůže ubránit otázkám do jaké míry je česká politická scéna odlišná od té slovenské a zda náhodou tady Andrejko za svého působení nenechal prorůst podobnou chobotnici napříč státem, policii, justicí. Při pohledu na výsledky kauz okolo Iva Rittiga, Romana Janouška, Pavla Dlouhého a dalších zločinců se neubráním myšlenkám, že i zde vlivní a bohatí mají v tomto státě jiné postavení, než my ostatní. Co se týče práce Matta Srneckiho chápu, že jakožto zahraniční producent se nemohl naučit kvůli jednomu dokumentu slovensky, ale o to větší škoda mi přijde, že si k sobě nepřizval tlumočníka a nenechal ho to natočit ve slovenštině s anglickými titulky. Nechat se snažit mluvit anglicky většinu postav, jejichž znalost angličtiny, kromě jednoho obhájce, je o něco lepší než u Stanislava Řezáče snižuje dojem z jinak velmi dobře zpracovaného dokumentu, který je pojat tak, že i člověk, který se o politiku nezajímá může po shlédnutí filmu odcházet s poměrně slušným přehledem o stavu, který u tohoto vyšetřování probíhal. Povinně promítat před příštími předčasnými volbami na Slovensku!

Poslední hodnocení (778)

Čtvrtá hvězda (2014) (seriál)

14.04.2024

Bratři (2023)

06.03.2024

Elvis (2022)

04.03.2024

Survivor Česko & Slovensko (2022) (pořad)

01.03.2024

Dabing Street (2018) (seriál)

03.02.2024

Trpaslík (2017) (seriál)

29.01.2024

Ferrari (2023)

14.01.2024

Temný rytíř (2008)

03.01.2024

Bohouš (1968) (TV film)

31.12.2023

Reklama