Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Animovaný
  • Krátkometrážní
  • Horor
  • Komedie
  • Fantasy

Recenze (9)

plakát

Halloween (2018) 

Ze začátku jsem tomu příliš nevěřil. Halloween byl zpracován už mnohokrát a většinou se to příliš nepovedlo. Avšak návaznost na první díl tzv. po čtyřiceti letech i s původním obsazením Jaime Lee Curtis mě přeci jen přesvědčil k tomu, že by to mohlo za něco stát - a stálo! Napětí se příjemně zvedalo postupem filmu, tak jak to má u kvalitního hororu vypadat. Lekačky nadprůměrné, psychologická stránka nadprůměr. Možná bych sice čekal trochu jiný konec, ale přesto mě snímek opravdu příjemně překvapil. Tak trochu jsem doufal i v nějakou známku vysvětlení jeho chování, ale možná je přeci jen lepší, když to zůstane skryto.

plakát

Sestra (2018) 

Od tohoto hororu nemůžeme v rámci lekaček a strašidelných částí čekat nic nového. Často se jedná o předvídatelné situace. Nelze však říct, že bychom se během filmu nudili. Příběh vás od nějaké 15 minuty nenechá příliš odpočinout a v duchu hororu se nese až do konce. Pokud tedy čekáte, že přijde vždy jedna lekačka a pak máte 20 minut nudného povídání, než se zase něco stane, jste na omylu. Příběh byl poměrně dobře sestaven a poskládán dohromady. Oceňuji i zmíněnou návaznost na V zajetí démonů. Není to sice horor století, ale rozhodně patří mezi ty lepší snímky.

plakát

Amityville: Probuzení (2017) 

Filmy s podobnou tématikou jsou už ohrané a nezajímavé, přesto na tomto bylo cosi, co jej z těch podřadných nudných lekaček v strašidelném domě vyhouplo o něco výše. Možná to bude příjemným obsazením, nebo tím že občas dojde na nějakou tu lekačku či napětí. Neusínal jsem, ale ani se strachy neschovával pod sedačkou.

plakát

To (2017) 

Kdo přišel do kina na nejděsivější horor s klaunem všech dob a nečekal nic jiného, byl zřejmě zklamán. Ale kdo tam mířil s tím, že uvidí kvalitní film se skvělým příběhem a sympatickými herci, tak se trefil. Tomuto filmu nejde vytknout téměř nic. Bylo velice riskantní a odvážně zfilmovat Kinga, jelikož knižní předloha má více než 1000 stran, ale tvůrcům se to šikovně povedlo. Mladí herci jsou velice šikovní a sympatičtí a Bill Skarsgard jako Pennywise také nezklamal. Moc se těším na druhý díl a doufám, že bude stejně povedený jako tento.

plakát

Sebevražedný oddíl (2016) 

Jeden z nejočekávanějších filmů roku 2016, ke kterému - kromě slibných hereckých výkonů - přibylo několik trailerů s více než 50 milióny zhlédnutí na youtube a také pár tématických songů. První polovina by se možná ještě dala nazvat průměrný film, ale druhá polovina se zvrhla v klasickou americkou slátaninu ve stylu: "hrdinové vs. zloduši". Nic víc. Takže dvě hvězdy za skvělé výkony několika předních herců jako Margot Robbie, Will Smith a také Jared Leto v roli Jokera, kterého - podle mého názoru neprávem - srovnávali s Jokerem, kterého ve snímku Temný rytíř ztvárnil Heath Ledger. Vždyť šlo (a také mělo jít) o úplně něco jiného... Od toho ale dál. Jeho výkon byl nadprůměrný, ale ve filmu mu dali příliš málo prostoru na to, aby se jako Joker vyjádřil. Zbytek nestál ani za řeč. Tématu se podle mého šlo chytit mnohem lépe a možná že je fajn se na něj jednou kouknout - pro zajímavost. Podruhé to už ale neudělám. (Prosím, hlavně ne pokračování...)

