Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Sci-Fi
  • Krimi

Recenze (5)

plakát

Zpátky do ringu (2013) 

Stallone, De Niro a Basinger jsou jistě jmény, které dokážou přitáhnout velkou pozornost. Film je celkově docela milý a vtipný. Jen už je u Stalloneho a De Nira vidět jejich pokročilý věk a jejich boxerské pohyby mi moc boxerské nepřijdou. Ale ono to je asi i záměrem filmu. Kdokoliv má tyto herce rád a je ochotný zavřít jedno oko, tak si jistě film užije i s úsměvem na tváři.

plakát

Zmizení (2013) 

Velmi silný příběh, který musí zasáhnout snad každého člověka, který není úplně zvrácený. Úvod filmu nás seznámí s rodinou Doverových a o pár chvil později jejich známé, se kterými oslavují Vánoce. Ty se v mžiku změní z radostné události na jednu velkou dlouhou noční můru. Zmizení dvou mladých dcerek Anny a Joy. Na scéně se objevuje detektiv Loki a jednotlivé postavy se začínájí projevovat výrazněji. Z Kellera Dovera (Hugh Jackman) se vyklube člověk nezlomně přesvědčený o vině jednoho z podezřelých a uchýlí se k metodám mučení za hranicí lidskosti, aby dostal informace pro záchranu své dcerky. V tom se z čistajasna objeví nový podezřelý, který je dopaden detektivem Lokim, který ovšem trpí jistou formou lability, která dovolí podezřelému, aby se ve výslechové místnosti zastřelil a vše znovu vypadá ztraceně. Jenže není. Mladá zdrogovaná holčička byla schopná utéct a napovědět Kelleru, že na onom místě byl i on. S horkou hlavou si jede pro svou holčičku aniž by komukoliv něco řekl a zdá se, že to je největší chyba jeho života.

plakát

Stoletý stařík, který vylezl z okna a zmizel (2013) 

Film se točí okolo stoletého staříka Allana Karlssona, značně připomínající Járu Cimrmana. Začátek filmu vykresluje Allana jako pána žijícího na samotě se svým kocourem Molotovem, kterého v prvních minutách filmu zabije liška. Allan se velmi brzy vybarví jako pyroman a lišku pomocí párku kombinovaných s dynamitem odstřelí. Následný střih nás přivede do domova důchodců, kde by měl Allan oslavit své sté narozeniny. Z toho jej ovšem vyruší chlapec, který nedaleko odpaluje petardy a Allanova celoživotní vášeň ho přinutí vylézt z okna a tím nastartuje staříkovo dobrodružství, která se průběžně prolínají s událostmi z minulosti. Po opuštění domova důchodců se Allan dostane s pár drobnými na místní stanici, kde se příběh začne proplétat se zástupci motorkářského gangu, vedoucím nedaleké železniční stanice, věčným studentem a dívkou Gunilou, kteří společně cestují a zažívají spoust až neuvěřitelných situací, které dokáží pobavit. Nenáročný divák by mohl ocenit nepříliš složitý humor a někteří z nás i ledově chladný přístup Allana k situacím, které by nejednoho člověka značně rozladily.

plakát

Ranhojič (2013) 

Velmi povedený starobylý příběh o anglickém chlapci Robu Coleovi, který v mládí ztratí matku a otravně se vetře k potulnému ranhojiči, kterému pomáhá jako učedník do doby než je jeho učitel slepý a následně vyléčený židovskými kolegy. Ti ho nasměrují do nynějšího Iráku, kde žil Ibn Sina, který je považován za zakladatele moderního lékařství. V průběhu dlouhé cesty narazí Rob na spanilou dívku, do které se nejde nezamilovat a po zbytek filmu je síla lásky cítit a to zejména ve chvíli, kdy Isfahán zachvátí černý mor a film se rozjede na vyšší obrátky. Nechybí intriky, zrada i první pitva a následná operace šáha. Film má velmi silný příběh a pokud opomenu závěrečnou scénu, kdy si uprostřed bitvy několik minut rozmlouvají Rob Cole a jeho umírající učitel Ibn Sina, tak tento film musím zařadit mezi top poslední doby.

plakát

Světová válka Z (2013) 

Zombie pandemie zčistajasna zasáhne celý svět. Gerry Lane, ztvárněn herce Bradem Pittem, je vysloužilý pracovník vyšetřující incidenty pod hlavičkou OSN. Hlavní postava se náramně hodí k řešení této globalní krizové situace a i přes prvotní odmítání, kdy upřednostňuje rodinu, je donucen tento náročný úkol přijmout a vydat se hledat zdroj nákazy a jeho možný lék. Film je plný cestování letadlem napříč zeměkoulí. Téměř na každém jeho kroku vyskakují zombie zpoza rohu. Posledních 20 minut filmu je dost předvídatelných, ale určitě to nesráží jeho celkovou kvalitu, kterou naopak skvěle doplní finální zombie s Parkinsonovou nemocí a zároveň poslední test Laneovy teorie jak se se zombies vypořádat.