Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Dobrodružný
  • Animovaný

Oblíbené filmy (8)

Star Wars: Epizoda V - Impérium vrací úder

Star Wars: Epizoda V - Impérium vrací úder (1980)

George Lucas udělal dobře,když místo režiséra přenechal Irvinu Kershnerovi..Tento film je pro mě nejlepší epizodou.Díky relativně smutnému konci a šokujícímu odhalení se stal nejtemnější epizodou spolu s Pomstou Sithů.Avšak nechybí tu ani humor,o který se stará převážně Han Solo.Jeho nezapomenutelné hlášky a "pošťuchování" s Leiou(SPOILER ..které ovšem vyvrcholí v nám všem známé " I love you" " I know") mě vždy dokáží rozesmát,( SPOILER ..i když na konci,nehledě na to kolikrát jsem epizodu V. viděla je mi Hana hrozně líto,když odlétá zmražený v karbonitu do paláce Jabby)..Tento film ve mě vždy zanechá spousty emocí a proto nemohu dát jiné hodnocení než 5* ..Opět je tu skvělá a nepřekonatelná hudba Johna Wiliamse,která dodává všemu správnou atmosféru..MAY THE FORCE BE WITH YOU,HAN SOLO !

Star Wars: Epizoda IV - Nová naděje

Star Wars: Epizoda IV - Nová naděje (1977)

Než jsem poprvé viděla Star Wars,myslela jsem si,že tento film nebude opravdu nic pro mně.Netušila jsem,jak strašně jsem se zmýlila.Jednou můj bratr tento film sledoval,a já jsem začala koukat s ním,protože jsem neměla na práci nic důležitějšího.V první chvíli jsem jen "znuděně" seděla,ale potom na mě zapůsobila skvělá úvodní hudba Johna Wiliamse,a po prvních 10 minutách mě film zaujal tak,že jsem nemohla "odtrhnout" oči od obrazovky.Nejen že mě zaujal scénář a děj filmu,ale také skvělé herecké výkony Harrisona Forda,Carrie Fisher,Marka Hamilla a dalších herců.Podle mně je toto jeden z nejlepších sci-fi filmů,klasika,jejíž úvodní soundtrack zná i ten,kdo Star Wars neviděl nebo jednoduše není fanouškem sci-fi nebo Star Wars.O vánočních prázdninách roku 2013 se zrodili mí hrdinové..V roce 1977 se zrodilo jedno z nejlepších sci-fi a George Lucas dokázal,že i něco skoro nemožného je nakonec uskutečnitelné.

Dobyvatelé ztracené archy

Dobyvatelé ztracené archy (1981)

Do doby,kdy jsem tento film viděla poprvé,jsem nevěděla,co to znamená opravdu dobrý film.Harrison Ford se na roli Indiana Jonese skvěle hodí a Karen Allen se k Indymu skvěle hodí.Nejlepšími okamžiky filmu jsou bezpochyby honička na poušti a Indyho krátké setkání s "chlápkem" s mečem.Hudba Johna Wiliamse je opět dokonalá,skvěle doplňuje děj a dává filmu tu správnou atmosféru.Filmu nechybí napínavý,zajímavý děj,ani Indyho vtipné a nezapomenutelné hlášky..Jednoznačně jeden ze Spielbergových nejlepších a nejdokonalejších filmů.

Pelíšky

Pelíšky (1999)

Jeden z nejlepších filmů z tvorby Jana Hřebejka a jeden z nejlepších českých filmů.Je zasazen do doby,kterou jsem sice nezažila ale určitě ji vystihuje zcela přesně.Viděla jsem ho mockrát,a pokaždé když ho dávají se na něj s chutí podívám.Ve filmu nechybí některé nezapomenutelné hlášky a scény,jako je například NOK..Film,kterému podle mě nic nechybí..

Hunger Games: Síla vzdoru 1. část

Hunger Games: Síla vzdoru 1. část (2014)

Nu..jak začít...Tento film je zcela zásadně odlišný než předchozí dva díly. Zatímco první a druhý díl se točí jen (skoro) kolem her(i když ve druhém už je také zmíněna revoluce..), Mockingjay je mnohem více zaměřen na emoce..V mnoha jiných komentářích i od jiných lidí jsem slyšela(popř.četla),že se po celé dvě hodiny skoro nic nedělo. Nemějte mi to za zlé,každý má svůj názor a já se ho nijak nesnažím odsuzovat a nikoho se tu nesnažím urazit,ale mám pocit,že tito lidé nedávali příliš dobrý pozor. Mně se naopak zdálo,že se ve filmu pořád něco dělo,po celé dvě hodiny jsem neodtrhla oči od promítacího plátna v kině,po celé dvě hodiny jsem se ani trochu nenudila. Jennifer roli Katniss zvládla dokonale,všechny pocity a emoce byly tak, jak být měly. I Josh v roli Peety,který se sice v prvním části Mockingjay mockrát neobjevil,byl naprosto skvělý.Nebudu tajit,že mi několikrát tekly slzy(v tomto ohledu chci pochválit maskéry,jejichž práce mě hned napoprvé zaujala...)..Již delší dobu jsem neviděla film,který by na mě takto silně emočně zapůsobil. Je tam mnoho silných scén,mezi ně patří i závěrečná scéna,kterou mám(spolu s jinými silnými scénami) neustále v myšlenkách-SPOILER- ztrápená Katniss a Peeta který má z jistého důvodu záchvat nebo Peeta,prohazující Katniss sklem,"útok" na přehradu v Kapitolu,vzpoura v sedmém kraji...(tento film je plný skvělých scén,takže kdybych je tu měla všechny vyjmenovat,byla bych tu ještě hodně dlouho....) -SPOILER-Scéna,kdy Katniss zpívá "The Hanging tree" je také dokonalá. Jennifer to zazpívala dokonale..Hudba složená Jamesem Newtonem Howardem je též skvělá. Nu..závěrem..S filmem jsem naprosto spokojená,nemám nic co bych vytkla(chápu,že někomu mohl chybět nával akce,která byla v předchozích dvou dílech, ale kdo dával pozor,určitě tam akci našel i když,jak už jsem řekla,ne tolik jako v předchozích dvou dílech. Ještě je nutno podotknout,že i když jsem před shlédnutím četla knihu a prakticky jsem věděla co se tam stane(skoro) film na mě velmi zapůsobil a je skvěle zpracovaný.Nehodnotím zde knihu,a dovoluji si říct,že z knih se mi Mockingjay líbil nejméně,zatímco u filmů se mi líbí zatím nejvíce.Opravdu málokdy se mi stane,že by se mi film líbil,byť jen o maličký kousek,více než knižní předloha. Mockingjay se mi líbil o pár procent více než předchozí dva díly. Teď už mi nezbývá nic jiného než čekat do příštího roku na druhou část,zatímco mi bude v hlavě(nebo sluchátkách) znít to, v podání Katniss úžasné, známé "Are you ? Are you ? coming to the tree.......