Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Dokumentární
  • Animovaný
  • Akční

Recenze (7)

plakát

Lovci zážitků (2015) (pořad) 

proč? Z mé strany nepochopeno, rádoby vtipné o sluníčkových rádoby pražských hipstrech, co vyjeli poznávat krásy Česka?

plakát

Kmeny - Motorkáři (2015) (epizoda) 

Spíš o ničem, zdařilejší než většina dílů, obrazově super, ale jinak pro mě docela prázdné. Dost monotonní.

plakát

Kmeny - Cosplay (2015) (epizoda) 

Jednoznačně zatím nejpovedenější ze všech dílů Kmenů, které jsem měla možnost vidět. Objektivní, o lidech, kamera bavila. KONEČNĚ!

plakát

Kmeny (2015) (seriál) 

Navzdory velkému očekávání bohužel nic neříkající, neobjektivní, nevýstižné. Já osobně jsem čekala zmapování každého z daných kmenů, proniknutí do konkrétní subkultury, ale to se bohužel nepodařilo. Dokumentární cyklus tak tedy spíše funguje jako audiovizuální obohacení dvou vydaných knížek, což je podle mě škoda. Ne všichni je četli, ne všichni vědí oč jde. Zatím asi nejhorší metal, který byl pro mě spíše záznamem z koncertů než dokumentem.

plakát

Saint Laurent (2014) 

První hodinu se ze snímku zcela těšíte. Záběr po záběru jsem si užívala a s nadšením sledovala. Skvělý soundtrack, který vás přenese do doby večírků 70. let a Yeves je prostě brilantní. Pak se ale film přesune do druhé půlky a vy jenom čekáte a čekáte, kdy hlavní hrdina umře a přejete si, aby to bylo co možná nejdřív. Z hrůzou zjišťujete, že vás čeká ještě minimálně další hodina, která je naprosto chronologicky nesourodá. Přesouvání se z retrospektivy do pomyslné součastnosti a zpět. Bohužel velké zklamání a nadšení z první (ani ne poloviny) zastíněno nesmyslnou stopáží a příběhem, který nikam nesměřuje.

plakát

Líbánky (2013) 

Hřebejkův pokus o norské drama bohužel pro mě zde naprosto nevyšel. Myšlenka o nezvaném hostovi, který přijde na svatbu a práskne na manžela věci, o kterých neměl nikdo nikdy vědět se proměňuje v sadistické týrání diváka. Také nepochopitelné přecházení v mluvě Jana Bendy (Jiří Černý) ze spisovných hloubavých replik do normální mluvy pro mě vytvářelo rušivý a nepochopený element. Film, ze kterého mi bohužel bylo až fyzicky zle hodnotím za dva jen díky zdařilé kameře Martina Štrby a kapele Dudlajda, která hraje na svatební hostině.

plakát

U Haliny v kuchyni (2014) (pořad) odpad!

Je mi jedno, jak hlavní prapagonistka, v tomto případě tedy Halina Pawlowská vypadá a jak moc velkou nadváhu má. Myslím, že to kvalitu pořadu samo o sobě nijak nesráží, ovšem na TV Nova vznikl naprosto vtipný týdeník o vaření trapně snažící přiblížit se dokonalému řemeslnému zpracování Deníku Dity P. I podkresová hudba je velmi podobná a celková kompozice kuchyně naprosto do očí bijící. Nevhodně zvolený product placement, bez kterého v dnešní době takřka nic nefunguje a trapné vtipy, které jsou doopravdy jenom trapné. Jeden díl stačil, víc už prosím NE...