Reklama

Reklama

Amityville: Probuzení

  • USA Amityville: The Awakening (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Bella, její dvojče James a malá sestra Juliet se se svou matkou přestěhují do nového domu. Hlavním důvodem je, že potřebují ušetřit peníze, aby mohli pro Jamese, který je v kómatu, zaplatit nákladnou zdravotní péči. Zkrátka jsou v situaci, kdy si příliš vybírat nemohou a dům Amityville jim po všech stránkách vyhovuje. Navíc James nejen nečekaně nabyde vědomí, ale začne se zázračně uzdravovat. Bohužel to je pro obyvatele domu pravděpodobně poslední dobrá zpráva. Jejich radost totiž netrvá dlouho. V domě se začnou dít i další nadpřirozené jevy a ty už nejsou tak radostné. Spíše děsivé. Bella začne matku podezřívat, že jim o jejich novém domově neřekla úplně všechno. A její tušení se brzy potvrzuje. Dozvídá se, že žijí v nechvalně známém domě Amityville, o kterém se už několik desetiletí vypráví děsivé a krvavé historky. Nyní se potvrzuje, že to nejsou pouhé legendy. Boj o přežití v domě plném zla právě začíná. (CinemArt)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (100)

Rodriguez 

všechny recenze uživatele

Probuzení mě neočekávaně neuspalo... a po dlouhé době zase jeden z těch kvalitnějších snímků a pokračování, které stojí za to vidět. Ano, snímek sice místy pokulhává, ale to mu prominu. Jen přemýšlím, kdo byl vlastně víc posedlý, jestli ten kluk nebo jeho máma, která asi něco musela smažit ve sklepě, protože vypadala jako fetka :-D Takže moje spokojenost vyvrcholila se závěrem filmu, který stál za ten čas u televize. 75% ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

|45%| Obdobné novodobé, duchařské záležitosti mám rád. Občas se ale nepovedou, jako je tento případ. Vyloženě zlé té není, nejprve jsem dal nejslabší možnou 3*, ale nakonec jsem se rozhodl, že si ani tu tento slabý snímek nezaslouží. Veškeré hororové prvky jsou zde dost utlumené, občas tu máme alespoň nějakou tu lekačku. Nic výrazného se tu ale neděje. Přesto mě to moc nenudilo. Máme tu pár zajímavých prvků. Celkem dobře zahrané postavy, docela mě zaujala postava nemocného bratra hlavní hrdinky, závěr nebyl špatný, i když byl takový jednoduchý. Žádnou hlubší chybu to nemá, jen to prostě nemůže moc ničím upoutat pozornost. Tak jako tak je to podprůměr. ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Amityvillský barák už je také řádně přežvýkané téma, takže od nejnovějšího zpracování jsem žádné zázraky nečekal. A také žádné nepřišly. Ale i tak se jedná o celkem solidní strašení podle všech pravidel, které místy dokáže zaujmout atmosférou, jednou slušnou lekačkou a fajn záporákem. Sedělo mi obsazení plné celkem osvědčených tváří, kterým překvapivě panuje tam nejméně okoukaná Bella Thorne. Spokojenost, ale humbuk, který se kolem toho nadělal, ten moc nechápu. 65% ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Narovinu, upřímně a bez mučení přiznám, že existoval pouze jeden jediný důvod, proč jsem chtěl film vidět. A tím je Bella Thorne. Z tohohle hlediska si není vůbec na co stěžovat. Z filmového hlediska jde fakticky o remake dvojky, což film trochu zachraňuje, protože dvojku mám ze série nejradši. Z ní si to také bere nejvíce, s několika lehkými odkazy k jedničce. Z traileru to vypadalo, že to bude klasická onanie zvukových lekaček, ty však ale k velkému překvapení a potěšení vykřikují jen v první půlce filmu, v té druhé ustupují pokusu o přiblížení se atmosféře nočnímu pochodu domem z dvojky. A právě díky druhé půlce film není nakonec zase až tak špatný, jak by se z traileru mohlo zdát. Díky vysoké příčce v sérii už film nepřichází s ničím novým, ale rozhodně nepatří mezi ty nejslabší v ní. 2.5* ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Na filmu je super, že se v první polovině ani nebere vážně, dokonce si film dělá ze sebe legraci, místy profláklé strašení, otevírání dveří, otevírání oken a otevírání úst, v tom baráku se furt něco otevírá ! Je škoda, že režisér musel jet, podle zavedených pravidel, protože taková matka, byla rozhodně super, připomínala mi tu lacinou chůvičku z filmu Přichází Satan!, zdejší máma taky ráda koketuje ze zlem a její fanatický pohled, byl bravurní. Ale jinak nic velkého, jedny proleželý záda, pár much, brácha kostlivec a dvakrát mrtvý pes.......ohh pardon, dvakrát chcíplí pes. Co však rozhodně stojí za to, je soundtrack, který aspoň dává filmu nějakou tu atmosféru. Jinak sem měl opravdu pocit, že režisér si z toho dělá prdel. Inu i Franck nemůže, furt točit horory, o šíleném hobitovi a musí si natočit, nějaký ten sranec, aby se pak zase mohl, vytáhnout s nějakou tou čvachtavou řezničinou. ()

Galerie (100)

Zajímavosti (10)

  • Pôvodný plán pre tento film bol "Amityville: The Lost Tapes", teda koncept okolo stratených pások zo strašidelného domu. Zápletku napísali Casey La Scala a Daniel Farrands a využili uhol nájdených záberov. Zápletka zahŕňala „ambicióznu stážistku v televíznom spravodajstve, ktorá je na pokraji prelomenia najslávnejšieho prípadu strašidelného domu na svete, ktorá vedie tím novinárov, duchovných a paranormálnych výskumníkov do vyšetrovania bizarných udalostí, ktoré sa stanú známymi ako The Amityville Horror, len aby nevedomky otvorili dvere do neskutočného, ​​ktoré možno nikdy nebude môcť zavrieť." Po niekoľkých odkladoch natáčania bol tento koncept nakoniec zrušený. (Arsenal83)
  • Je to posledný film distribuovaný spoločnosťou RADiUS-TWC, pretože spoločnosť ukončila činnosť spolu s Dimension a ich materskou spoločnosťou The Weinstein Company 16. júla 2018 po obvineniach zo sexuálneho zneužívania voči jej spoluzakladateľovi Harveymu Weinsteinovi. (Arsenal83)

Reklama

Reklama