Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Sci-Fi
  • Krimi

Recenze (7)

plakát

REVENANT Zmrtvýchvstání (2015) 

Klendra posraná! Tohle je pro mě to skutečné poselství tohoto filmu. Při sledování mi byla totiž o dost větší kosa než hrdinům, kteří padají z několika desítek metrů a plavou v ledové řece jakoby se ani nechumelilo. A že se kurva chumelilo! Mé podchlazení (a neustálé uklidňování sám sebe, že až budu opět disponovat běžnou tělesnou teplotou, tak se mi šulda vrátí na standardní délku), mi způsobila navozená atmosféra, která je v rámci svého žánru (dobrodružné, občas fantasy survival rádobydrama ?) něco jako Vetřelci na svém sci-fi písečku. Herecké duo Hard DiC předvedlo své standardně dobré výkony (ano, nejsem hater DiCapria), nicméně že bych byl z toho úpně odvařenej se říct nedá. Na ty hnusný sošky to nebylo teda. Jenže já nejsem vyšší bytost z Emerické Ekademie, tak je docela dobře možné, že mě opět zaskočí svou důvtipnou demencí. No a to je asi tak vše. Takže po celkovém shrnutí hodnotím takto: 3 hvězdy jen za vytvořenou atmosféru, půl hvězdy za herecké výkony. To je tedy 3,5 z 5. Kurva, musím se rozhodnout, zdali udělím 3 nebo 4. Ale při vzpomínce na scénu, v které DiCaprio chytne rybu v řece a sežere ji syrovou i přes rozdělaný oheň asi 5m daleko, se mi vybaví má očekávání od tohoto filmu a hodnotím třemi. P.S. Jsem zklamán! Čekal jsem totiž, že péro se mi zvětší o mnohem víc

plakát

Interstellar (2014) 

Nekonecny vesmir. Toto je cesta hvezdne lodi Made in Hollywood na jeji nekolika mesicni misi k nadsvetelnym ziskum. Vydavat se za hyper cool film, hledat nove dimenze za skrinemi v pokojiccich malych holcicek a odvazne se poustet tam, kam se dosud zadny z Nolanu jeste nevydal. Otazka je, zda The Nolan Brothers nastavili spravny zanrovy kurz na svem ridicim panelu pri sve posledni houbickove seanci. Dle meho zkuseneho nazoru se jim posledni trip moc nepovedl a na zaklade toho vzniklo toto vesmirne,rodinne, farmarske, dobrodruzne , ale hlavne nudne a vsemoznymi kokotskymi teoriemi preplacane sci-fi s umornou delkou 3 udajne pozemskych hodin. Jenze pri zobrazeni zaverecnych titulku mi za tu dobu pribylo nekolik sedivych vlasu a par vrasek. Nahoda?? Udeluji 2 hvezdy za vykon MMcC, sem tam nejakou tu vtipnou hlasku plechoveho obdelniku a vizualni zpracovani. Treti hvezda je ale schovana nekolik miliard svetelnych let v kuchynce maleho domecku pro panenky jednoho 40-ti leteho pana.

plakát

Gangster Squad – Lovci mafie (2013) 

Tak tohle se povedlo. El-Ej roku 1949 nebylo misto pro nactilety radoby gangsta ksiltovkare, nybrz pro macho mafiansky bosse s akne na ksichte a nemene macho fizly. Kdyz zamenime tyto individua za skvele hrajici herce, pridame dokonalou dobovou atmosferu, natocime poradne nekolik akcnich scen a okorenime troskou toho swingu, tak mame pred sebou luxusni gangsterku, ktera si rozhodne nezaslouzi mene nez 4 hvezdy. Ja udeluji plny pocet.

plakát

Ex Machina (2014) 

Vyhra ve firemni soutezi nemusi znamenat vyhru v osobnim zivote a uz vubec ne vyhru pro divaky, kteri to z povzdali sleduji. Samotarsky vedec a zaroven majitel one zminovane firmy byl tak znechucen neustalym odmitanim zen, ze se rozhodl si vytvorit svuj vlastni roboticky harem na samote u lesa.. Ovsem jedna ovecka se jevi, jakoby snad sama premyslela a tak se rozhodne ji poradne prubnout svym zamestnancem. Testovani probiha formou kazdodennich nervydrasajicich rozhovoru, ktere jsou uplne o hovne. Stejne jako cely zbytek filmu. Neco malo se zacne dit poslednich 10min, ale je to opravdu slaba naplast. Toto dojemne, filosoficke love story mezi robotem a clovekem s uplne jasnymi prvky thrilleru si ode mne odnasi 1 rudou hvezdu za postavu vedeckeho uchylatora. Stacilo pridat nejake to soft roboporno a dal bych i dve!

