Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krátkometrážní
  • Krimi
  • Rodinný

Recenze (875)

plakát

Stav obležení (2003) (studentský film) 

Dnes už celkem cenný dokument, dobře natočený.

plakát

Noctilucas (2022) 

Poněkud schizofrenní film, kde na jednu stranu panuje jakási pohoda, lehkost, zatímco si nelze nevšimnout snahy tvůrců o něco jako drama-romantiku. Sympatický Lucas chce odjet ze země, ze které prostě nemá dobrý pocit, ale možná se mu moc nechce po seznámení s Juanem. Ač se herci snažili, nesedlo mi to. Juan nebyl ten typ, u kterého bych si řekl, že z toho něco bude. Natočeno jinak dobře, film určitě stojí za zhlédnutí.

plakát

L'Homme inconnu (2021) 

Krása Azurového pobřeží vždy lákala umělce. Tentokrát toho využil spisovatel, aniž by tušil, že to nebude jediná krása, kterou zde najde. Možná ji našel, možná ne, možná mu to přineslo něco víc... O tom a o snech starších mužů je tento film, který nelze jinak než doporučit.

plakát

Femme (2023) 

Čekal jsem trochu důmyslnější, lépe vypracovaný děj, ale ani tak to není špatný. Herci všichni skvělí, nejvíc asi George MacKay. Film kazí kamera, místy i zvuk. Oba režiséři jsou v začátcích, tak snad bude jejich tvorba čím dál lepší.

plakát

Lítá v tom (2023) 

Jestli existuje nějaké klišé, které tady nebylo využito, bude to velký div. Že české (bohužel poslední léta spíš česko/slovenské) komedie nebaví, jsem si už tak nějak zvykl, ale přesto vždy doufám, že přijde něco, co tento kdysi slavný žánr připomene. Nestalo se ani tentokrát, zhruba od poloviny už to byla spíš nuda.

plakát

Metamorphosis (2019) 

Film na důležité téma je celkem dobře zpracován. Z herců musím ocenit především hlavního představitele, kterému v době natáčení bylo sice už mnohem více než jeho postavě, ale nijak to nevadilo. Slabší stránkou je zvuk, nicméně celkově film považuji za to lepší z filipínské tvorby. Snad to pomůže lidem jako je Adam.

plakát

Boku mo aicu mo šinró desu (2022) (TV film) 

I přesto, že je to japonské, působí to parodicky. Komediálních scén moc není, romantických ještě míň, většinu času zabírá drama. V tomto je to pro mne dost zklamání, bo si myslím, že z takového námětu mohla být opravdu dobrá komedie pro všechny, ne jen pro asijské diváky.

plakát

Tam, gdzie płaczą ptaki (2023) 

Oceňuji, že i když je to tak trochu ponurý film, je vlastně pozitivní. Žádná šikana, krev apod., Jakub Wenda prostě ukázal, že to jde i bez toho. A to i přesto, že jde o polský venkov. Jestli je to více reálné, nebo spíš naivní, nepovažuju tentokrát za podstatné. Co už se ale moc nepovedlo, je zápletka vs. věk herců. Na jednu stranu je fakt, že příběh odpovídá tomu, že by se měl odehrávat v tomto období, na druhou stranu je evidentní, že zejména Jakub Gasior už má takové období dávno za sebou. Nicméně je to studentský film, nelze čekat dokonalost zkušených tvůrců.

plakát

Požehnání (2023) (studentský film) 

Jako nějaký apel na mladé naivky dobrý, ale jinak mi nepřišlo moc uvěřitelné, že by ti dva tvořili pár.