Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Dobrodružný
  • Sci-Fi

Recenze (12)

plakát

Interstellar (2014) 

Vesmír, černá díra, relativita času, kdo tyhle pojmy alespoň trochu nezná, bude mít možná problém s pochopením příběhu...Po první hodině filmu jsem si říkal, do čeho se to filmaři pustili. Ale pak jsem to pochopil. Některé úseky jsou sice trochu slaběji vysvětleny a člověk musí zapojit hodně fantazie, aby se udržel v dějové linii. Ale na konci do sebe vše krásně zapadá a člověk jenom nevěřícně zírá a tleská, případně smekne klobouk. Je to neskutečný jak Nolan dokáže natočit film, který se zakládá na jeho představách, a vnutit divákovi pocit,že má vlastně pravdu a vše co funguje ve filmu, funguje i ve skutečnosti. Filmy o vesmíru se mi líbí a vlastně nabízí i filmařům široké pole působnosti, protože vesmír není ještě ani zdaleka probádaný. Trochu jsem se obávál, aby z toho nevznikl 3 hodinový paskvil, ale tenhle film je vážně paráda ani chvíli mě nenudil.

plakát

Komando (1985) 

Tak tady dávám 5* jen proto, že je to taková blbost, až je to geniální. Koukám vždycky, když to jde v televizi. Ty hlášky, akční scény, dokonce i chyby ve filmu do očí bijící mě vždycky rozesmějou:-) Prostě nesmrtelný Arnold proti armádě střelců, kteří netrefí moře z člunu. Tipněte si, jak to dopadne:-) "Vzpomínáte si na mě plukovníku?", "Pamatuju si dobře ty dobytku!!" nebo..."Nějak ti došla pára Benete!" atd...na to se prostě nedá zapomenout.

plakát

Rolničky, kam se podíváš (1996) 

Americká předvánoční koko..na, aneb jak získat panáčka ze seriálu pro svoje dítě za každou cenu. Možná se ten film měl jmenovat pošťák vs manager nebo tak nějak, to by odpovídalo více ději. Arnold neumí hrát bez kulometu v ruce. Jediné z tohohle filmu, co si budu pamatovat, je Trotlmén:-)

plakát

Trosečník (2000) 

Nevím, jak je to možný, ale přesvědčil jsem se, že mě dokáže bavit i němý film. Teda skoro němý. Nějak složitý děj, vice méně připomíná Robinsona Cruso, ale přesto je to koukatelné od začátku do konce a člověk se fakt nenudí. Tom Hanks zahrál výborně! A druhý nejlepší herec v tomhle filmu je Wilson!!!!

plakát

Con Air (1997) 

Nicolas Cage jako vězeň, tak to jsem ještě neviděl. Samozřejmě ho šoupli do nejhoršího vězení, a tak se ocitá mezi bandou těch "nejlepších z nejlepších":-) Když už to konečně vypadá, že se dostane domů, tak se banda borců v oranžových montérkách zmocní transportního letadla a Nicolas všechno vyřeší a zachrání:-):-) Jinak je tenhle film nabitý lidmi, kteří se pro role vrahounů vyloženě hodí, takže je to pastva pro oči. Prostě klasický napínavý akčnák, u kterého člověk vypne.

plakát

Kód Enigmy (2014) 

Filmy o Enigmě mám rád a tohle byl asi ten nejlepší, který jsem kdy viděl. I když bych to spíše nazval životopisem Alana Turinga. Čekal jsem více informací o práci luštitelů. Některých faktů se film dotýká pouze okrajově, což je také škoda, a kdyby si s tímto dali filmaři více práce, rozhodně by to nevadilo. Kdyby měl film o 30 minut více, na kvalitě by rozhodně neztratil, ba naopak. Celkově hodnotím film ***+, ne kvůli filmu o fašounském stroji, ale kvůli filmu, který mi ukázal dalšího vědce "blázna", jehož vynález pomohl zkrátit 2.světovou válku alespoň o 2 roky, ale vynálezci samotnému přinesl zkázu...

plakát

Mother and Child (2009) 

Velice zajímavě zpracované téma, u kterého jsem se sice nenudil, ale tak nějak to šlo vše kolem mě a najednou byl konec. Asi to není úplně film pro chlapy, kteří nikdy nepochopí, co cítí matka k dítěti, protože tou matkou prostě nikdy nebudeme:-) Věřím, že spousta žen si v tomhle filmu najde kousek svého životního příběhu. Chlapi, připravte se nastavit rameno na vyplakání pro svou drahou polovičku, pokud budete společně sjíždět tenhle film:-) je to fakt síla.

plakát

60 sekund (2000) 

Dobrá oddychovka pro milovníky našlapaných auťáků s pěkným soundtrackem. Celkem jednoduchý děj, který by byli schopni odehrát i průměrní herci. Žádný zázrak jsem od toho nečekal, ale aspoň jsem viděl pěkná auta. Nejlepší scéna pro mě byla se psem a jeho hovnem za několik milionů :-) Jinak vizáž Angelina mi v tomhle filmu připomíná Predátora. Kdyby tady hrál Arnold, určitě bych věděl jak to všechno dopadne hned na začátku...:-)

plakát

Pulp Fiction: Historky z podsvětí (1994) 

Filmy od Quentina mi nějak nepřirostly k srdci. Vždycky se utěšuju tím, že další film od něj bude lepší, ale vždycky je to na stejné brdo. Chápu, že každý režisér má svůj styl. Nicméně úplně ve filmech nevyhledávám vystřelené mozky z hlav a věty, kde se nejčastěji používá slovo "FUCK!". Takže, kdo zná filmy od Tarantina a líbí se mu, bude se mu určitě líbit i tenhle film. Pro mě je celkem překvapivé, že je Pulp Fiction v žebříčku nejoblíbenějších filmů na 3. místě. Za zmínku stojí nekonečné dialogy na téma O NIČEM :-), kdy mě mrzelo, že nemůžu přetočit film, který je vysÍlán v televizi, alespoň o 15 minut dopředu.

plakát

38 (2014) 

Skvělý dokument o člověku, který pro Slováky znamená (znamenal) asi tolik co pro Čechy Jaromír Jágr. Dokázal svým uměním stmelit národ. Škoda jen, že to byl v období MS nebo OH, jak sám říkal. Dokument je dobře časově poskládán a doplněn o rozhovory s lidmi, kteří s Palem trávili hodně času. To celému dokumentu dodává šťávu a posouvá ho někam dál nad ostatní "obyčejné" dokumenty. Určitě doporučuji všem, kteří mají rádi hokej. Na druhou stranu si přeji, aby takových dokumentů o předčasně zemřelých sportovních hvězdách bylo co nejméně...