Reklama

Reklama

Titanic

  • Česko Titanic 3D (více)
Trailer 2
USA, 1997, 194 min (Alternativní 187 min)

Obsahy(1)

V dubnu 1912 vyrazila luxusní zaoceánská loď Titanic z Anglie na svou první, a bohužel i poslední plavbu. Své pasažéry ale do cíle cesty nikdy nedovezla – narazila na ledovec a klesla pod hladinu. Tím začalo drama největší námořní katastrofy v dějinách lidstva. V ledových vodách Atlantiku skončilo mnoho životů a osudů. Mezi nimi byla i jedna láska, která vlastně ani pořádně nezačala. Americký velkofilm v režii Jamese Camerona, oceněný jedenácti Oscary®, katapultoval mezi nejzářivější hvězdy Hollywoodu oba představitele hlavních rolí – Kate Winsletovou a Leonarda DiCapria. (Cinemax)

(více)

Videa (35)

Trailer 2

Recenze (1 990)

Melies 

všechny recenze uživatele

9 / 10 Úchvatná vizuálna stránka je napočudovanie najväčším problémom tohoto veľkofilmu - len pridáva muníciu všetkým neprajníkom tvrdiacim, že okrem nej nemá film čo ponúknuť. Nemôžem s tým však súhlasiť. Každý moment, každý záber je priam presiaknutý citmi a emóciami (kapitán lode stojaci na svojom kapitánskom mostíku čakajúc na smrť, starý maželský pár držiaci sa v náručí v kajute zaplavujúcej sa vodou atď.) , niekedy snáď až príliš presladenými, no výsledný dojem z filmu je v mojom prípade viac ako pozitívny. A to Hollywoodske veľkofilmy priveľmi v láske nemám. Tu však cítiť snahu o prekročenie hraníc žánru, chvaľabohu, z veľkej časti úspešná a to je vec, ktorá sa cení. Kto pri celom filme nevyronil aspoň jednu slzu, je suchár. ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem se Titanicu vyhýbal jako čert kříži, ale nakonec mě dostihl... A kupodivu to nebyl čelní střet, ale spíš lehké minutí. Příběh je slaďoulinký a rozvláčný, ale jakmile se ten přerostlý parník začal potápět, bylo se na co dívat – tam jsem konečně poznal, že je pod tím podepsaný Cameron. Kupodivu se mi docela zamlouval nevycválaný Leonardo DiCaprio, zato s buržoazní děvenkou Kate Winslet jsem si moc rady nevěděl... Je to prostě ošuntělá lovestory, kterou Cameron přetřel zlatou barvou. Někde je nátěr řídký, takže prosvítá rez. Rozhodně klasický sezónní hit... Edit 2012: krásný důkaz toho, jak se člověk často mýlí. Vnímat tenhle film jako kýčovitou lovestory vlastně zastírá podstatu toho, čím Titanic ve skutečnosti je: produktem masivního Cameronova fetišismu a metaforickou cestou k vytouženému předmětu, který mocí filmu ožívá a umožňuje tvůrci diváka provádět jeho ztracenými zákoutími. Režisér prostě vystihl pocit, který se mě dodnes zmocňuje při pohledu na mrtvý vrak v hlubinách - palčivou touho "dát zašlé hmotě smysl a tvar příběhem". Výsledek je film plný rozporů, ale především film nesmírně přesně zkonstruovaný a ekonomicky odvyprávěný. Veškeré potěšení z něj u mě pramení z ryzí racionality. Pokud Rose říká: "Nedává to smysl, proto tomu věřím." já oponuji "Vše tu dává smysl, proto tomu věřím (ale nepodléhám :-))". ()

Reklama

novoten 

všechny recenze uživatele

Romantické drama, které při každém zhlednutí rve srdce, nenápadné vtípky, které až v divákově dospělém věku ukážou, jak komplexní Titanic vlastně je a hlavně Cameronovo životní dílo. Až s pořádným, za chvíli už dvacetiletým odstupem a odezněním posledních zbytků nezvladatelného hypu z přelomu století, lze naplno docenit velikost celé podívané. Nepotopitelné, nezapomenutelné a prakticky bezchybné. A nemám sebemenší pochyby o tom, že bude růst i dál. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Cameron opět překvapil - ani ne tím, že všechny náročné scény bravurně režijně zvládl, ale spíše že natočil svůj první romantický film. A opět na jedničku. Když už bych měl být škarohlíd, tak bych vytkl jen vcelku zbytečný prolog a závěr, který se odehrává v současnosti. I bez něj by totiž snímek neztratil nic na své ohromující působivosti. Možná že by ale James neměl roli pro svého oblíbence Billa Paxtona. :o) ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Ženské srdce je hluboký oceán plný tajemství." Ó jak já jsem malý. Tak malinký, že jsem jen s velkou pokorou nasedl na tu ohromnou loď obtěžkanou tak gigantickými emocemi, že jsem jim jen těžko mohl uvěřit. V mém malém světě zkrátka dávám přednost snímkům méně tlačícím na zamilovanou pilu a slzné kanálky. ()

Galerie (410)

Zajímavosti (358)

  • Titanic se celým názvem jmenoval R.M.S. Titanic, tedy Royal Mail Ship (Královská poštovní loď). Na palubě bylo 3 423 pytlů s poštou. Asi sedm milionů dopisů a pohledů. (Duoscop)
  • Titanic byl do kin znovu uveden na krátký čas v remasterové verzi v únoru 2023 k příležitosti 25. výročí od premiéry filmu. (Paja.j)
  • Jediný Japonec, který neštěstí přežil, byl vyhoštěn a označen za zbabělce, protože neumřel s ostatními. (Duoscop)

Související novinky

Cameron má plány i pro šestý a sedmý díl Avatara

Cameron má plány i pro šestý a sedmý díl Avatara

07.02.2024

Nedají si říct a nedají. Jamese Camerona můžeme označit za nejúspěšnějšího filmového režiséra všech dob, minimálně co se týče tržeb. V pětici nejvýdělečnějších snímků historie má totiž hned trojici… (více)

DiCaprio bude spolupracovat s dalším velikánem

DiCaprio bude spolupracovat s dalším velikánem

18.01.2024

Warneři si nejspíš připíšou další hit, alespoň po kvalitativní stránce. Do nového filmu se jim totiž podařilo zlákat samotného Leonarda DiCapria. Co je ale přednější - od Scorseseho přechází DiCaprio… (více)

Avatar: The Way of Water už je čtvrtý

Avatar: The Way of Water už je čtvrtý

29.01.2023

Byl to poměrně zajímavý souboj - přitáhne více pozornosti diváků velký návrat Star Wars po deseti letech, nebo návrat Avataru po třinácti letech? Teď už známe odpověď. Pokračování sci-fi blockbusteru… (více)

Reklama

Reklama