foto

Jonah Hill

  • nar. 20.12.1983 (32 let)
    Los Angeles, California, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Jonah Hill se narodil v roce 1983 ve státě Kalifornia, kde vystudoval střední školu. Po promoci Kalifornii opustil, aby studoval herectví na New School University. Jeho dětským snem bylo se jednou připojit s týmu scénáristů seriálů SIMPSONOVI či SATURDAY NIGHT LIVE. Hill má židovský původ a jeho bratr Jordan je manažerem několika hudebních skupin – nejznámější z nich Maroon 5.

Během studií začal Jonah psát své vlastní skeče a vystupoval s nimi v jednom malém baru v sousedství New York City. Tato vystupování mu pomohla se zdokonalit a uvědomit si, že chce jednoho dne vystupovat před kamerou. Díky známosti s dětmi Dustina Hoffmana se dostal ke svému filmovému debutu v I HEART HUCKABEES.

Následují vedlejší role ve filmech produkovaných Juddem Apatowem jako 40 LET PANIC, ZBOUCHNUTÁ, které vedli k roli hlavní v úspěšné komedii z pera Setha Rogena SUPERBAD. Nakonec také hostoval také ve svých oblíbených seriálech SIMPSONOVI a SATURDAY NIGHT LIVE. Jonah Hill vystupuje jako vedlejší postava v několika dalších komediích – BOŽSKÝ EVAN, KOPAČKY , NOC V MUZEU 2 a připravovaném FUNNY PEOPLE.

V současné době píše dva scénáře k vlastním komediím, které by měly být produkovány Juddem Apatowem.

- "srstek" -

Herecká filmografie

2018 How to Train Your Dragon 3
2017 Good Time Gang
MIB 23
The Adventurer's Handbook
2016 Ave, Caesar!
Buchty a klobásy
Týpci a zbraně
2015 Pravdivý příběh
2014 Jak vycvičit draka 2
LEGO® příběh
22 Jump Street
2013 Apokalypsa v Hollywoodu
Vlk z Wall Street
2012 Nespoutaný Django
Sousedská hlídka
21 Jump street
2011 Allen Gregory (TV seriál)
Dragons: Gift of the Night Fury
Moneyball
Spratci na zabití
2010 Cyrus
Dostaň ho tam
Jak vycvičit draka
Legend of the Boneknapper Dragon (TV film)
Megamysl
2009 Komici
Noc v muzeu 2
Umění lhát
2008 Horton
Každý má svůj sen
Kopačky
Skandály ze života zvířat
2007 Božský Evan
Human Giant (TV seriál)
Neuvěřitelný život rockera Coxe
Rocket Science
Superbad
Zbouchnutá
2006 Bezva vejška
Campus Ladies (TV seriál)
Clark and Michael (TV seriál)
Klik - život na dálkové ovládání
Král videoher
10 položek a méně
2005 Pancho's Pizza
40 let panic
2004 Mám rád Huckabees
2003 Reno 911! (TV seriál)
1993 Policie New York (TV seriál)
1989 Simpsonovi (TV seriál)

Dokumentární

2014 Hollywood Film Awards (TV film)
2006 Adam's Accepted Chronicles
Reject Rejection: The Making of 'Accepted'

TV pořady

2016 Zlatý Glóbus 2016 (TV pořad)
2014 Late Night with Seth Meyers (TV pořad)
Oscar's Red Carpet 2014 (TV pořad)
Zlatý Glóbus 2014 (TV pořad)
2014 MTV Movie Awards (TV pořad)
86. Annual Academy Awards (TV pořad)
2013 Comedy Central Roast of James Franco (TV pořad)
Zlatý Glóbus 2013 (TV pořad)
2012 Teen Choice Awards 2012 (TV pořad)
The Orange BAFTA Film Awards 2012 (TV pořad)
2012 Film Independent Spirit Awards, The (TV pořad)
84. Annual Academy Awards (TV pořad)
2011 MTV Video Music Awards 2011 (TV pořad)
2010 MTV Movie Awards 2010 (TV pořad)
2009 Spike's Guys Choice (TV pořad)
2009 MTV Movie Awards (TV pořad)
2008 MTV Movie Awards 2008 (TV pořad)
Night of Too Many Stars: An Overbooked Concert for Autism Education (TV pořad)
80. Annual Academy Awards (TV pořad)
2007 Up Close with Carrie Keagan (TV pořad)
Xposé (TV pořad)
2005 Attack of the Show! (TV pořad)
Made in Hollywood (TV pořad)
1995 E! Živě z červeného koberce (TV pořad)

Scenáristická filmografie

2011 Allen Gregory (TV seriál)

TV pořady

1975 Saturday Night Live (TV pořad)

Producentská filmografie

2017 MIB 23

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(400)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace