Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Animovaný

Biografie (27)

Atticus Shaffer (herec)

25.10.2010

Atticus se narodil 19. června 1998 v Kalifornii, která je jeho domovem a útočištěm. Žije se rodiči, kteří jsou zároveň jeho učiteli, jelikož studuje z domova. Školu tedy navštěvuje pouze několikrát do roka, aby zde složil patřičné zkoušky, ve kterých exceluje a baví ho obzvláště historie. Atticus trpí takzvanou nedokonalou… (více)

David Burtka (herec / producent)

17.10.2010

Tento americký divadelní a televizní herec se nedostal ve známost diváků díky svým výkonům, ale především jako přítel Neila Patricka Harrise hvězdy oblíbeného amerického sitcomu JAK JSEM POZNAL VAŠI MATKU.Narodil se 29. března 1975 v Michiganu, kde strávil celé své dětství včetně studií. Již od střední školy se cíleně věnoval… (více)

Eva Amurri Martino (herečka)

21.09.2010

Eva je dcerou italského režiséra Franca Amurriho a jedné z nejznámějších amerických hereček Susan Sarandon, která ji přivedla na svět 15. března 1985 v New York City. V podstatě všichni její příbuzní mají co do činění s filmem a televizí. Není divu tedy, že si Eva zvolila, či byla tak trochu donucena, právě tento obor. Díky… (více)

Madeleine Martin (herečka)

21.09.2010

Celým jménem Madeleine Elizabeth Martin, je americká herečka nejvíce známa rolí v seriálu CALIFORNICATION. Přes svůj velmi mladistvý věk toho však již dokázala více, než někteří postarší umělci. Narodila se 15. dubna 1993 v New York City, kde navštěvuje školu klasického amerického baletu. Díky svému muzikálnímu a hereckému… (více)

Aisha Tyler (herečka / režisérka / scenáristka)

20.09.2010

U nás je Aisha známá především a pouze jako seriálová herečka. Její pole působnosti je ovšem o dost větší, jelikož se živí také jako spisovatelka, koketovala s vlastní talkshow a dokonce prorazila i na poli stand-up comedy, čímž se může pochlubit málokterá žena.Narodila se 18. září 1970 v San Francisku do rodiny učitelky a… (více)

Bonnie Somerville (herečka)

19.09.2010

Bonnie je americká zpěvačka a herečka, která se narodila 24. února 1974 v Brooklynu. Zde také strávila své dětství. Její umělecká duše se projevila na střední škole, kde vystupovala v nejrůznějších představeních a to jak herečka, tak zpěvačka.Ze střední školy odešla na Boston College, kde vystudovala muzikálové herectví. S… (více)

Bill Lawrence (scenárista / tvůrce / režisér)

04.09.2010

Bill Lawrence u nás není znám jako osoba sama o sobě, ale spíše díky svojí tvůrčí práci. Tento americký scénárista producent a režisér je totiž otcem oblíbeného a úspěšného seriálu SCRUBS.Narodil se 26. prosince 1968 v Connecticutu. Svoji kariéru začal hned po studiích a to jako scénárista. Díky svým novým nápadům dodával… (více)

Gordon Ramsay (herec / producent)

31.08.2010

Světoznámý kuchař, majitel sítě restaurací na čtyřech kontinentech a držitel 12-ti Michelinských hvězd se narodil ve Skotsku roku 1966. Mnohými kritiky vynášený do nebes za své kuchařské dovednosti a praktiky, stejně jako mnohými zatracován za své chování a vyjadřování. Mnoho z jeho přátel a spolupracovníků tvrdí, že je to… (více)

Christa Miller (herečka)

29.08.2010

Tato americká herečka se narodila na Manhattanu a za sovu popularitu a herecké příležitosti vděčí především svému manželovi Billu Lawrencovi, který ji obsazuje do svých tvůrčích počinů. Christa byla v podstatě předurčena k životu před objektivy kamer a fotoaparátů. Její otec se živil jako model a příbuzenstvo z matčiny strany… (více)

Brian Dietzen (herec / scenárista / producent)

23.08.2010

Brian se narodil v roce 1977 ve státě Colorado, který mu byl domovem i pro jeho dětství a dospívání. Opustil jej až ve chvíli, kde se rozhodl plně věnovat své herecké vášni a začal budovat kariéru. Jeho zájem o herecké řemeslo se začal projevovat již v útlém věku, kdy jako osmiletý chlapec hrál zápornou postavu elfa v tradičním… (více)

