Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Akční
  • Horor

Recenze (538)

plakát

Peklo na zemi (2021) (seriál) odpad!

Co měla sakra znamenat ta adorace Nevilla Chamberlaina a Mnichovské dohody?

plakát

Záhada písečného netvora (1992) (TV film) 

Pan Mackerle svým vystupováním v pořadech Magion a Vega zpopularizoval bájného Olgoje Chorchoje tak, že ho dnes zná v České republice možná víc lidí než v samotném Mongolsku. Pokud máte smysl pro humor "dokument" se Vám bude pro svůj lehce bizarní nádech líbit. Navíc jej doprovází krásná kamera, která dokumentuje atmosféru Mongolska po pádu komunismu a před příchodem masového turismu a divokého kapitalismu.

plakát

Výměna (2008) 

Přemýšlím, zda sem někdy viděl nějaký jiný film s Angelinou Jolie, o kterém bych mohl prohlásit, že je fakt dobrý. Před panem Eastwoodem smekám a uctivě se ukláním. Dokáže si vybrat náměty, které (jak se v obsahu píše) "jdou až na dřeň lidských emocí" a přitom to natočit bez zbytečného, nesnesitelného patosu. Přiměřeně, nevtíravě a přitom poutavě.

plakát

Sotto il vestito niente 2 (1988) 

Čtyři krásné modelky jsou po natáčení reklamy pozváni do luxusní vily na party. Nevinné cákání se ve vířivce se však zvrhne v znásilnění jedné z nich, přičemž zbylá tři děvčata zprznění své kolegyně aktivně pomáhají. Zneuctěná modelka z vily uteče v kradeném autě, po cestě srazí několik cyklistů, babetistů a jiných chudáků co se ji připletou do cesty a pak navždy a beze stopy zmizí. Poté se začnou dít vraždy zbylých účastníků párty... Jednoznačnou výhodou filmu jsou krásné hrdinky. Randi Ingerman, Nora Ariffin, Helena Jesus a nakonec i zprzněná Gioia Scola jsou opravdu nádherné. Nevýhodou snímku pak totální nuda, nezáživný děj, naprosto zmatlané vraždy a nakonec i absence nějakého ústředního hrdiny... Škoda, casting na oběti byl to jediné, co v tomhle filmu povedlo.

plakát

El caminante (1979) 

To se takhle ďábel začal v pekle nudit a tak se proměnil v tuláka a vydal se na procházku středověkým španělským venkovem. Kradl, loupil, znásilňoval, podváděl... a pak přišel na to, že lidi jsou taky pěkný svině.

plakát

Žena v noci (1995) (TV film) 

Tento snímek kdysi vysílala již neexistující TV Premiéra pod českým názvem "Žena v noci". Vypráví o mladé dívce, která je brutálně znásilněna v podzemní garáži a poté ještě ponižována na policii při výslechu. Rozhodne se pachatele najít sama a tak se začne ve vyzývavém oblečení toulat noční MHD, aby na sebe pachatele nalákala.

plakát

Vyměřený čas (2011) 

Asi nejslabší snímek z jinak výborné filmografie Andrew Niccola. Osobně mi přijde, že mu s vyšším rozpočtem do konečného výsledku filmu kecali producenti, jinak nevím jak je možné, že režisér snímků jako Gattaca, Simone a Obchodník se smrtí natočí tak popcornově splácanou sci-fi.

plakát

Indický šátek (1963) 

Mě osobně to přišlo spíš trochu jak parodie na horory. Obzvlášť Eddi Arent (známý z filmů o Vinnetouovi) je vyloženě komickou figurkou, která vesele oznamuje, že se našla další mrtvola. Jako bonus naprosto nesnesitelný hlavní hrdina, který jako jeden z mála bohužel zůstane naživu.

plakát

Žena v černém (2012) 

Celkem příjemná duchařina, která sice není nic světoborného, ale na přijemný večer to stačí. Daniel Radcliffe se snaží odpoutat se od Potterovské kariéry a můj soukromý názor je, že se mu to zatím příliš nedaří. V tomhle snímku pořád vypadá spíš jako vyděšený klučík, kterému umřela máma, než jako muž, který ztratil manželku a musí se starat o syna. Absence pořádného hereckého projevu pak vyniká v okamžicích kdy je na plátně se Ciaránem Hindsem. Ten totiž nemusí říkat skoro nic, stačí mu jediný pohled a tu bolest a utrpení ze ztráty syna a šílenství manželky mu bezmezně věříte.

plakát

2001: Vesmírná prda (2000) odpad!

Mám rád Leslie Nielsena, ale tohle je strašnej film. I vyšetření prostaty je zábavnější než tenhle pokus o komedii.