plakát

Texaský masakr motorovou pilou (2003) 

Musím přiznat, že nevidím nějak veliký zápor u tohoto filmu. Maximálně to, že "podle skutečné události" je naprostá blbost! Přečetl jsem si o tom něco více na internetu a nepřijde mi, že by se tvůrci inspirovali Edem Geinem. Jinak musím říct, že přestože jsem film viděl už několikrát, stále mi přijdou scény napínavé, i když vím, jak to dopadne. Lekačky jsou zde slušné, příběh zajímavý, avšak prakticky neuvěřitelný. S klidným svědomím čtyři hvězdy.

plakát

Dům voskových figurín (2005) 

Nápad dobrý - zpracování nedostatečné! Ani jsem nevěděl, co mám od tohoto filmu čekat. Začátek byl nudný, zdlouhavý a nezajímavý. Napětí mizerné. Žádné dlouhé "zdrhačky" před "vrahem". Nedá se říct, že by mě film nějak extra zaujal. Lekačky velice předvídatelné a postavy? Kromě hlavní ženské postavy, byli všichni témeř umělí a předvídatelní. Znova si rozhodně film nepustím, už jenom z toho důvodu, že bych u něj usnul nudou.

plakát

Poltergeist (2015) 

Od tohoto remaku nemůžete čekat příliš mnoho. Film začíná klasickou scénou, kdy se rodina nastěhuje do nového domu, kde je ale zabydlený Poltergeist. Jelikož jsem neviděl původní film z roku 1982, nemohu porovnávat tyto dva snímky. Avšak musím říct, že celkové provedení je poněkud ohrané. Nebyla zde přímo scéna, u které bych se lekl. Děsivá mi ale přišla rozhodně scéna, kdy se malá holčička vydá k šumící televizi, na které se z druhé strany objevují ruce mrtvých. Každopádně mi přijde jako nesmysl, že kluka chytne za nohu větev stromu a vytáhne ho oknem ven. To už mi přijde na hranici fantasy filmu a ne hororu. Mezi klady mohu zařadit nejspíše herecké výkony, rozhodně jste si nějakou tu postavu oblíbili - což vždy nebývá, a scéna se šumící televizí. Záporů je hodně. Příliš v tom nevidím horor, nikdo z postav nezemřel (poměrně překvapivé), příliš mnoho fantastických prvků. Film bych znovu vidět nemusel. Jako horor ho rozhodně nemohu zařadit.

plakát

Odebrat z přátel (2014) 

Tento film mě rozhodně nadchnul svým nápadem "kamera na obrazovce počíteče/laptopu". Každopádně prvních 20 minut filmu bylo poměrně nudných a částečně nezajímavých. Rozhodně bych to ze začátku nenazýval "hororem". Sice bez první části filmu bychom se nedozvěděli co, kdy, kde a proč, avšak to šlo podat trochu rychlejší formou. Další část, kdy si všichni volali společně přes Skype, už se začal konečně příběh vyvíjet tím správným směrem. Nejděsivější momenty nastávaly tehdy, když se zasekla web kamera někoho z účastníků hovoru - v tu chvíli jste opravdu věděli, že se něco stane. Avšak velice se mi líbil nápad, částečně provedení. Byl jsem rád, že mi párkrát proběhl mráz po zádech a uvědomil jsem si hrůzu, jakou můžou postavy prožívat. Záporně bych hodnotil to, že při sledování tohoto filmu s titulky, jsem se v tom někdy trochu ztrácel. Např.: hlavní postava (jež také psala a ovládala obrazovku počítače) si v některých chvílích povídala s ostatními, do toho si na Messengeru psala se svým klukem, na Facebook jí chodili zprávy a všechno toto musíte stíhat v jednu chvíli číst a ještě pochopit. Každopádně všem doporučuji film shlédnout, stojí to za to!