Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Oblíbené filmy (7)

Mrtvý muž

Mrtvý muž (1995)

Patrně můj nejoblíbenější film, ač míněn jako parodie westernu, nakonec až brutálně reálný. Postavy ve filmu jsou syrové a surové, snad každá z hlavních postav má nějakou úchylku. Johnny Depp exceluje a díky tomuto filmu mně na sebe upozornil. Příběh bez šťastného konce, plný zvratů a omylů. Šel by okomentovat slovy ve špatný čas na špatném místě ale opak by byl pravdou, ve správný čas na správním místě a hned máme 121 minut napínavého sledování, které umocní hudba Neila Younga. Tak taková hudba mi ve westernu chyběla.

Millerova křižovatka

Millerova křižovatka (1990)

Pro mne roky kultovní film, když mám splín tak si ho pustím a hned vím že se mám dobře. Není tam nic podlézavého, má to své tempo i styl. Tento film se neomrzí :-)

Bratr

Bratr (1997)

Dnes již v Rusku kultovní film, Sergej Bodorov v roli veterána, co toho moc nenamluví, není ztělesněním akčního hrdiny západu, ale není dobré ho naštvat! Jeho postava se umí zlehka pohybovat v nelehkém prostředí, někdo tvrdí že ta postava je jednoduchá, i to je názor. Podle mně skoro splynula s prostředím, odlišnosti jsou patrné až ve chvílích kdy se rozehraje. Bodorov má jasné charizma a to vtiskl i své postavě, krom vzdoru je to i jasně individuální hráč ve hře života. Jako většina Rusů je postava přirozeně družná ale tvrdá a nesmlouvavá. Tento film je velice osobitý a určitě zaujme lidi bez předsudků k Ruské kinematografii.