Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Dobrodružný

Recenze (4)

plakát

...a jitra jsou zde tichá (1972) 

V Hollywoodské verzi by staršina prožil milostný románek minimálně se dvěma vojandama, Němce by postřílel sám revolverem a samozřejmě by všichni přežili. Také trapnost s výměnou zásobníků je něco, co je za oceánem tabu no vrchol všeho je, že se po vzoru akčních hrdinů z Kalifornie Bryčkynová neodrazila ode dna a z močálu nevyplavala.Je to sice silně propagandistický film, ale věřím, že takto nějak to opravdu mohlo být.Lidí, kteří zaplatili daň nejcennější za to, že se jejich potomci budou mít lépe a bez Němců, si nelze než vážit.

plakát

Teorie tygra (2016) 

Znáte ten pocit, kdy se přistihnete se spokojeným úsměvem a lehkým mrazením v zádech? Mám to štěstí nebo smůlu, že jsem v tomhle filmu našel tu a tam část svého skutečného života. Nemyslím, že by můj život až tak někdo řídil, ale fakt že jsem spoutám množstvím povinností, úkolů ale i tradic a zvyků, že nemám čas si plnit své sny. A jednoho dne může být pozdě... Já se bavil a příjemně...

plakát

Focus (2015) 

Film se dá rozdělit na dvě poloviny... Až do titulku po 3 letech jsem se tetelil blahem. Děj měl spád, jednání smysl a vzhledem k mé gamblerské povaze mi hláška "Double or nothing" zní vždy jako rajská hudba. Bohužel v půlce filmu došly tvůrcům nápady a vyvrcholení se prakticky nekonalo. Jen díky Margot a Willu Smithovi jsem ochoten trvat na čtvrté hvězdě. Pro Willa to byl standard, který nenadchne, ale neurazí, no a Margot se pomalu dostává do mého top týmu. Asi bych to řekl i kdyby manželka ještě nespala, ale tvrdím, že byla víc sexy než ve Wolf of Wall Street s Leonardem.

plakát

Statečné srdce (1995) 

Filmy se dělají především pro lidi. Ne každý je při historickém dramatu obeznámen s tím, jak prameny danou událost popisují. Po shlédnutí filmu jsem prohledal všemožné zdroje informací, abych si ověřil, jak to opravdu bylo. Něco ve filmu je fikce, ale základní linie je věrohodná a o provedení a výpravě je zbytečné pochybovat. Pro mě nejlepší historický film, který jsem viděl. Uvítám, když se Mel ještě někdy do těchto pro jině zrádných vod znovu vydá. Kdyby byla šesta hvězda, tak ji ode mě má.