Reklama

Reklama

Gangster Squad – Lovci mafie

  • USA Gangster Squad (více)
Trailer 4
USA, 2013, 113 min

Mafián Mickey Cohen platil v polovině 20. století za nejmocnějšího a také nejbrutálnějšího bosse na západním pobřeží Spojených států. Učil se od Al Capona a v Los Angeles kontroloval kšefty s drogami, prostituci i odbory. Město se tak ocitá pod jeho nadvládou. Má pod palcem skoro všechny, včetně policie a soudů. Jedinou výjimku tvoří policejní náčelník, který pověří seržanty O'Maru a Wooterse sestavením speciálního týmu pěti nebo šesti mužů, kteří se pokusí zničit Cohenovo impérium, aniž by měli oficiálně něco společného s policií. (TV Nova)

(více)

Videa (28)

Trailer 4

Recenze (1 214)

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Ďalší dôkaz, že scenáre v Hollywoode už píše hocijaký mongoloid, pripútaný v štúdiu reťazou k radiátoru. Tak zlé dialógy som nepočul od posledného filmu s Dolphom Lundgrenom. K tomu nevýrazní herci (Penn si to užil, ale nútia ho vypúšťať z huby hrozné blbosti) a nulová dobová atmosféra. Akčné scény sú fajn, miestami takmer super, a celé to má našťastie slušné tempo, ale to už film nezachráni. ()

Faidra 

všechny recenze uživatele

Filmový ekvivalent vlákniny - projde to vámi bez překážek, bez chuti, beze změny a bez důsledků. Ono to tak strašně moc chce být neúplatnými proti zjizveným (a zatuhlým) tvářím kmotrů z gangů Los Angeles ve špinavých ulicích, nařizujícím vám, abyste pozdravili jejich malého přítele, až je z toho neatmosférické umělohmotné nic proti ničemu asi tak osmdesátkrát mělčí než rýha mezi Brolinovým obočím, co neodbytně vnucuje myšlenku zavést jeden decifleischer coby novou jednotku filmového rutinérství... ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $60miliónovTržby USA $46,000,903Tržby Celosvetovo $105,200,903Tržby za predaj Blu-ray v USA $6,609,279 Tržby za predaj DVD v USA $9,491,581║ obsadenie luxusné aspoň teda menoslov, gangsterka chcela byť až moc štýlová, samozrejme nechýbajú ako že hlášky, hefty ale všetko to je len kalkul bez skutočnej iskry, bez skutočného náboju, len povrchný balast, škoda /40%/ ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Hneď v úvode po zvýraznení, že film je inšpirovaný skutočnými udalosťami som si dovolil pousmiať sa a začínal tušiť menší prúser. Nakoniec nebol, film je celkom fajn, len ho treba brať ako typického zástupcu jemne nadpriemerného thrilleru made in USA. Akčné i napínavé momenty sú veľmi často znetvorené spomalenými zábermi. Je ich tu dosť a tie časy, keď nás bavilo pozerať sa na strieľajúceho chlapíka spomalene sú už dávno preč. Príbeh je zaujímavý, ale chcelo to popracovať na scenári, postavy sú ploché a trestuhodne nevyužité. Takto nejako by sa dalo proti mafiánom bojovať , ale i R. Gosling spomína, že na to idú príliš zbrklo..."Takto neprežijeme ani týždeň." Ale oni samozrejme prežijú a prežijú toho niekedy viac než je na mafiánsky film zdravé. Herecky sa tu zišla výborná zostava, no S. Penn je dosť prehnaná karikatúra. Záverečná scéna pästného súboja pri fontáne je už dosť trápna, american thriller to tam proste musí mať a nemá to s realitou nič spoločného. Na blueray disku je i dokument o Cohenovi, no neviem či ho tvorcovia videli. Keď človek začne porovnávať film z dokumentom zistí, že na filme nie je pravdivé takmer nič. Inšpirácia je voľná asi tak ako nohavice na raperovom zadku! Celkovo to nie je zlý film, ale musíte ignoravať to "True story" a nechcite vidieť vážny mafiánsky film. 60%. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Ještě větší chybou, než čekat od Gangster squad nové L. A. – Confidential, je pustit si dva dny předtím… L. A. – Confidential. Limonádová hra na gangstery, která šlape především na ‚sunny‘ notě mi ani tak nevadí, protože herci padnou do dobových obleků přesně, cigaret se vykouří nespočet a záminek pro to, aby se rozštěkaly Thompsony, se v ději najde přehršel. To vše zkousnu do momentu, než si Fleischer řekne, že by chtěl být novým DePalmou a z vtipného konverzačního humoru přepne do vážného módu, kde se nechytá ani omylem. Vlastně všechny akční scény jakoby do filmu narval někdo dodatečně, ze dvou ženských postav má ukotvení v ději jen jedna a samotnou policejní jednotku táhne Brolinovo charisma a Goslingův úsměv. Vše pak korunuje sbírka otravných hollywoodských klišé. Zasloužený fail. ()

Galerie (68)

Zajímavosti (32)

  • Každé ráno musel Sean Penn (Mickey Cohen) podstúpiť trojhodinové nanášanie mejkapu. (Spilvo)
  • Josh Brolin (John O'Mara) se v této gangsterce opět potkává se svým rivalem ze staršího filmu Milk (2008) Seanem Pennem (Mickey Cohen). Jejich "morální příslušnost" je ale prohozena: v Milkovi hrál Brolin záporáka, tím je nyní Penn. (hippyman)

Související novinky

Justice League? Možná za deset let!

Justice League? Možná za deset let!

14.02.2013

Starý scénář se opakuje. Pokusů o zfilmování týmovky Justice League of America (Superman, Batman, Green Lantern, Wonder Woman a spol.) už tu bylo několik, třeba digitálně animovaný film v režii… (více)

Sean Penn jako „agent s povolením zabíjet“?

Sean Penn jako „agent s povolením zabíjet“?

30.01.2013

A bude na to dohlížet Pierre Morel, který se v 96 hodinách postaral o definitivní vstup Liama Neesona do síně slávy největších bad-ass borců? Vypadá to, že Penn potřebuje vydělat na nájem, protože si… (více)

I duchům se líbí Emma Stone

I duchům se líbí Emma Stone

21.01.2013

Guillermo del Toro pilně pracuje na postprodukci své novinky Pacific Rim (to víte, do filmu o souboji obrovských robotů s obrovskými monstry je potřeba dodělat „pár“ triků), ale už se pozvolna… (více)

Spy Hunter našel režiséra, ztratil Rocka

Spy Hunter našel režiséra, ztratil Rocka

27.09.2012

Ten totiž zřejmě vyrazí na lov démonů. Ale popořadě. Studio Warner Bros. se už několikrát pokoušelo rozjet filmovou adaptaci stařičké videohry Spy Hunter. O režii se zajímali třeba John Woo či Paul W… (více)

Reklama

Reklama