Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Akční
  • Thriller

Oblíbené filmy (10)

Thelma a Louise

Thelma a Louise (1991)

Já vím, že si Thelma o ten průser tak trochu koledovala, já vím, že to Louisa vyřešila přehnaně razantně...Ale divíte se, když vidíte kolem nich všechen ten mužský odpad (s jedinou výjimkou)? Takže nakonec nezbývá nic jiného, než vydat se na dopředu určenou cestu, protože za všechno se platí, a za svobodu obzvlášť!

Ifigenie

Ifigenie (1977)

Strhující drama, zajímavé jak výtvarnou stránkou (na hony vzdálenou hollywoodským velkoprodukcím), tak počátečním budováním atmosféry nesnesitelného čekání...Hlavně je to ale o politice, nebo spíše o politikaření! Káždý z králů si jde za svým cílem doslova přes mrtvoly a ženy tady se svým světem nemají místo. Přesto, anebo právě proto, je obě ženské hrdinky převálcují nejen svou mravní silou, ale i hereckými výkony. Konec je ale neúprosný... zvedá se vítr a Řekové jsou připraveni potrestat svou "pohanu" a při tom jen tak mimochodem vyplenit a pokořit Troju!

12 opic

12 opic (1995)

Mám ráda sci-fi, mám ráda cestování v čase a obzvláště mě baví temné filmy. Mimochodem, lidstvo už si o pořádný průser koleduje hodně dlouho. Tady jsem všechno dostala v jednom balíčku, navíc se skvělými výkony herců, které mám ráda a kteří i tak dokázali parádně překvapit. A závěr mě vždycky hrozně dojme!

Obvyklí podezřelí

Obvyklí podezřelí (1995)

Komplikovaný děj, navíc informace takzvaně z druhé ruky...Pokaždé se bojím jenom mrknout, abych o nic nepřišla. I když už vím, že všechno je úplně jinak!

V Bruggách

V Bruggách (2008)

Černohumorná gangsterka s perfektním obsazením, dokonalými dialogy, nečekaným chováním hlavních hrdinů a docela logickým závěrem (tak proto ten trpaslík?). A rozhodně chci do Brugg!

Gauneři

Gauneři (1992)

Jedna zpackaná loupež, omezený prostor, skupina gangsterů, kterým dochází trpělivost a někde mezi nimi zrádce. Všechno zhuštěné do maximální působivosti, jednoduché a syrové. Tak se mi to líbí!

Fargo

Fargo (1996)

Když si ten uťáplý moula na fingovaný únos své ženy najal nesourodé duo Buscemi - Stormare, muselo být každému jasné, že to nemůže dobře dopadnout...A tak se zasněženou krajinou táhne krvavá stopa a těhotná šerifka, s grácií sobě vlastní neomylně vede díváka k cíli. Paráda! A pokud jde o někdy zmiňovanou brutalitu, ale no tak, jakápak brutalita, je to jen nadsázka a absurdní humor.

Adelheid

Adelheid (1969)

Když už jste přišli o všechno! Nežijete, ale jenom přežíváte! A ten zbytek citu, který ve vás ještě malinko zbývá, je stejně roztrhán na kusy...Rozumím textům Vladimíra Körnera, myslím, že jsem jim vždycky rozuměla...Mám ráda Petra Čepka, ale toto je životní role Emmy Černé!

Provaz

Provaz (1948)

Mistrovy filmy prostě miluju, nikdy nespadl pod průměr! Dokonce mám tendence hodnocení navyšovat, jako v tomto případě. Cynická hra , která se hraje nejen ve filmu, ale která nutí k zamyšlení i intelektuální publikum. Pocit zbytečné nadřazenosti, možná jen pouhá polemika na toto téma, se nešťastně zvrtne...Nakonec je mi nejvíc líto pana profesora!

Kagemuša

Kagemuša (1980)

Pro mě Kagemuša rozhodně není kostýmovou zkouškou na Ran, ale je to pro mě hodně osobní záležitost. Jde o příběh malého zlodějíčka, který je přinucen hrát roli mrtvého vladaře, jeho dvojníka. A najednou je lapený do pasti, je tak přesvědčivý... Od svého předchůdce nepřebírá jen vizáž a gesta, ale i hrdé a odvážné chování. Bere si jeho ideje za své. Jeho život má konečně řád a cíl. A když o to všechno přichází, je v koncích. Už to není ten stejný muž jako na začátku - může jen přihlížet, jak se všechno čemu uvěřil hroutí. Jestli jsem Kurosawu správně pochopila (a pro to ho taky miluju), tak všechna ta velkolepost bojových scén je jenom na efekt - ten důležitý je člověk a jeho jedinečnost!