Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Fantasy

Recenze (4)

plakát

Ohnivý kuře (2016) (seriál) 

Z tohoto seriálu mám poněkud rozporuplné reakce. Jediný klad je asi složení obsazení. Herecký výběr dle mého má velký potenciál ke ztvárnění prvotřídního díla. Vím, že některé herce lidé moc nemusí a dívají se na ně s despektem (například Michal Suchánek) ale sešla se tu slušná variabilita, která by byla slušný základ pro seriál, který se nechce zaměřit na určitou sortu lidí či styl humoru. Problém je ale v tom, že herci absolutně svůj potenciál nevyužívají. Velmi dobře se dle mého popasoval s rolí David Gránský - jedno z nejméně známých jmen, ale na jeho projevu je vidět, jak se snaží svou roli prodat a projevu a procítění charakteru dává maximum. Také Petr Štěpánek působí ve své roli přirozeně. Pak vietnamská dvojice Viet Anh Doan a Ivy Hoang - dobře zahrané a Liovy linky jako jedny z mála mají vtip a jsou to světlá místa seriálu. Zbytek ale jako by odříkával pouze scénář včetně předepsaných projevů, ale nedával do postavy nic ze sebe. Snad herci sami tuší, že právě ten scénář za moc nestojí. Děj epizod je plytký a až na pár vyjimek vlastně není v seriálu nic, co by vám utkvělo v paměti. Děj jednotlivých dílů shrnete pár větami a nemáte potřebu nebo chuť dívat se znovu. Například co zanechalo ve mě osobně nejsilnější stopu je pocit vzteku, jak se vyplácí lhát a škodit, protože málokdy to má alespoň trochu odpovídající spravedlivou odezvu. Dvojice hlavních hrdinů nepůsobí ani tak dojmem smolařů, jako spíše naivních troubů, co se nikdy nepoučí ze svých chyb a neumí předvídat situaci. Klady: složení hereckého obsazení, Liu Zápory: scénář, celkově hutnost děje, nedotaženost některých postav ... no prakticky vše ostatní Pokud nenastane drastický obrat (jako že asi ne), tak je bude pokus o sitcom velký propadák. Na Comeback, Okresní přebor nebo Hospodu to rozhodně nemá.

plakát

Stalker (1979) 

Jeden z nejgeniálnějších filmů co jsem kdy viděl. Pro toho kdo nechce vnímat je o ničem, ale to co skýtá je naprosto uchvacující obraz, který chápat ani nemusíte, aby vás oslovil. V kombinaci s tím, že jsem fanoušek hry STALKER, mi tenhle film přijde jako z jiného světa. Jako objevené původní poselství, které objevíte až po shlédnutí daleko populárnější akční verze. Bezpochyby film, co vás vytrhne z reality, ať už je ta vaše jakákoliv.

plakát

Dexter (2006) (seriál) 

Dexter je v mnoha ohledech výjimečný seriál své doby. Netradiční hlavní hrdina i přes svou temnotu získá sympatie téměř všech částí diváckého spektra. Hlavně proto, že v dnešním světě kde tak často slýcháme o selhávání systému představuje onu fatální spravedlnost, která dostihne každého, což já vidím jako jeden z klíčových prvků úspěšnosti tohoto seriálového počinu. Další je skutečně povedený scénář a režie - atmosféra kterou dokáže vytvořit je místy skutečně mrazící a uchvacující. V době psaní této recenze mám dokoukanou teprve čtvrtou sérii a kromě druhé, která výrazně pokulhává tento bod platí u všech. Nevýhoda (pro někoho) je, že to není casual show. Jednotlivé série mají celistvý děj a vynechání jednoho dílu vás zpravidla vyvede z kontextu a bez znalosti jeho obsahu vám pak některé věci nedojdou, nebo je nepochopíte a zkazí vám to dojem ze skládání složitého obrazu. Krátce řečeno, Dexter rozhodně stojí za sledování a patří k tomu lepšímu, co nám žánr seriálů nabízí. Ale pozor na závislost .) Hodnocení jednotlivých sérií: 1 série - geniální (95%) 2 série - spíše průměr (60%) - druhá série spíše dělá dojem dovysvětlujících dílů k sérii první, její samotný děj mi moc zajímavý nepřišel a tady mi krom scénáře neseděl moc ani střih scén a celková atmosféra, něco zásadního tomu chybělo oproti té první 3 série - uchvacující (90%) 4 série - velmi povedená (85%)

plakát

Čtvrtá hvězda (2014) (seriál) 

Popravdě pro mě osobně docela zklamání. Obsazení seriálu není vůbec špatné, jeho prostředí a zápletka mají skutečný potenciál, bohužel trestuhodně nevyužitý. I postavy a jejich vztahy jsou napsané zajímavě a místy i dost neotřele. Celý koncept seriálu měl možnost zapsat jej nesmazatelně do dějin české kinematografie a zařadit jej po bok Hospody nebo Comebacku (jakkoliv je máte nebo nemáte rádi, musíte uznat, že to je široce známý fenomén). Pár vtipných hlášek a herecké výkony bohužel nezachrání chabé scénáře jednotlivých epizod. "Hlodů" u kterých jsem se skutečně od srdce zasmál je skutečně málo, v každém díle se dají počítat na prstech na rukou. Přitom kdyby byl seriál prošpikovaný situačními hláškami typu "musíš vyskočit" adresovanému v druhém díle Janu Kašparovi (jakkoliv se mohou zdát ohrané a nemístné), divák by se bavil po celou dobu. Takhle však musí přetrpět nevýrazný děj a s nadějí čekat. I přes herecké výkony Trojana nebo Novotného, kteří vymačkávají ze svých rolí maximum, vše selhává na scénáři a jeho tvůrcích, bohužel. Jedním slovem - plitké.