Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vincent je jeden z posledních lidí, který se narodil z lásky svých rodičů, a tudíž mimo dohled genetických inženýrů. Nedokonalý Vincent je "odsouzen" k práci uklízeče ve velkém centru pro pěstování dokonalých lidí Gattaca, ačkoliv sám tolik touží stát se kosmickým navigátorem. Nakonec volí cestu podvodu. (oficiální text distributora)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (870)

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Povedené sci-fi s téměř žádnými efekty. I tak se dá natočit film z budoucnosti. Docela zajímavý příběh o tom, že když si jde někdo odhodlaně za svým snem, tak udělá všechno a může mít nakonec i úspěch. Pro mě to ale určitě na plný počet není, to by mě musel příběh mnohem více chytit. Vlastně si po dvou týdnech jen ztěží vzpomenu, co přesně se tam stalo. Ale jinak dobré pokoukání, ale nic extra. 70% ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Mrzí mě, že jsem film neviděl v době jeho vzniku...v dnešní době plné neskutečných digitálních efektů a všelijakých vymožeností byl pro mě tento film jaksi ... nechci říkat nudný, ale jiné slovo, které by aspoň trochu vystihovalo můj dojem, asi nenajdu...neříkám, že potřebuju v kadém filmu choreograficky vypiplané souboje, přestřelky a kamerové symfonie, ale tenhle sci-fi snímek mi nic nedal, pravděpodobně si na něj pozítří nevzpomenu a to je asi chyba...připomnělo mi to film Cifra...herecké výkony byly také dobré, budoucnost vykreslena patřičně chladně a strojově...ale oba filmy ve mně nevzbudily nic...ale možná jsem teď jenom nenašel tu správnou filmovou notu... ()

Reklama

dobytek 

všechny recenze uživatele

Gattaca se sice tváří na první pohled jako nějaký strašně "chytrý" sci-fi, ale v podstatě je to akorát ohranej příběh o tom, že i ten největší outsider si může nakonec splnit svůj sen, když se bude hodně snažit. Ta myšlenka s geneticky upravenejma lidma je celkem zajímavá, ale jinak na tom filmu nic zvláštního nevidim. Je tam sice pár napínavejch scén, ale většina filmu je prostě nuda. Koukat pořád dokola na to, jak Ethan Hawk chčije do kelímku nebo se nechává píchat do prstu mě fakt moc nebralo. A ten "americkej" konec to dorazil. Jinak mi taky nesedělo, jak je film laděnej jakoby do nějakýho retra. Sice se to má odehrávat někdy v blízký budoucnosti, ale všichni tam jezděj v Citroënech a Roverech ze 60. let a všichni nosej nějaký retro-oblečení. Většina hodnotících se tu nad tim filmem rozplývá, ale pro mě je to hodně slabý sci-fi. 40% ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Není nad to narodit se pěkně postaru i když to nese jistá genetická rizika. Na postavě Vincenta se mi líbila nezlomná vůle překonat všechny překážky, které ho předurčily k životu invalidy s brzkým datem konce. Tady je vidět, že ne všem předpovědím alá vědecky podloženým se dá věřit a když se opravdu chce, tak cesta ke hvězdám je otevřená. ()

movie 

všechny recenze uživatele

Tohle je jeden z nejlepších filmů vůbec a konkrétně v žánru sci-fi asi taky.Andrew Niccol je geniální režisér a scénárista a na filmu je to vidět.Gattaca je jeho debutem, ale i zároveň životním dílem, které už asi nikdy nepřekoná, i kdyby točil jen samé výborné filmy.Samozřejmě hlavní devízou snímku je originální a nekoukaný příběh, ale i jeho Hitchcocovské podání, kdy jsem se po celou dobu obával o Jeromovu postavu (scéna v tělocvičně, nebo při odběru krve a další.). Opomenout bych asi neměl ani skvělé herecké výkony u všech, nádhernou kameru Slawomira Idziaka a překrásnou hudbu Michaela Nymana. ()

Galerie (66)

Zajímavosti (24)

  • Celosvětová premiéra proběhla 7. září 1997 na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu. (Varan)
  • V dálce startující rakety jsou slyšet v reálném čase. Ve skutečnosti by došlo vlivem jejich vzdálenosti k časovému zpoždění. (Geriel)
  • Mnoho "futuristických" budov, které jsou ve filmu k vidění, je ve skutečnosti velmi starých. Některé interiéry pochází například z domu Marin County Civic Center navrženého slavným americkým architektem Frankem Lloydem Wrightem v letech 1957-9 (na jeho střeše, například na začátku filmu, uklízí Ethan Hawke ještě jako Vincent). Obrovský betonový dvorec, na kterém Irene nabízí Jeromovi (Ethan Hawke) svůj vlas, je ve skutečnosti výpust přehrady Sepulveda v Los Angeles a byla postavena ve třicátých letech dvacátého století. (Morien)

Související novinky

Zemřel herec Alan Arkin

Zemřel herec Alan Arkin

30.06.2023

Přichází smutná zpráva pro celý filmový svět, ve věku devětaosmdesáti let totiž ve čtvrtek v kalifornském Carlsbadu zemřel oblíbený americký herec, režisér, scenárista a hudebník, držitel Oscara Alan… (více)

Slavné značky se dočkají navázání

Slavné značky se dočkají navázání

17.03.2023

Sledování televize a potažmo streamovacích služeb je i po pandemii Covidu-19 a s tím spojených lockdownech pořád na vzestupu a není se tedy čemu divit, že produkční společnosti hledají stále více… (více)

FUTURE GATE - Sci-fi Film Festival 2019

FUTURE GATE - Sci-fi Film Festival 2019

18.02.2019

6. ročník festivalu science fiction filmů a kultury letos v únoru a březnu postupně zavítá do 4 českých měst. Těšit se můžete na mezigalaktické novinky i legendy žánru, které si znovu vychutnáte na… (více)

Sci-fi detektivek není nikdy dost

Sci-fi detektivek není nikdy dost

21.05.2015

Obzvlášť těch ambiciózních, mezi něž se bude chtít zařadit i Genus. Co si pod tímhle slůvkem máte představit? Hodně depresivní příběh z futuristického Londýna, v němž si můžete předem koupit… (více)

Reklama

Reklama