Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Sci-Fi
  • Krimi

Recenze (62)

plakát

Stvořitel (2023) 

Tohle kdyby napsal Si Ťin-pching, tak by to nemohlo dopadnout lépe.... pro Čínu. Co to k čertu bylo? Gareth Edwards leze do prdele čínskému politbyru? Tuhle vykrádačku, ala Četa, který dělá z Číňanů lidumily a ochránce lidský práv (se záběry z Nepálu.... WTF?) snad nemyslí vážně? Už chyběli jenom zlý Ujgurové, kteří mučí chudáky čínské androidy.

plakát

Duna: Část druhá (2024) 

Duna je pro mě kultovní, knížku řadím mezi top co jsem přečetl, a to že jsem toho přečetl dost. Film je po audiovizuální stránce neskutečný a spoustu záběrů jsem si při čtení tak nějak představoval. Ale je tu jedno velké ale. Chápu, že aby se z toho nestalo blábolivé drama bylo potřeba příběh zjednodušit - mentati, Alia, Sardaukari, ale musela vypadnout i Guilda, která je jednou ze tří hybných pák společnosti? A to s Chani mělo byt jako co? Zendaya zjevně měla dost jednoduchou roli - budeš se na každém záběru mračit. Celkově mě vadila zásadní genderová nevyrovnanost. Podle mě kniha sama osobě je genderově vyrovnaná, ale zde je v zásadě každá osoba která zásadně ovlivňuje chod žena. Chudák Paul je vlastně jenom nesvéprávným produktem své matky. A fremeni? Že by si v takovém společenství holčičky dovolovali otevírat hubu proti svým vůdcům, ať už je to Stilgar, nebo ctihodná matka? Těžko uvěřit. Nechápu tu nutnost se podbízet dnešní době a kvůli tomu pokazit tak skvělý film. Po dějové stránce zklamání.

plakát

Absurdistán (2006) 

Když vidím hodnocení, tak musím dát 5 hvězd, abych to trochu vyvážil. Tohle by se mělo dětem pouštět povině ve škole, aby věděli, kam zhruba směřujou. Jenom se na tento level nedostanou 2505, ale 2055.

plakát

Muž jménem Otto (2022) 

Je to natočené strašně na (dojící) efekt, celý film jsem se toho pocitu nemohl zbavit. Dokresluje to citlivá (čti ukňouraná) hudba a samozřejmě genderová inkluze za každou cenu (aby si to mohlo sáhnout na Oskara, jdi do prdele akademie). Tom Hanks poprvé v životě nedokázal přesvědčivě zahrát roli, on prostě mrzout není. Tato koláž Grand Torina, Malé řecké svatby a bůh ví čeho je prostě jenom vykrádačkou Grand Torina, Malé řecké svatby a bůh ví čeho. Sorry Tome.

plakát

Barbie (2023) 

Spletl jsem si dveře a místo na rektální sondu jsem vešel do kina na Barbie. Výsledek byl stejnej.

plakát

Strážci Galaxie: Volume 3 (2023) 

Je mi strašně líto, že musím souhlasit s Verbalem, ale víc jak dvě hvězdy to nedá. Za první, od SG čekám nekorektní palbu a ne psychologickou rozborku o Rocketovi. Za druhé, přestaňte už kurva dávat do filmů malý fakany, je to laciný, nikoho to nedojme a Gunne, nemůžeš míchat slovo spíčená a rodinný drama.

plakát

Liga spravedlnosti Zacka Snydera (2021) 

Myslím, že možná moje hodnocení není fér, protože hodnotím pouze úseky u kterých jsem zrovna nespal. Doporučuji místo narkózy.

plakát

C'mon C'mon (2021) 

Joaquin jako obvykle na jedničku (jedna hvězda), ale fakt nechápu potřebu amíků se pořád hrabat v psychoanalytickýcgh sračkách. Tak, jak žrali v 70. letech barbituráty po kilech, tak teď bez psycho coache nedají ani ránu. Navíc komentáře děcek jsou úplně mimo, téměř žádné dítě se v tomto věku takto nevyjadřuje. S touhle umělotinou jděte do řiti.

plakát

Smrtící ticho (2020) 

První půlka filmu mi přišla jak vykrádačka z Wind River, druhá půlka už byla originálnější, ale zase pokulhávala logika. Celkově se na to koukalo dobře a nemám problém si to někdy zopáknout.