Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Uhlazený Howard Brackett je oblíbeným učitelem angličtiny na střední škole v městečku Greenleaf a za několik dní se má oženit s kolegyní Emily, která je už téměř tři roky jeho snoubenkou. Nečekaný poprask však způsobí jeho bývalý žák Cameron Drake, nominovaný na Oscara za roli homosexuálního vojáka, když při přebírání zlaté sošky poděkuje v přímém televizním přenosu také svému homosexuálnímu učiteli Brackettovi. Všichni v Greenleafu včetně Howarda samotného jsou v šoku. Ujistí rodiče, že to není pravda, jenže tím jeho potíže teprve začínají. Druhý den je městečko plné televizních reportérů a Howardova sexuální orientace se stává hlavním tématem hovoru jeho studentů, kolegů a vlastně všech v Greenleafu. Někteří se domnívají, že, je to pravda, jiní si myslí, že Cameron řekl jen proto, že je Brackett tak dlouho zasnoubený, je vždy čistý, upravený a učí poezii. Sám Howard má plno práce s tím, aby Cameronova slova vyvrátil snoubence, nadřízeným, studentům a vlastně všem v městečku. Rezolutně před kamerami odmítne pochybnosti o svém sexuálním zaměření. Jenže pod vlivem okolností a reportéra Petera Malloye, který je sám gay, se Howard musí sám nad sebou zamyslet. Pokusy přesvědčit sám sebe, že je v pořádku, ať už s pomocí instruktážní kazety "Buď muž" nebo pokusem vyspat se s Emily ještě před svatbou, však nedopadnou příliš povzbudivě. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (83)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Vše u In & Out (probůh, snad není název odvozen od pohybů jistého orgánu v nejmenovaném tělesném otvoru!) nahrává známé homo-matematické teorii, že 4 % v tom mají jasno a 96 % o tom ještě neví.. Stepfordský humor Franka Oze dvakrát nemusím, nicméně kvůli Klineovi a Bob Newhartovi v roli nejistého ředitele jsem zůstal až do závěrečného kolektivního přiznání homosexuální nákazy. No a pro homofoby přidávám k dobru zajímavou myšlenku zřízenců márnic a sice, že je lepší býti teplej než-li studenej.. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

DVD/// Obsazení 6/10 Děj 4/10 Hudba 5/10 Efekty 4/10/// +na svou dobu téma, vtipné to je -nic světobotného/// Jak říkám, na svoji dobu jistě velice vtipný film, který se určitě dobře trefil do tématu. Dnes však film již nemá moc co nabýdnout, téma sme viděli již stokrát v jiných filmech a tento hlavně nezáří ani zpracováním. Obsazení na svoji dobu určitě dobré, dnes však neohromí. No dobře, trošku jsem se bavil, ale je zde mnoho hluchých a ničím nezajímavých míst, někdy je film spíše trapný. Ale co, která komedie není někdy trapná, viďtě?/// Celkem 46%/// ()

Reklama

nash. 

všechny recenze uživatele

Překvapivě zábavná komedie, která, i když mu ostatní přihrávají skvěle, stojí a padá s geniálním Kevinem Klinem. Jeho ztvárnění Howarda je vynikající, pokusy přesvědčit všechny o své sexuální orientaci jsou zábavné stejně jako reakce okolí, a souboj s instruktážní kazetou, ten patří ke scénám, na které se nezapomíná. ()

Blois 

všechny recenze uživatele

Většinou filmy, od kterých nic neočekáváte, vás pak nejvíce nadchnou. Tenhle film jsem si pustil bez jakéhokoliv očekávání a dostal jsem výbornou komedii, u které jsem se skvěle pobavil a odreagoval. Určité části sice hraničí až s kýčem, ale musím přiznat, že mi to vůbec nevadí. Navíc hlavní roli ztvárnil Kevin Kline, který má obrovské kouzlo. Jediné co se mi příliš nelíbilo, ovšem nemohu to filmu vyčítat, byl český dabing. Daniel Rous nadaboval kromě Camerona také rádio a hlasem Jany Andresíkové mluvily minimáně tři postavy, což je podle mě šílené. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Závěrečná děkovačka na Oscarech vyrazila dech i mě, ale bez ní by tahle komedie nemohla vzniknout. Cameron Drake tím rozpoutal kolotoč událostí, které Howardovi značně pošramotily budoucí život, překazily jeho chystanou svatbu a donutily ho se nad sebou zamyslet. Tom Selleck byl okouzlující, ale stejně mu to více sluší s knírkem. Rozesmála mě Kevinova taneční kreace na písničku I WILL SURVIVE od Glorie Geynor a nesmála jsem jenom, když Kevin tancoval, já jsem se smalá od začátku do konce. Příjemně jsem se pobavila. Český dabing byl docela slušný. Slyšela jsem tenhle: Štěpnička, Spoustová, Čech, Rous. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (4)

  • Cameronův (Matt Dillon) oscarový projev má předobraz ve skutečném projevu Toma Hankse, který při přebírání Oscara za Philadephii (1993) děkoval svému homosexuálnímu učiteli. (StarsFan)
  • Soška Oscara, která se ve filmu objevuje, patří Kevinu Klineovi (Howard). Dostal ji v roce 1988 za film Ryba jménem Wanda. (StarsFan)
  • Joan Cusack hraje učitelku Matta Dillona, ačkoliv je jen o dva roky starší než on. V roce 1980 si dokonce ve filmu Moje tělesná stráž zahráli spolužáky. (StarsFan)

Reklama

Reklama