Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (6)

plakát

RYTMUS sídliskový sen (2015) 

Některým lidem chybý opravud sebereflexe. Opět se dostavuje postkomunistická buzerace tipu, on má víc tak ho sešrotujeme a pomluváme. Bohužel spousta lidí dnes nedokáže docenit úspěch jiných. Stačí se podívat na Kanadu a Drakea. Bez závisti se vyhřívá na výsluní. U nás v ČR opět panuje názor komu se daří, tomu určitě nepřejeme. Dokument který trvá 8 let a zachycuje vznik jednoho z nejúspěšnějších interpretů u nás i na Slovensku. Člověk, který se zapříčil svojí pílí, pracovitostí, snahou o obrovský posun rapové scény v CZ i v SK. Člověk který nikdy neměl nic zadarmo, potýkal se s rasovou nesnášenlivostí, sociálními poměry a nedostatkem peněz to dotáhl na respektovaného umělce, který je několikrát platinový, pomáhá sociálně slabším a do toho posouvá hranice a snaží se lidi především motivovat. Do toho pro spoustu mladých lidí může být velmi dobrým vzorem, protože se u něj narozdíl od Sámmera Krysláma se nedočtete, že by někde popíjel nebo fetoval koku v klubu. Naopak je úplný abstinent a nekuřák. I to přesto nestačí, protože spousta lidí má v hlavě komplex méněcenosti, a velmi je mrzí, že tento člověk se dostal ze dna až na úplný vrchol. Za mě jednoznačně respekt a to mám jen 30 roků, Rytmuse a KF sleduji od začátku. A jedni ho milují, druzí nenávidí, něco mu ale vytknout nejde, tam kam to dátahl to dotáhl díky sám sobě a svojí vlastní disciplíně. Za to kloubouk dolů a za mě 5*.

plakát

Pohádkář (2014) 

Jiřímu Macháčkovi sedí opravdu více komedie, než romantická zápletka s prvky detektivky. Opět mě přesvědčilo, že jít na český film do kina se nevyplácí. Herec, který je proslulí svým humorem a hereckými výkony prostě nemůže vykřesat z velmi slabého filmu průměrný či dobrý film. Jeden tahoun na to zkrátka nestačí. Film mi přijde jako ztráta času, pokud nejste ubrečená slečna po rozchodu, která neví, kde se nachází její ex, nic pro Vás.

plakát

San Andreas (2015) 

Dwayne „The Rock" Johnson je právě tím chlápkem kterým chcete být, až se naše planeta země rozhodne, že už má plný zuby to jak s ní zacházíme a neuvědomujeme si, jak málo stačí k tomu, aby vznikla katastrofa obřích rozměrů. The Rock je chlap jak hora, svojí rodinu miluje nadevše a i když nevydělává miliony jako uhlazený manažer, který sbalil jeho exmanželku, je přesně tím správným chlapem který na roli záchranáře přesně sedí. Zatím jeho dle mého názoru nejlepší role, která mu opravdu sedne a myslím, že jako záchranář by se od něj nechala zachraňovat nejedna žena v nesnázích. Vynikající kamera a brilantní efekty, u kterých Vás zamrazí. Pohroma neuvěřitelných rozměrů, kterou nechcete na vlastní kůži zažít. O to víc Vás film dostane, že zlom litosférických desek San Andreas opravdu existuje. Je to nevyzpytatelná tikající časovaná bomba, která o sobě může dát vědět kdykoliv. Nehledě na počet stoupajících zemětřesení. Co tím asi pánové Jeremy Passmore, Carlton Cuse, Andre Fabrizio chtěli říct? Američani jsou zkrátka na katastrofy opravdový profíci. V kině krásná podívaná, na malé TV či notebooku je už zážitek o něco slabší. I tak ale palec nahoru za herecký výkon The Rocka.

plakát

Mimoni (2015) 

„Heeee banana, se ňam, ňam." Pokud vám doteď banány nechutnali, tak věřte, že po této vtipné komedii začnou. Roztomilý mimoni, kteří chtějí sloužit tomu největšímu padouchovy vás dostanou. Neodradilo mě ani kino plné malých dětí, mezi kterými jsem se cítil jako otec Fura. Vtipy, které občas malým divákům nedojdou, avšak dospělého návštěvníka pobaví tak, až se za ním děti otáčí čemu, že se to směje. Hledání mimoňů nejlepšího padoucha s typickým jazykem mimoňů je parádní film, který doporučuju, pokud máte splín, deprese vás užírá a nic není tak jak má být. Smích léčí a u Mimoňů se rozhodně nudit nebudete

plakát

Avengers: Age of Ultron (2015) 

Druhé pokračování Avengerů mě překvapilo svým drivem. V prvním dílu šlo o seskupení a poznávání se, v tomto díle se můžeme těšit na více akce, více zábavy a více efektů. Sarkastický humor Tonyho Starka opět exceluje spolu se skvělým doplňováním Thora. Avengers II Age of Ultron mě doslova dostal propracovanými efekty, které opravdu stojí za to obětovat větší sumu ve 4DX kině. Letní filmový trhák, který mě nenechal vychladnout. Děj ubíhá neuvěřitelně rychle, nával adrenalinu se stupňuje, až si nakonec řeknete: „To už je konec? A Proč tak rychle??" chcete víc a ještě. Adrenalinová zábava, povinnost každého „Marveláka" a fanouška komiksů.

plakát

Chappie (2015) 

Jižní Afrika, velmi blízká budoucnost a stále zvyšující se kriminalita. Film vycházející ze současného stavu hlavního města Jižní Afriky, kdy vzrůstající kriminalita terorizuje celé město. Pro vyšší ztráty policistů nastupují na řadu robotické jednotky – pátrači. Nemají vlastní myšlení, názor, nerozvíjí své dovednosti. Jenže, co když jednomu robotu dáte vlastní vědomí, schopnost uvažovat a rozmýšlet co je správné a co ne. K tomu tohoto robota nechte vychovávat partičku kriminálních gangsterů z kontroverzní skupiny Die Antwoord. Ať si robot, který dostane jméno Chappie, udělá obrázek sám, co je správné a co ne. Zajímavé propojení, kdy i kriminální živel může mít city a může mu na něčem záležet. Připojte hudbu a dekorace ve stylu Die Antwoord, plechového robota co začíná cítit a máme vynikající filmový počin, co by bylo, kdyby roboti dostali možnost uvažovat – a že se tato doba velmi rychle blíží. Zábavná oddychovka, s vynikající kamerou a výborným soundtrackem spolu s netradičními dekoracemi od Die Antwoord. Neil Blomkamp odvedl výbornou práci a tento film z hlediska kamery a scénáře považuji za více vydařený než District 9. Za mě určitě doporučuji.