Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Dokumentární
  • Válečný

Recenze (4)

plakát

Tajný zákop (2023) 

Jen 44 vteřin stačí na ukázání dramatu, akce i lásky a výkon pana Langmajera filmu jednoznačně vysloužil pátou hvězdu.

plakát

Mnichov: Na prahu války (2021) 

Zbytečně pranýřovaný film kvůli jinému pohledu na věc... Ať už byl postup Britů ve filmu omlouván nebo ne, nic to nemění na jinak dobře zvládnutém filmu. Pravdou je, že Áda se moc nepovedl, ale toho vyvažuje Jeremy Irons, kterému role Chamberlaina sedla perfektně. Pokus o zastřelení führera pak nebyl nijak zvlášť napínavý díky zjevnému plot armoru. To je z negativ ale vše a Mnichov si mou pozornost udržel po celé dvě hodiny. Díky hudbě, obrazu, uhlazenému londýnskému prostředí a některým hereckým výkonům je z Mnichova minimálně lehce nadprůměrné dílo a ne odpad, jak tu mnozí hodnotí. To, že se příběh zaměřil na britský pohled z něj nedělá špatný film a zdejší komentátoři by z toho neměli být tak ublížení.

plakát

Stážista (2015) 

Nevtíravá komedie, která se nesnaží tlačit vtipy na sílu a do druhé poloviny vmísí i trošku dramatu. Námět stážisty důchodce mi napřed přišel zvláštní, ale ve finále funguje skvěle. Pochválit musím také hezké prostředí a scénu s loupeží, která na chvíli změnila jinak pozvolné tempo filmu. Ano, občas je to předvídatelné a možná i trochu umělé, ale vše je to přeneseno s takovou lehkostí a pohodou, že to vlastně ani nevadí, obzvlášť v tomto žánru.

plakát

Jak si nevzít princeznu (2021) (TV film) 

Řekl bych, že je to nejlepší česká pohádka za poslední dobu. Nutno říci, že laťka ale nebyla vůbec vysoko. Dobrovolně takové filmy moc nesleduji. Když jsou ale ty Vánoce…