Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Animovaný

Obsahy (8)

Wildflower

Wildflower (2016)

Chloe (Nathalia Ramos), samotářské studentce umění, se postupně vrací trauma z dětství. Film o hledání víry v sebe sama, blízké i Boha na pozadí rozkrývání zločinů dávno pohřbených v zapomnění.

This Is Personal

This Is Personal (2019)

Dokument o životech několika z organizátorek hnutí stavějícímu se otevřeně na odpor vzrůstu nenávistných a šovinistyckých kampaní v současných Spojených státech. Film v podstatě otvírá zvolením D. Trumpa americkým prezidentem a pokračuje mapováním snah o vyhrazení se tomuto typu populistického konzervatismu. Zmiňuje mnoho aktuálních kauz v lidsko-právní oblasti a zachycuje jak vývoj protestů a atmosféry, tak i jejich motivace a přístupy.

Reversing Roe

Reversing Roe (2018)

Americký dokument od Netflixu o velmi sporné otázce, která se v posledním půlstoletí politizovala až do té míry, že rozhoduje o příštím směřování celého státu (skrze volbu prezidenta). Vyprávění  sleduje historický vývoj ve veřejné debatě kolem práva na potrat. Zaměřuje se zejména na politickou stranu a způsob, jakým vznikly oba tábory "Pro-Life" i "Pro-Choice". Vypichuje klíčové citace a nechává promluvit představitele obou směrů, ovšem narativ je jasně "pro-volbu", tedy pro právo žen na rozhodnutí, tedy jde o dokument nebojící se kriticky vyhradit proti Trumpovi a jeho pragmatické změně názoru v klíčový okamžik.

Him

Him (2016) (seriál)

On (Him v angličtině) je nová minisérie BBC o šestnáctiletém klučinovi (Fionn Whitehead), který se těžce vypořádává se svými reakcemi na rozvod rodičů a na mnoho dalších, dospívání doprovázejících obtíží (mladší sourozenci, nevlastní rodiče, škola, dívky, marihuana...). A nad to všechno je zde tajemství o nadpřirozené síle, kterou zdědil po (předčasně zesnulém) dědovi.

The Trials of Darryl Hunt

The Trials of Darryl Hunt (2006)

Emotivní svědectví o závažném pochybení soudního systému v rasově zabarveném případu znásilnění a vraždy, kdy na základě pochybných svědectví a nedotaženého vyšetřování byl odsouzen 19letý mladík na doživotí. Dokument je složen částečně z dobových dokumentů, časosběrných záběrů monitorujících 20 let hnutí za jeho osvobození a očistu a vzpomínek účastníků. V celém dokumentu však nevystupuje nikdo, kdo by skutečně jakkoliv vážněji zastupoval druhou stranu (žalobce), a tak snímek nemá možnost přinést polemiku či jakkoliv jinak se dostat za "pouhé" svědectví o učiněném bezpráví.

Freeway II: Confessions of a Trickbaby

Freeway II: Confessions of a Trickbaby (1999)

Crystal alias White Girl, patnáctiletá bulimička (Natasha Lyonne) je odsouzena na 25 let. Jakmile se naskytne příležitost, utíká z nápravného zařízení se svou spolubydlící, ze které se ovšem časem vyklube pološílená sériová vražedkyně Cyklona. Napůl roztomilá, napůl děsivá, naprosto bez zábran, svědomí či rozvahy (Maria Celedonio). Přes veškerou snahu Crystal o udržení své partnerky na uzdě dochází k mnoha "uklouznutím", a tak místo chystaného splynutí s davem se dívky protloukají životem ve velkém stylu.
Příběh má údajně být aktualizací klasického pohádkového příběhu Jeníčka a Mařenky.

Bod zlomu

Bod zlomu (2007)

Variace na téma, co byste dělali, kdybyste se dozvěděli, že vám zbývá pár měsíců života? Anna Carter, ředitelka charitativní nadace, jejíž rodina se kdysi stala obětí náhodného zločinu, má jednoznačnou odpověď. Vzít s sebou do hrobu tolik nenapravitelných recividistů, kolik jen bude možné. Televizní zpracování, jehož těžiště spočívá zejména ve snaze o vykreslení zápasu hlavní postavy o udržení perspektivy, o neuklouznutí na šikmé ploše zločinu, sleduje jak Anne pomalu opouští své sociální předivo každodennosti a propadá se do "jiného světa".

Flannel Pajamas

Flannel Pajamas (2006)

Převážně konverzační drama z manželského života dvou Newyorčanů - komorní výpověď o síle a slabosti dvou jedinců pokoušejících se o soužití. Bude jejich láska stačit na překonání stereotypů a všednodenních nástrah jejich rodin? Velice intimní a detailní studie životů moderních mladých párů, nebojící se použít klišé, ale na druhou stranu se nevyhýbá ani mnoha tabuizovaným oblastem.

Reklama