Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Krimi
  • Animovaný

Oblíbené filmy (10)

Brazil

Brazil (1985)

Nepřekonatelný Jonathan Pryce, stylizované prostředí trochu jako v Blade Runnerovi, výborná hudba a poutavý, fantaskně až absurdně laděný příběh... A co z toho všeho dohromady vychází? Perfektní film!

Capote

Capote (2005)

Film, který mi vzal dech. Oscar pro Philipa Seymoura Hoffmana je zasloužený každou vteřinou snímku. Fascinující film, který mě přiměl si konečně půjčit knihu Chladnokrevně.

Gattaca

Gattaca (1997)

Celé věky jsem neviděla film, který by mě přiměl k slzám - až pak tenhle. Jedna z nejlepších SF (i filmů vůbec), které jsem kdy viděla. A Vincentovi jsem fandila tak jako málokteré filmové či knižní postavě kdy předtím.

Chladnokrevně

Chladnokrevně (1967)

Připadá mi sice, že film nemá takovou sílu jako Capoteho kniha a hlavně se do něj nikdy nemohlo vejít tolik detailů, nicméně... nemohu nedat nejvyšší hodnocení. Málokdy mi scházejí slova, ale teď ano. Co napsat? Podívejte se a pochopíte. A když se na film podívám po řemeslné stránce, režisér, kameramani, střihači a především herci předvedli dokonalý výkon. Je jen smutné, že měli reálnou předlohu... Isherwood: Možná právě tohle je věc, v níž se film a kniha tolik liší - pocit, který vzbudí. Protože u knihy si člověk může říkat třeba stokrát, že spáchali děsivé vraždy, ale přece se občas té lítosti neubrání, i když se snaží. P.S.: Všem ještě doporučuji jak knihu Chladnokrevně, tak film Capote. Pokud ovšem nejste slabší povaha...

V Bruggách

V Bruggách (2008)

Perfektní, prostě úžasné! Mix kriminálního dramatu a černé komedie s excelentními herci, nádhernou podmanivou hudbou a pohádkovými Bruggami... Kdo by si to nezamiloval? A tak, i přes pár drobných nelogičností, dávám 5*. A objednávám letenku do Brugg :-)! P.S.: Do soundtracku jsem se opravdu přímo zamilovala. Dal by se poslouchat celou věčnost! Tenhle film je zkrátka celý výjimečný.