Reklama

Reklama

Život superpsa Bolta je plný dobrodružství, nebezpečí a nástrah – přinejmenším tehdy, pokud běží kamery. Když se hrdina hollywoodského hitového televizního seriálu souhrou náhod ocitne ve studiu v New Yorku, začne se Boltovo dosud největší dobrodružství – cesta napříč skutečnou Amerikou za jeho majitelkou a hereckou kolegyní Penny. Vyzbrojen pouze iluzemi o tom, že jeho fantastické dovednosti a schopnosti jsou skutečné, a dvěma bizarními společníky – apatickou toulavou kočkou Mickou a křečkem s televizní závislostí, Bivoj – Bolt zjišťuje, že k tomu, aby se stal hrdinou, nepotřebuje superschopnosti. (HBO GO)

(více)

Videa (8)

Trailer 2

Recenze (631)

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Bolt je příběhově chudičký - vlastně jen kombinuje klasické motivy psí lásky k páníčkovi a takové to americké "když si budeš věřit, zvládneš cokoli". Naštěstí tvůrci každou chvíli vyrukují s polystyrenovými nebo špendlíkovými vtípky a odkazy na jiné filmy (křeček Rhino poprvé vystupující ze své koule :-), takže film rychle ubíhá a nezanechává škody na dospělém mozku. Pro mě zůstává na půl cesty mezi hloupoučkými dětskými animáky a sofistikovaností pixarovských filmů. Mimochodem, pro toho roztomilého pejsánka se mi Travoltův hluboký hlas vůbec nehodil. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Kvalitní parodie se stále točí... jen už nemají hranou podobu. Bolt je další parádní blbinou která do dětského filmu s jednoduchým příběhem cpe tolik narážek a odkazů na okolní filmy, že mu jde s klidem odpustit i pár vyloženě Disneyovsky pitomých pasáží (výuka psa je odpor hodný promptního vystřihnutí) a přitom není jen jejich bezúčelnou exhibicí. Kromě nich se nikde nečeká a nikde nezastavuje, vlak s bleskem na boku zuřivě zrychluje až do konce, poháněný ultimátně awesome křečkem, sympatickou čičinou a velmi blbým ubercute psem. Sice to není tak legen...wait for it...dary jak by možná chtělo být a Kung Fu Pandu to v mém letošním animákovském žebříčku nepřekoná, ale i tak... překvapivě velice zábavný a akční film. 8/10 ()

Reklama

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Originální námět a klasické provedení. Bolt je jako vždycky velmi roztomilý a všechny postavy okolo plní svůj účel nejen vzhledem, ale i hláškami. Po příběhové stránce je to klasika převedená do originálního nápadu Bolta, jako seriálové hvězdy, která to o sobě ani neví. Jak jsem pukal smíchy u rozhovorů s holuby asi nemusím vysvětlovat (doufám, že to všichni brzy budete vědět z vlastní zkušenosti:)) a stejně tak některé nápady mě dokázali oslovit více než v kdejakém obyčejném filmu. Především intro je bezchybné a jen trochu škoda, že zbytek filmu není v takovém tempu a s tolika nápady. Krom toho jisté podkreslení, skrze agenta nebo závěrečné vykradení jednoho nápadu jedné postavy z filmu působí trochu satiricky, což je snad i účel. Rozhodování mezi 4 a 5 hvězdičkami je složité, ale pro jistotu zvolím tu menší hodnotu a uvidíme, třeba po dalším shlédnutí. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Blesk - Psík so šťastným životom. Namiesto depresie, z pobytu v útulku, dostane milujúcu majiteľku. S ňou po boku aj výnimočnú prácu. Zaručuje mu neustále dobrodružstvo. (Domáce psy bez hier, ktoré však ich psie mozočky dokážu často potrápiť ako Rubikova kocka, chátrajú v nude bez podnetov - ich páni si myslia, že psom stačí rovnako nezáživný život pri telke, ako im). Okrem bežných dobrodružstiev sa Bleskovi zrazu ponúkne nečakaný výlet. Zistí pri ňom všeličo a odhalí pár nepríjemných právd. Napokon všetko dobre skončí. Však sme v Disneyho rozprávke, takže to nie je spoiler. Príjemné animované dobrodružstvo, ktoré okrem iného nenásilne upozorňuje i na falošnú iluzívnosť virtuálneho sveta. Tiež na to, že ak zamestnanca v práci motivujú lichôtkami o nenahraditeľnosti, tieto sa môžu zakladať často len na placebo efekte, ktorého účelom je motivovať k vyššiemu nasadeniu. Ak by sa Bolt vysral na zvyšok cesty naprieč štátmi, a ukončil, na základe múdrej rady kočky, svoju púť v kempe, kde sa naučil roztomilo žobrať, a kde mal, čo sa žrádla týka, raj na Zemi, neváhal by som s najvyšším hodnotením. Pretože po odchode z kempu sa dej rozplesol do strednoprúdových rodinných ihrísk. ()

swamp 

všechny recenze uživatele

Disney po dlouhé době překvapil. Roztomilý akční hafan Bolt, tak trochu zbytečně nudná kočka a hlavně šílený křeček v kouli - fanoušek Bolta. Supr rychlá jízda, která ví, kdy skončit - i přes několik morálních ponaučení, které zkrátka (bohužel) nesmí chybět, jsem si tento animák vážně užil. Ale znova ho vidět asi nepotřebuju. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (14)

Související novinky

OSCARY – výsledky

OSCARY – výsledky

23.02.2009

Snad jen jednoho většího překvapení jsme se dočkali při vyhlašování Oscarů za rok 2008 v hlavních kategoriích: nejlepším hercem v hlavní roli se nestal Mickey Rourke za Wrestlera, ale Sean Penn za… (více)

Zlaté glóby 2009

Zlaté glóby 2009

12.01.2009

Slavnostní ceremoniál vyhlášení a předávání Zlatých glóbů pořádaný Asociací hollywoodských zahraničních novinářů je za námi a na nás je, abychom si to zrekapitovali. V oblasti filmu se stal jasným… (více)

Zlaté glóby 2009 – nominace

Zlaté glóby 2009 – nominace

12.12.2008

Ti, pro které je vyhlašování prestižních cen Asociace hollywoodských zahraničních novinářů svátkem, se přiblížili k očekávanému večeru mílovým krokem. Včera totiž Asociace vyhlásila nominace za rok… (více)

Pottera nahradí emo upíři

Pottera nahradí emo upíři

19.08.2008

Brečící fanoušci bradavických studentů už vědí, že Prince dvojí krve se letos nedočkají. Studio Warner Bros. z ne zcela pochopitelných důvodů přesunulo premiéru šesté potterovky (určitě jste si už… (více)

Reklama

Reklama