Reklama

Reklama

Titanic

  • Česko Titanic 3D (více)
Trailer 1
USA, 1997, 194 min (Alternativní 187 min)

Obsahy(1)

V dubnu 1912 vyrazila luxusní zaoceánská loď Titanic z Anglie na svou první, a bohužel i poslední plavbu. Své pasažéry ale do cíle cesty nikdy nedovezla – narazila na ledovec a klesla pod hladinu. Tím začalo drama největší námořní katastrofy v dějinách lidstva. V ledových vodách Atlantiku skončilo mnoho životů a osudů. Mezi nimi byla i jedna láska, která vlastně ani pořádně nezačala. Americký velkofilm v režii Jamese Camerona, oceněný jedenácti Oscary®, katapultoval mezi nejzářivější hvězdy Hollywoodu oba představitele hlavních rolí – Kate Winsletovou a Leonarda DiCapria. (Cinemax)

(více)

Videa (35)

Trailer 1

Recenze (1 991)

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Titanic som dakedy vôbec nemusel. Pre 10 ročné decko to bolo v kine prvú hodinu a pol veľké nudné utrpenie. Z nudy ma vytrhlo len pár šteklivých scén a druhá dynamickejšia polovica. Tak ma tie tri hodiny vtedy vyšťavili, že som spal takmer dva dni. Teraz po rokoch mám už k tomu filmu viac pochopenia. Oceňujem režisérove nápady a už ani prvá polovica mi nepríde taká nudná. Človek si už všíma po tých rokoch aj iné veci. Výprava je veľkolepá a film je plný detailov. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

TITANIC v roce 2019 nejen skvěle vypadá (poctivých 200$), i skvěle funguje po všech stránkách a ve všech žánrových rovinách; jako historické drama s lehkostí, portrét tehdejší strojené smetánky, dojemná osudová romance, napínavý katastrofický survival. Potápěcí část je impozantní, poslední scénky se stařenkou zasahují tvrdě, ústřední melodie dokonalá. Jeden z nej velkofilmů všech dob ✓ [Kino MAT 35mm] ()

Reklama

Boss321 

všechny recenze uživatele

Tento gigantický projekt za 200 miliónů dolarů se povedl tak jak asi nečekal ani ten nějvětší snílek. Skvělé obsazení mladých a talentovaných herců, vynikající scénář, geniální soundtrack, výborná atmosféra to vše podtržené výbornou režií Jamese Camerona. Ocenění 11 Oscary hovoří za vše. Jen škoda, že žádný nebyl za herecké výkony. Absolutně nechápu jak někdo může dát takovému dílu jednu nebo dvě hvězdičky a strkat to do stejného pytle s filmy typu Kameňák. Jasných pět hvězdiček za jedno z nejvelkolepějších děl co kdy bylo zfilmováno. Těm co dávají odpad, tak se z hluboka směji, ať mi alespoň někdo odpoví přesvědčivou odpovědí a ne typu: kdo se má na toho DiCapria dívat, takovou slaďárnu nesnesu apod....to pro mě není ani trochu argument, to je závist a nevděk režisérovi, který se pokusil obživit něco velkolepého a před kterým smekám a klekám, že se mu vůbec něco tak báječného podařilo. Vůbec se nedivím, že se jedná o nejvýdělečnější snímek všech dob, dyť tomu nechybí nic, pro co si jdete se svoji drahou polovičkou do kina................. ()

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Pokud někdo ohodnotí Titanic odpadem, je to pokrytec a lže sám sobě do očí. Titanic JE jeden z nejlepších romantických filmůl, Cameron režíruje stejně dobře jako jindy, herci dokáží svůj patos unést a konec dojímá. Pearl Harbor a ostatní pozdější romantické velkofilmy jsou už jen slabé odvary. Titanic byl a pořád je filmová událost. ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Film nemusí disponovať nutne dokonale prepracovaným scenárom pokiaľ dokáže zaujať aj inými aspektami. A Titanicu sa to darí vrcholne - po technickej stránke bezchybné predstavenie so strhujúcou atmosférou ale má v sebe aj kus srdca a postavy, ktorých osudy nemôžu nezaujatého diváka nechať chladným. Doteraz mi skutočne nie je jasné, prečo je tak nadčasový príbeh a jeden z najkrajších romatických príbehov všetkých čias prijímaný tak kontroverzne. ()

Galerie (410)

Zajímavosti (363)

  • Lodní orchestr jako poslední píseň zahraje (předtím, než se úplně rozejdou se slovy: „Pánové, bylo mi ctí s vámi hrát“) slavnou náboženskou píseň „Nearer, my God, to Thee, nearer to Thee“, v češtině známou jako „Blíž k Tobě, Bože můj, vždy k Tobě blíž“, která se často hraje na pohřbech. (tommahol)
  • Jediný Japonec, který neštěstí přežil, byl vyhoštěn a označen za zbabělce, protože neumřel s ostatními. (Duoscop)
  • Titanic byl spuštěn na vodu 31. května 1911 ve 12:15 místního času. Byla to pro loděnici výzva, protože až do té doby člověk nevytvořil větší plavidlo. Přišlo se podívat 100 000 diváků. Na namazání slipu, po kterém loď doklouzala do vody, bylo spotřebováno 22 tun mýdla. Těsně před spuštěním zahynul jeden dělník, na kterého spadl dřevěný trám. (Duoscop)

Související novinky

Cameron má plány i pro šestý a sedmý díl Avatara

Cameron má plány i pro šestý a sedmý díl Avatara

07.02.2024

Nedají si říct a nedají. Jamese Camerona můžeme označit za nejúspěšnějšího filmového režiséra všech dob, minimálně co se týče tržeb. V pětici nejvýdělečnějších snímků historie má totiž hned trojici… (více)

DiCaprio bude spolupracovat s dalším velikánem

DiCaprio bude spolupracovat s dalším velikánem

18.01.2024

Warneři si nejspíš připíšou další hit, alespoň po kvalitativní stránce. Do nového filmu se jim totiž podařilo zlákat samotného Leonarda DiCapria. Co je ale přednější - od Scorseseho přechází DiCaprio… (více)

Avatar: The Way of Water už je čtvrtý

Avatar: The Way of Water už je čtvrtý

29.01.2023

Byl to poměrně zajímavý souboj - přitáhne více pozornosti diváků velký návrat Star Wars po deseti letech, nebo návrat Avataru po třinácti letech? Teď už známe odpověď. Pokračování sci-fi blockbusteru… (více)

Reklama

Reklama