Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Krimi

Oblíbené filmy (10)

Hobit: Bitva pěti armád

Hobit: Bitva pěti armád (2014)

Tak PJ mě svým režisérským šípem trefil přesně tam, kam bylo třeba. Po některých negativních ohlasech na tento díl jsem měl trošku strach z toho jít do kina, ale naštěstí jsem šel a dobře udělal. V knize je tento film sice zhruba jednou kapitolou, ale stejně mi přišla stopáž krátká a velice se těším na extended verzi. Bitva pěti armád je pro mě rozhodně nejlepším díle trilogie. Nadchla mě samotná bitva, vypjaté osobní souboje, burcovní proslovy, zakomponování romantiky, výsledné rozjímaní Bibla a Gandalfa....Nadchlo mě to všechno tak, že mi ale vůbec nevadí scény létajícího Legolase a podobné ptákoviny. U závěrečné písničky celé ságy ze Středozemě se ve mě mísilo tolik pocitů, jak ještě po žádném jiném filmu. Ve výsledku je asi samozřejmě LOTR propracovanější a kvalitnější trilogií, ale Hobit není si své místo u mě našel také. Poslední díl u mě tedy rozhodně za 100 %.

Gladiátor

Gladiátor (2000)

Můj, dalo by se říct, nejoblíbenější film, který můžu vidět kolikrát chci a přesto mě stále dokáže dokonale naburcovat ("Jsem Maximus Decimus Meridius. Velitel Severní armády. Generál legie Fenix. Věrný služebník pravého císaře, Marca Aurelia...") a pomalu rozplakat ("Stál někdy Řím za lidský život? Ať stojí i dál. Tento muž kdysi býval voják. Jemu čest"). Opravdu velkolepý film....dokonalý Russel Crowe, super režie Ridleyho Scott. Tomuto filmu opravdu nemám aspoň já co vytknout.

Expendables: Postradatelní

Expendables: Postradatelní (2010)

Na toto sem dlouho čekal. Klasický akčňák, jaký mám rád a jaký tady od dob Komanda, Predátorů a Ramba nebyl. Vtipné hlášky, vynikající řežba, cákance krve, prostě všechno co to má mít. Sly je na tohle fakt borec. Pry má byt dvojka? :) Jestli jo, tak se těším jak malý kluk. Jediná věc co mě celkem srala, že Jet Li dostával furt na prdel. Stejně by je tam zkopal všechny do jednoho xD. No každopádně je to film, který uvidím ještě určitě hodněkrát :).