Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Dobrodružný
  • Sci-Fi

Recenze (11)

plakát

Máří Magdaléna (2018) 

Velice dobrý film, o tom nelze vést spory. Příběh Marie z Magdaly přináší v novém, možná historicky akurátnějším duchu. Nejedná se však o tolik kontroverzní dílo. Bál jsem se před návštěvou kina právě kontroverzí, jelikož převyprávět příběh Ježíše není snadné nikdy a často se to může vymstít. A když jde o vyprávění z pohledu ženy Ježíšovy blízké, potè obvzlášť. Líbí se mi však, že tvůrci velice dobře vybalancovali hranici mezi biblickou tradicí a snahou o převyprávění příběhu v modernějším duchu (katolickou církví schváleném). Právě tuto opatrnost oceňuji velmi. Také tento film povyšují výkony Joaquina Phoenixe, jehož jejíž je velice lidský až nejistý a opravdu mu věřím snahu a dobrý úmysl. Také Rooney Mara v titulní roli zahrála velmi dobře, s ženskou sebejistotou, ne však příliš revolučně. Přijímám, že Máří Magdaléna nebyla prostitutka, je však třeba se alespoň trochu držet tradice. A to tento film dělá moc dobře.

plakát

Before I Fall (2017) 

Naprosto skvělé spojení filmu, kde se stále opakuje jeden den se středoškolskou tèmatikou. Nikdo si není nikdy na 100% jist tím, co dělá a chtěl by něco udělat jinak. Obzvláště, když jde o životy. Husí kůži jsem po shlédnutí měl řádnou, možná i slzička ukápla.

plakát

Něco jako komedie (2010) 

Nemohu jinak, neż dát absolutní hodnocení. V prolnutí psychologického teen dramatu a černé komedie se povedlo zobrazit psychický stav spousty dnešních teenagerů. Každému, kdo si kdy připadal na světě sám doporučuji zhlédnout.

plakát

Tři billboardy kousek za Ebbingem (2017) 

Velmi promyšlený a propracovaný film. Od začátku se jeví jako drama se sem tam nějakým vtípkem na odlehčení (ne nuceným, všechny jsou naprosto přirozené a vychází ze situace). Jak se však film vyvíjí a my odhalujeme čím dál tím větší hloubku postav, přechází film v plnokrevně filozofický, ve kterém sice jde o příběh, ale postupně, zvlášť ke konci, se do něj vkrádají i důležité, až existenciální myšlenky. Na zoufalství ženy, která přišla o dítě a svůj hněv ventiluje zvláštními způsoby jde vykreslit mnoho. Také je dobré, že je na příběh nahlíženo optikou více postav, která pomáhá lepšímu pochopení. Ve své čiré podstatě mi po konci filmu zůstane v hlavě hlavně ta zásadní myšlenka, kterou každý může chápat jinak, ale přesto je silná a důležitá. Takovéto snímky je nutno točit. Závěrem musím do nebes vychválit výkony hlavní trojice. Harrelson sice nedostal tolik prostoru, ale dominuje ve svých scénách a podává výkon, který přesně pasuje na jeho postavu. Frances MacDormand naprosto věrohodně zahrála zoufalou matku, jednu z běžných, avšak velmi těžkých a málokdy tak dobře uvěřitelných rolí jako v jejím podání, famózní výkon. A Sam Rockwell je prostě Bůh. Věřil jsem mu každé slovo. Hrál přesně to, co se v dané situaci hodilo a jedinkrát ve filmu nevypadl z role. Jeho výkon pro mě film pozvedl ještě výše. Bez herců tohoto kalibru by film byl stále dobrý, oni ho však vynáší mezi skvělé.

plakát

The End of the F***ing World (2017) (seriál) 

Něco naprosto neskutečného. Nerad hodnotím, když jsem neviděl celý seriál, ale tohle je ta nejlepší nejdivnější věc, co jsem kdy viděl. Prostě top, 5 hvězdiček je samozřejmost.

plakát

La La Land (2016) 

Mám odjakživa slabost pro muzikály, ale La La Landu jsem se trochu bál. Mám rád hlavní protagonisty i hudební složku, jen jsem si nebyl jist jazzovostí filmu a režisérem. Obě dvě věci mě velmi příjemně překvapily a nakonec z této směsice vyšel skvělý ronantický film ze života s neskutečnou Emmou Stone a Ryanem Goslingem v životních rolích. Dokonce ani jazz mi nevadil, prostě film jedna báseň.

plakát

Okja (2017) 

Konečně jsem se odhodlal na Okju podívat. Slyšel jsem o ní, a čekal jsem velkodušnou myšlenku, v čemž mě tvůrci nezklamali. Z filmu na první pohled sálá záměr o vykreslení světa v jeho pravých barvách. A je pravda, že všichni jsme otroky potravinářského průmyslu a firmy často nemají duši, ale některé momenty prostě byly za hranou. Musím říct, že mě film donutil přemýšlet, a to asi jde, tudíž plní svou funkci v tomto směru. Uznávám, že věci jsou nastaveny špatně, a že celý film je plný náznaků a metafor, ale šlo to zpracovat lépe, někdy mě ty protiklady vyloženě bily do očí. Dobré, ale vzhledem k tématu by zasluhovalo být lepší.

plakát

Star Wars: Poslední z Jediů (2017) 

Nový díl by měl přinášet do série nové myšlenky a to se dle mého názoru povedlo. Již to nejsou ty honičky mezi hvězdami smrti ani zběsilé objevování nových světů z novější trilogie. Tady jde znovu o boj dobra se zlem. A co na tom, že to zlo i dobro jsou jinak představeny. Sám Luke Skywalker prohlašuje, že Jediové mají skončit, odkazy a propojení s předchozími díly fungují, příběh je skvělý. Nejvíce se mi však líbí nové postavy a mezi nimi kraluje Kylo Ren, který od IIV. dílu neskutečně vyspěl. Uznávám, že dějová linie Finna byla trošku zbytečná, ale i ona přinesla něco nového do ságy, a to pocit, že ne vše se musí povést (čistě z hlediska příběhového) a také předzvěst do budoucnosti, kdy naděje ulpívá v dětech.

plakát

Něžné vlny (2013) 

Jeden z nejzábavnějších českých filmů. Výborná šílená komedie a hereckè výkony na jedničku. Převyprávění listopadu 89 mě překvapilo a velice pobavilo. Hynek Čermák štípající dříví je zážitek z jiného vesmíru :D

plakát

Star Wars: Epizoda III - Pomsta Sithů (2005) 

Za mě možná nejlepší díl star wars. Vyrostl jsem na této sérii a když jsem byl malý, díval jsem se hlavně na novou trilogii. Tento díl je úžasné, temné a překvapivé finále. Přerod anakina v darth vadera je neopakovatelný.