Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Dokumentární

Recenze (13)

plakát

Listopad (2017) 

Koho nadchl November, tomu doporučuji turecký film Místo zlatých hvězd od Onura Ünlü.

plakát

Ederly (2015) 

Kafkovsky tísnivá atmosféra podpořená sugestivní černobílou kamerou. Absurdní "gagy" i chytrý humor mezi řádky. Trochu pozvolný rozjezd, ale druhá půlka už má spád. Kdo se někdy nezeptal sám sebe, jestli je blázen on, nebo všichni okolo?

plakát

Birdman (2014) 

Když jsou ambice člověka větší, než čeho je ve své nedokonalosti schopen dosáhnout, přičemž si onu nedokonalost bolestně uvědomuje, pak ho to může dovést až na hranu jeho duševních a fyzických sil. Film připomíná až jízdu na horské dráze, jednak, že je natočen na jeden dlouhý, rozhoupaný, zdánlivě nepřerušovaný záběr, jednak kvůli střídajícím se vzestupům a pádům hlavního hrdiny, které někdy divák čeká jako při pomalém výstupu na vrchol oblouku roller-coasteru a jindy ho kopnou jako skrytá zatáčka během plynulého sešupu.

plakát

Divoké historky (2014) 

Parádní film. Snad jen nejzocelenější cynici se dokáží ubránit zábavností této povídkové sbírky. Zároveň je to ale film nápaditý, nebanální, skvěle natočený. Film, který přiměje diváka zahodit jakýkoli případný odstup a nechat se prostě skvěle bavit.

plakát

5 minut svobody (2012) 

Jednohubka na téma: Co člověka přiměje vyjádřit svůj názor navzdory možným následkům a jak se před, při a po tom cítí. Srovnáván je protest hrstky Rusů v roce 1968 s akcemi autorů dokumentu v současném, putinovském Rusku. Mnoha Čechů a Slováků se především dřívější část poměrně osobně dotýká.

plakát

Zázraky (2014) 

Film se soustřeďuje na proměnu vztahu otce a dcery v období jejího dospívání. Otec se musí smířit se ztrátou kontroly nad životem dcery, dcera je zmatena rozporuplnými pocity a touhami ve svém nitru. Film je nabitý emocemi, které však nejsou znázorněny polopatě, nýbrž jsou předávány gesty, pohledy, jednáním postav. Nečernobílé postavy jsou veskrze lidské a uvěřitelné, vyprávění je magicky podkresleno obrazy včelaření a natáčení poloabsurdní reality show.

plakát

Nukleární divoch (2011) 

Američané s největší pravděpodobností spáchali při testech nukleárních zbraní strašný zločin na domorodcích v Pacifiku. Ale film o této křivdě je čistá propaganda, bez jakékoli snahy o kritické uvažovaní nebo objektivní úhel pohledu. Účel nesvětí prostředky.

plakát

Šerední (2013) 

Vtahující thriller, ani člověk neví, jak ten film tak rychle utekl. Ani černé, ani bílé postavy, u nichž sobectví a zaslepenost jdou ruku v ruce s ušlechtilým společným cílem zachránit unesenou dívku. Film inspirovaný skutečnou událostí.

plakát

Pierrot lunaire (2014) 

Film ideální pro ty (bláhy), kteří by si mohli myslet, že už viděli všechno.

plakát

Smutný pach masa (2013) 

Tady si jeden uvědomí důležitost střihu. A má dost času přemýšlet, co vše bylo potřeba udělat, aby se povedlo v běžném městském provozu Smutný pach masa natočit.