Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Akční
  • Dobrodružný

Recenze (9)

plakát

Seznamte se, Joe Black (1998) 

Natahovaná snůška hollywoodských klišé. Dala jsem to dvakrát, jestli nezměním názor, ale bohužel. Vezmeme Velké téma "láska je silnější než smrt", do toho kočku plnou unylých pohledů, pohledného lehce mrtvého Breda, moudrého vědomého Hopkinse, dialogy jak by se bavily dvě želvy, natahované odchody do tmy, sentimentu na tři filmy.... Za mě fakt ne.

plakát

S láskou Vincent (2017) 

Jak to říct... naprostý zásah. Intenzivní příběh založený na skutečných, poměrně nevyjasněných, okolnostech Vincentovy smrti a naprosto originální zpracování. Nádhera. Muselo to být neskutečně pracné rozpohybovat obraz ve všech jeho detailech, postavy se změnami světel a stínů při sebemenším pohybu a mimiku tváří korespondující s realitou.

plakát

Vnitřní slunce (2017) 

Děs.Hysterické, užvaněné, prázdné, psycho. Nejdelší titulky v životě. Už nikdy více.

plakát

Rock of Ages (2012) 

Tom Cruise byl neuvěřtelný, dokoncemi chvíli trvalo, než mi došlo, kdo to je. Velké překvapení....JInak trochu šité horkou jehlou...Je jasné, že scénáře pro tyhle muzikály se píšou jen proto, aby nějak dějově pospojovaly songy, ale i tak si to zasloužilo trochu víc. ... Nicméně vzhledem k rockovým songům osmdesátých let to prostě nemůžu kritizovat příliš. :o)

plakát

Román pro ženy (2004) 

Afekt... to je slovo, které mě napadne jako první, když vidím zpracování, v němž si autor muž myslí, že takhle uvažují ženy. Nedá se na to koukat, všichni přehrávají až pánbůh brání.

plakát

Byli jednou dva písaři (1972) (seriál) 

Výborný, chytrý humor, je vidět, že pánové Sovák a Horníček si svůj prostor pro improvizaci užili. Ráda kdykoliv shlédnu znovu.

plakát

Svatba naruby (1997) 

Na tenhle film se může dívat kdykoliv. Kevin Kline, Debie Reynolds a Tom Seleck jsou víc než skvělí. U mě za 100%. :o)

plakát

Doktor Živago (2002) (TV film) 

Skvělé, ač film neruské produkce, tak s "širokoj ruskoj dušoj". Všichni úžasní, a Hans Materson byl velmi milým překvapením. Četla jsem román a filmová adaptace pro mě rozhodně nebyla zklamáním.

plakát

Pečený sněhulák (2014) (pořad) 

Nějak nepobírám to množství "odpadu". To se chcete opravdu do bezvědomí dívat na sestřihy z Televarieté a Silvestrů?.. No ano, někdy vedle, ale někdy zásah do černého. Tak je proboha nechte dýchat, ono se to vyceziluje. Za mě druhý, pátý, šestý a osmý díl super. Herci jsou skvělí, neokoukaní a umí hrát. Témata skvělá, pointy někdy nedotažené nebo přetažené. Ale co má být? Nevím, jestli prezentovat dokonale zvládnuté řemeslo, je fakt taková "marka". Mustrů typu hollywodská rodinná komedie nebo romantický film, kde všechno je přesně namíchané a člověk vždy odhadne, jak to dopadne, je až příliš. Nevadí mi, že se v tom tvůrci někdy neřemeslně plácají. A co? Aspoň se snaží o něco nového, a dělat věci po svém. Kdysi mi někdo řekl, že Balabánova knížky Zeptej se táty je příšerná... A pak ji nemohl dostat měsíc z hlavy a furt o ní mluvil... Tak byla příšerná nebo naopak skvělá, když dokázala tak vyprovokovat?... Dejte to na ČT 2 v 22:00, a pak už to snad průměrovou většinu nebude tak pohoršovat. Může na většinovém kanále koukat na stokrát omleté šarády.