Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Robert De Niro hraje ve filmu Bena Whittakera, 70letého vdovce, který si uvědomil, že odchod do důchodu není až tak skvělý, jak se říká. Využije příležitosti vrátit se znovu do hry a stane se vedoucím stážistou módního webu, který založila a provozuje Jules Ostinová (Anne Hathaway). (Freeman Ent.)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (764)

Othello 

všechny recenze uživatele

Jóga, Apple, kancly, kreativci, mobily, tablety, xanax, jezdící židle, tweety, masáže, těžítka, propisky, hadry a mnoho dalšího v tomhle strašidelném korporátním pekle, které si musí užít jen prvotřídně zpracovaný hlodavci. Nestačí? Tak se podívejte jak je to dlouhý a nádavkem vězte, že krom ošuntělé storky, jak dědeček hříbeček ohromil FB generaci, se dočkáte i rozjeté etudy na téma posranýho osobního života Nancy Meyers. Jediný komediální moment jsem si musel udělat sám, kdy při scéně, kdy se slzami v očích sleduje Rbert de Niro v televizi scénu ze Zpívání v dešti jsem si představoval, že se dívá na sebe v Lovci jelenů, Zuřícím býkovi či jiném filmu z doby, kdy se jej muži obávaly a ženy... taky. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Pohádka o tom, jak jeden nudící se důchodce přinesl jiskru do jinak sterilní firmy a do životů jejích zaměstnanců. Zajímavý nápad, který mě zaujal, už když jsem poprvé viděl trailer v kině, ale k filmu jsem se dostal až nyní. A nelituji, že jsem se na něj podíval. Bob De Niro ztělesňuje svou roli s až obdivuhodným charizmatem a věřil jsem mu každý pohyb, každé slovo, každé gesto. S ním tento film stojí a padá a jen díky němu jsem z výsledku tak ohromen. Protože, přiznejme si to bez okolků, z tohoto námětu se dal taky natočit naprosto obyčejný film, který mohl časem zapadnout prachem a stát se další tuctovkou. On ten námět je totiž tak absolutně obyčejný, že to je až překvapující. Film si prostě plyne svým tempem, celou dobu je vše zalité sluncem, vše super, optimistické, milé, bezkonfliktní, takže to může i vypadat, že se v tom filmu vlastně vůbec nic neděje. A víte co? Konečně! Říkám, konečně taky jednou nějaký kinofilm, kde nedojde k nějakému uměle vyvolanému konfliktu, jen aby se tam něco dělo. Optimistických filmů, kde je vlastně celou dobu vše v pohodě, mnoho není. A o to víc jsem si tenhle zázrak, toto zjevení užil. Jsem absolutně nadšený a neváhám udělit pět hvězd. ()

Reklama

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Očekávaná nuda se nenaplnila, tohle je nejmilejší komediální překvapení roku 2015. Vdovec a zkušený pracant De Niro nastoupí jako internista do rostoucího startupu, kterému šéfuje na svém kole a stále nestíhající Anne Hathaway. Setkání naprosto rozdílných generačních pohledů (dnešní moderní IT svět proti "staré škole") mírně kritizuje současný směr pracovního vytížení a hlavně jde komedie až k jednotlivým charakterům a dokáže na necelých dvou hodinách nejen vtipně pobavit, ale také donutit k zamyšlení za honbou za růstem (často na úkor rodiny/přátel/kvality...). Tenhle pohled na moderní životní styl má hodně do sebe... ()

FTP 

všechny recenze uživatele

Film nemá žádný nápaditý děj, nečekaný zvrat ani vlastně nic moc, co by ho odlišovalo od ostatních. Má ale neskutečné charisma. Je to takové sympatické poklidné vyprávění dvou příběhů, které splývají v jeden, a moc hezky se na to kouká. Jediná akce, kterou třeba vyzdvihnout je pochopitelně loupež mailu, která do kontextu filmu vůbec nezapadá, ale právě proto je možná tak světlým momentem. De Niro na jednu stranu supr, na druhou je možná až moc kladný a vždy se zachová správně, což mě někdy vytáčelo, jak byl předvídatelný. Ani jsem se nemusel bát, že by se s Hathaway vyspal, když si ho pozvala do postele. Za mě film na jedničku, na který se rád podívám znovu a znovu a dám si ho o každých Vanocích, i když s nima nemá nic společného, působí na mě trochu jako Vánoční romantické komedie ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

To opravdové jádro filmu a to nejlepší v něm uvidí jen člověk, který je/ byl v kůži postavy Anne Hathaway. Ten stres, tlak a věčné nestíhání je skoro hmatatelný přes televizní obrazovku. Trefa do černého a v rámci odlehčeného amerického filmového popíku zřejmě vrchol roku. Dechberoucí interakce mezi Hathaway a De Nirem. Škoda slabšího finále. Emoce se konají totiž uprostřed, když to není chtěné, ale bezprostřední. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (22)

  • Když Jules (Anne Hathaway) vypravuje svou dceru Paige (JoJo Kushner) do školy osloví ji zřejmě omylem "JoJo", což je skutečné křestní jméno herecké představitelky Paige. (hansel97)

Reklama

Reklama