Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Animovaný
  • Krimi

Oblíbené filmy (9)

U konce s dechem

U konce s dechem (1960)

Perfektní film dvou začínajících mladých herců. Belmondovu tradiční nespoutanost, divokost, bohémství, pohrdání zákony, ale trochu překvapivě i cynismus, výborně doplňuje krásná, malinko naivní Jean Seberg. Kromě buch buch, které se později tak často vyskytuje v Belmondových filmech nechal Godard hlavni hrdiny přemýšlet a diskutovat o svých existenciálních strastích..

Přežijí jen milenci

Přežijí jen milenci (2013)

Jarmusch je Bůh. Rozvláčný a místy nikam se neposouvající příběh naplno přebijí (a vlastně i parádně doplňuje) elektrizující atmosféra se stejně výraznou a skvělou hudbou.

Mimo zákon

Mimo zákon (1986)

Snad jedině I scream, you scream, we all scream for ice cream...

Samuraj

Samuraj (1967)

Frajer, který nedělá chyby... a přece...

Lawrence z Arábie

Lawrence z Arábie (1962)

Scénář, fotografie, kostýmy, účinkující, hudba, dekorace, režie, to vše tak nějak do sebe krásně pasuje a společně to vytváří fascinující a velkolepý epos. Z tohohle takřka čtyřhodinového veledíla je patrné, s jak velikým zájmem až láskou k postavám, k jednotlivým místům a vlastně celé Arábii a konfliktu, který se týkal první světové války, Lean přistoupil. Neuvěřitelně propracované a brilantní na všech úrovních. Peter O´Toole je neskutečný a právem se o jeho hereckém výkonu mluví jako o nejlepším všech dob. Jednoduše jeden z nejlepších filmů, jaký jsem kdy viděl.