plakát

Nespoutaný Django (2012) 

Jamie Foxx pod bicem otrokare zil, Jamie Foxx pod bicem otrokare zil nanana…a Christoph Waltz ho vymanil. Masakroidni jizda od zacatku do konce. Akce, pribeh, herecke vykony, kamera, vyprava, rezie, hudba. V tomto filmu je vse tak dokonaly, ze mam chut dat na truc 4 hvezdy kvuli perfekcionismu. Ale poradne zkousnu uslintanej tenisak v hube a udeleni plneho poctu snad nejak prekousnu! A zaverem jedno male P.S. Nejlepsi film, co jsem zatim videl.

plakát

Chained (2012) 

Dlouho, predlouho se mi nestalo, ze by mne film se dvema herci svoji atmosferou vcucnul do sebe jak cerstva sedmnactka. Ne ani tak do deje, jako spise do depresivniho interieru v hnusnym baraku 4+kk s jeste hnusnejsim Vinckem v proprdenym kresle a hodnym, poslusnym a roztomilym Rabbitkem, jakozto budoucim naslednikem onoho zaprdeneho trunu. Vincent hraje umasteneho magora naprosto dokonale a Kralik je taky supr cupr. Lehce privru oci nad “sokujicim” zaverem a davam plny pocet.

plakát

John Wick (2014) 

Po 10-ti minutach jsem si zacal rikat, jestli jsem ja duchem nepritomen, nebo se opravdu vubec nic nedeje a celou dobu sleduju nudny nic. "Prober se, vole! Je to preci akcni thriller s tvym oblibenym Reevesem " zacnu sam sebe povzbuzovat do dalsich minut filmu. Po uplynuti nekolika dalsich scen se vsak zacne nabizet otazka: Je me sebekoucovani naprosto k nicemu a mel bych opravdu sahnout po jedne z mnoha jiste skvelych knih na toto moderni a cool tema, nebo mam pred sebou dalsi zarez na radoby velkolepe hollywoodske pazbe. Nebudu dale napinat. Jedna se o druhy pripad. Scenar je naprosto stupidni od prvni sceny, kdy je polomrtvy John v aute, ktere narazi rychlosti asi tak 3km/h. Dojel sice az sem, ale uz proste nemel silu to auto zabrzdit. Nicmene nasledne vystoupi a zacne si poustet video na svem smartphounu. Hmm, jak dojemne, ze. A jestlize tato scena byla myslena jakoze strasne humorne, tak o to hur. A v tomto duchu se odehrava vicemene cely film, na ktery plati prislovi “Jak ty me zabijes psa, tak ja tobe vystrilim tvuj gang, ponimayesh ty hajzle?” Motivace hrdiny je tedy uplne smesna. Mimochodem, jeho zena mela naprosto vyborne jasnovidecke schopnosti, kdyz presne vedela, kdy poslat zasilku Johnovi, aby mu dosla tesne po jeji smrti. Nebo mozna kuryrni sluzby v Americe nabizeji novou sluzbu pod sloganem “Garantujeme doruceni zasilky do 12hod od Vasi smrti”. Akcni sceny se odehravaly ve stylu jeden headshot za druhym, coz po kratkem case zacne dost otravovat. Stejne zrejme uvazovali navstevnici klubu, kde se konala nejvetsi prestrelka, jelikoz vubec nikoho tech 50 mrtvych s prostrelenou hlavou nevyvedlo z miry a vesele pokracovali v juchani na tu svou. A ze bylo ten vecer kurva natriskano! Nedivim se jim. Byla to proste dokola opakujici se nuda. Davam 2 hvezdy za supr napad s hotelem a za hudbu, jinak pro me osobne dalsi hollywoodskej brak, ktery si hraje na neco, co presne neni.