Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Sci-Fi
  • Dobrodružný

Recenze (11)

plakát

Na hraně zítřka (2014) 

Skvělé! Takhle si myslím, má vypadat dnešní sci-fi. Příběh obsazení země mimozemšťany je sice trochu ohraný, ale tady je to vymyšlené natolik jinak, že to je vlastně úplně supr:) K tomu skvěle zahrané hlavní postavy jak od Cruise, tak od nekonečně krásné Emily Blunt a i ostatních. Fakt, od režiséra jakým Liman je, nebo spíš není, bych tohle nečekal, díky:)

plakát

Interstellar (2014) 

Vážně netuším, kvůli čemu všechen ten povyk. Vážně, tohle pro mne bylo hodně velké zklamání, čekal sem prostě až moc. Místo toho jsem ale dostal film, kde je na začátku farmář, který je vlastně ale kosmonaut, relativně ohraná zápletka s vyčerpáním zemských zdrojů, a neskutečně zdlouhavé prokousávání první půlí, jen abyste se dostali do poloviny druhé, kde se konečně začne něco trochu zajímavého dít. Bohužel ovšem zajímavé je to možná dvacet minut, než se to dostane do jakéhosi zvráceného finiše, který pochopí snad možná jen Steven Hooking... škoda.

plakát

Avengers (2012) 

Je to sranda... A k tomu spousta oblíbených herců, netvrdím, že by to byl kdovíjaký zázrak, ale mnohem horším filmům jsem dal hvězdy tři, mnohem lepším pět, takže hodnocení vychází celkem jasně:)

plakát

Gladiátor (2000) 

Russell Crowe, Hans Zimmer, Ridley Scott.... Tenhle film fakt stál za to. Skvělý scénář podtržený skvělou hudbou a skvělými hereckými výkony. Na pět hvězd to byl přeci jenom až trošku moc Hollywood, ale nádherné čtyry, a to jen proto, že půlka té páté udělit nejde:)

plakát

Nespoutaný Django (2012) 

No.. on i mistr tesař se někdy utne, a u mistra Tarantina to byl zrovna Django. Polovinu filmu sem se nudil, a tu druhou si už, přesto že sem film viděl naposledy někdy před půl rokem, nepamatuju... Slabé tři hvězdy, ale za co je dávám, netuším...

plakát

Kick-Ass (2010) 

Od tohoto snímku jsem doopravdy moc nečekal. Né že bych očekával úplné nic, ale prostě sem se jen těšil, nebo spíš netěšil na další relativně zábavnou běčkovou akci. Jenomže to jsem se šeredně spletl. Kick ass je ve skutečnosti akcí nebitá a hlavně neskutečně zábavná paráda, která mi úplně vyrazila dech. Dokonce se mi líbí i ty jinak naprosto idiotské maličkosti, které bych v jiném filmu naprosto odsoudil, jako třeba malou holku s přiblble růžovými vlasy co si říká zabíječka (ačkoli to je jen hloupý překlad, i to se celkem povedlo) a střílí všechny, kdo se k ní jen přiblíží, nebo jejího batmanovského "taťuldu", co nedělá v podstatě nic jiného, jen občas si dá se střílením padouchů pauzu, to pak totiž střílí do své malé holčičky. A i to je sranda. Doopravdy, styl humoru jakým se snímek prezentuje je neokoukaný a naprosto zastiňuje jakékoliv chybky, které by film třeba mohl mít. Teď se rouhám, ale film mi trochu připadá jako styl humoru Quentina Tarantina, a, uznejte, co si budem nalhávat, ten je skoro vždycky skvělý.

plakát

Drive Angry (2011) 

Sexy a většinou spoře oděná dívka, drsný chlapák s brokovnicí u pasu co střílí olovo všude kolem, spousta ohně, spousta krve, spousta mrtvol a k tomu hlášky, které by zničili snad každého. V dnešní době recept na zaručený úspěch. Hmmm.... ne. Vlastně, ani trochu. Ve skutečnosti se jedná o nehorázné klišé, kdy je každá scéna ještě absurdnější než ta předchozí, a o hodnocení "kvalitní akční béčko" si to může nechat jenom zdát. Jak sem již psal, film je celý neskutečně absurdní. Problém je v tom, že není absurdní ve stylu Machete, kde ta absurdnost byla sranda, zde je to spíše trapné a běžnému divákovy dá dost práce aby film aspoň dokoukal. A je to smutné, protože s takovým rozpočtem a né zas tak špatným námětem mělo Drive Angry rozhodně větší potenciál.

plakát

Bolt - pes pro každý případ (2008) 

Tento neskutečně emotivní animovaný film o vztahu zvířete s člověkem přináší zvláštní, avšak naprosto parádní kombinaci zábavného rodiného animáku, s dojemným příběhem a především rozuzlením. Příběh je u Bolta doopravdy na prvním místě, to ale neznaméná, že by jinde byl špatný. Animace, jak už to v Hollywoodu bývá, je prvotřídní a dojem z celého filmu je velmi, ale velmi pozitivní. Snad jedinou výtku bych mohl mít nad texty písní, ale to není jen případ Bolta, je to případ v podstatě celého žánru. Nevím, možná, a dost pravděpodobně to bude v originále mnohem lepší, ale alespoň v češtině jsou texty strašné, podání písniček rve za uši a hlavně by jejich absence vůbec nijak filmu neuškodila. Nadruhou stranu písniček ve filmu není zas až tolik, a jinak se jedná o prvotřídní podívanou, která dokáže skrátit večer rozhodně nejenom dětskému publiku.

plakát

Noe (2014) 

Podle mého, jedno z největších sklamání posledních let. Film měl být skvělým příspěvkem do.... čeho, fantasy žánru? Ano, jenomže to mi nějak neladí s ideou, že se snímek řídí biblý, protože tu bych si fantasy rozhodně nazvat netroufl. Tak co tedy, apokaliptické drama? Možná... jenomže fimlu by náramě prospělo, kdyby byl trochu méně apokaliptický ještě před tím, než nějaká apokalipsa vůbec přijde, a hodně méně drama. Noe je prostě podivná splácanina náboženských teorií o vzniku světa, na svou dobu vůbec né dobrých efektů, a, obzvlášť ke konci, zbytečné romantičnosti.Když k tomu přičtu vesměs přihlouplé dialogy, rádoby vtipné, zato však vcelku nemýstné scénky (například scéna s Praotcem, zoufale toužícím po borůvkách), a naprosto, ale naprosto špatně obsazeného Russella Crowa, který se, i přes své kvality jinak výborného herce, naprosto nehodil do této, i s kýmkoli jiným dost nepovedéné role z části hrdiny, z části maniaka. Celkový dojem z filmu nedokázala zachránit ani Emma Watson, která jinak patří k mým oblíbeným herečkám, ikdyž, musím přiznat, pravděpodobně z velké části hlavně díky své kráse, kterou zde ale vůbec nedostala šanci využít.