Karel Kryl (herec / skladatel)

23.08.2010

Karel Kryl byl zpěvák, písničkář, básník a umělec, který v tehdejším Československu a později v exilu hlasitě vystupoval proti komunismu. Narodil se v Kroměříži 12. dubna 1944 do rodiny, která spravovala tiskárnu, jež založil jeho dědeček. Karel absolvoval keramickou školu, jelikož měl v mládí jinou představu o své budoucnosti… (více)

Reba McEntire (herečka)

21.08.2010

Pro tuzemského diváka je známá především jako herečka, ovšem Reba Nell McEntire je především vynikající americkou zpěvačkou country, která se může chlubit několika miliony prodaných nosičů, obrovské popularitě a je také ověnčená několika desítkami nejrůznějších cen.Její umělecká dráha začala už v raném dětství, kdy zpívala se… (více)

M.C. Gainey (herec)

16.07.2010

Mike je velmi známý americký herec, klasický případ velmi obsazovaného herce, ze kterého se ale nikdy nestala větší hvězda. Narodil se 18. ledna 1948 a je vysoký 190 cm a je charakteristický různorodou úpravou vousů. Díky tomuto zjevu jsou mu přidělovány role kovbojů, motorkářů nebo trestanců.Jako mnoho amerických herců začínal… (více)

Jan Kašpar (herec)

10.06.2010

Jan Kašpar se narodil v Praze 6.9.1952. V ČKD se vyučil provozním zámečníkem, toto povolání však nevykonával a hned po vojenské službě začal pracovat jako kulisák. Jeho první štací byla Městská divadla pražská. V roce 1975 si zahrál v tajném představení Žebrácká opera Václava Havla v Horních Počernicích. Právě kvůli této hře… (více)

Jonah Hill (herec / producent / scenárista)

01.07.2009

Jonah Hill se narodil v roce 1983 ve státě Kalifornia, kde vystudoval střední školu. Po promoci Kalifornii opustil, aby studoval herectví na New School University. Jeho dětským snem bylo se jednou připojit s týmu scénáristů seriálů SIMPSONOVI či SATURDAY NIGHT LIVE. Hill má židovský původ a jeho bratr Jordan je manažerem… (více)

Ladislav Smoljak (scenárista / režisér / herec)

30.07.2007

Český "Albert Einstein" se narodil 9. prosince 1931 v Praze. Tento filmový a divadelní režisér, scénárista a herec složil maturitu v roce 1952, téhož roku se také neúspěšně hlásil na DAMU, obor režie. Byl ovšem přijat na Vysokou školu pedagogickou obor matematika- fyzika, kterou v roce 1957 opustil s titulem promovaný pedagog.… (více)

Shawn Bradley (herec)

25.01.2007

Shawn Paul Bradley se narodil 22. března 1997 v Německu, své mládí a většinu života ovšem strávil v americkém Utahu. Shawn je bývalý profesionální basketbalista, který měří 2,29 m. Vzhledem ke své obrovité postavě, se stal zajímavým i pro objektivy televizních kamer, a proto mu patří místo i zde.Jako většina amerických… (více)

Aloma Wright (herečka)

25.01.2007

Aloma Wright narozena 10. května 1950 v New Yorku je americká herečka známá především svými seriálovými rolemi. I když se narodila v rušném a multikulturním městě New York, své dětství strávila v mnohem klidnější Kalifornii.Jako většina amerických herců začínala i Aloma maličkými rolemi v různých televizních seriálech či soap… (více)

Will Forte (herec / scenárista / tvůrce)

25.01.2007

Tento americký herec, bavič a scénárista se narodil 17. června 1970 v Kalifornii. Absolvoval zde střední školu a poté vystudoval historii na University of California.V roce 2002 se stal členem legendární SATURDAY NIGHT LIVE, se kterou spolupracuje už osmým rokem. Do hlavní role se propracoval po odchodu Willa Ferrella, když po… (více)

Sam Lloyd (herec)

25.01.2007

Celým jménem Samuel "Sam" Lloyd Jr. se narodil 12. listopadu 1963 v USA. Sam je americký herec a muzikant, nejznámější svou rolí nikým nerespektovaného a zoufalého právníka nemocnice v komediálním televizním seriálu SCRUBS.Pochází z herecké rodiny, jeho otec je taktéž herec, ovšem za zmínku stojí především strýc Christopher… (více)

Reklama