Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Animovaný
  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Krátkometrážní

Recenze (100)

plakát

Wonder Egg Priority (2021) (seriál) 

Na tohle anime jsem přišel celkem neobvykle, totiž tak, že jsem náhodou narazil na soundtrack, kterej mě naprosto uchvátil. Kontrast soundtracku a zdánlivý roztomilosti, ještě prohloubenej po zhlídnutí od soundtracku vyrazně lišícího se openingu a endingu, mě natáh do zvědavosti neskutečných rozměrů. Děj je ze začátku nespojitelnej a souvislosti se propojujou postupně s každym dalšim dílem, což diváka udržuje v napětí a potřebě zjistit víc. Nicméně všechno dobrý má více či méně nějaký nedostatky. V tomhle případě je to vykoupený podivně nedokončenou (před)poslední epizodou, po který pak po pár měsících přišla speciální delší epizoda, která nakonec věci na pravou míru uvedla, ale i tak nechala konec velmi krutě otevřenej a plnej otázek. Navíc to ani trochu nevypadá, že by někdy mělo bejt pokračování. To všechno je pak zabalený do faktu, že zmiňovanej úžasnej soundtrack je do díla zakomponovanej jaksi nešťastně a v podstatě, hlavně pak v akčních scénách, zaniká a ztrácí svoji sílu. Škoda. Wonder Egg Priority jako celkovej koncept se mi hodně zamlouvá, ale bohužel se nedočkalo toho správnýho druhu zpracování. Tim každopádně v žádnym případě neřikám, že by to nebylo dobrý, ale jak všichni víme, dobrý je přece pouze za 3 a dle mýho by si tenhle počin zasloužil lepší známku.

plakát

Sora no otošimono - Season 1 (2009) (série) 

Hlavní hrdina je otravnej idiot. Častá chibi proměna je taky na palici. První dva díly jsem uvažoval, že to vzdám. Ale překonal jsem se a přibližně od poloviny série dál už to začalo pomalu nabírat koukatelnou atmosféru. Ve výsledku průměrná podívaná, co mě dokáže dokopat k druhý sérii.

plakát

Imóto sae ireba ii. (2017) (seriál) 

První minuty první epizody jsou naprosto šílenym očistcem, to nelze popřít. Naštěstí jsou to jenom představy románu hlavního protagonisty, který jeho editor bez váhání zavrhnul. Přirozeně. Když ale zbytek první epizody překlepete, zjistíte, že od druhýho dílu už se z toho stává pomalu koukatelná věc, kterou si pak třeba i svym způsobem oblíbíte. Důležitý je vydržet, nedat na první dojem a dát tomu šanci.

plakát

Tonari no Kaibucu-kun (2012) (seriál) 

Co? Podle prvních dvou dílů jsem si řikal, jak zvláštní je, že se do sebe dva hlavní protagonisti zamilujou hned na začátku, a že to v následujících dílech podle stylu úvodní znělky bude mít asi docela švih. Ne. Absolutně vůbec. Dá se říct, že tim druhym dílem by to mohlo skončit a nic by se nestalo, protože ve zbejvajících jedenácti se fakt opravdu nic nestalo. Mizutani je furt stejnej asociál bez postupu, Haru je furt stejnej debil, a jediná postava, která mě opravdu zaujala, byla stydlivá citlivka Asako Natsume, jejíž vývoj se ve výsledku nakonec taky nikam neposunul. Poslední díl končí úplně stejně suše jako všecky ostatní a chvíli jsem se musel ujišťovat, jestli to neni jeden z těch 24dílných seriálů. Neni. A ani přes nepochopitelně vysoký hodnocení neexistuje pokračování i přesto, že manga vycházela až do roku 2014, ve který, doufám, pak už konečně k nějakýmu postupu snad došlo. Ale co se týče týhle třináctidílný série, dost jsem uvažoval nad jednou hvězdou. Zachránilo to jenom to, že, jak už jsem tady v komentářích taky viděl, postavy se chovaly povětšinou normálně. Povětšinou. A asi to zachraňuje i už zmiňovaná Natsume, jíž jsem, nebudu lhát, totálně propadnul :)

plakát

Šigacu wa kimi no uso (2014) (seriál) 

Celej dojem pár věcí, který si tvůrci odpustit klidně mohli, kazilo. Neustálý flashbacky, neustálý kecání víceméně o ničem zásadnim a opakovaně, a k tomu navíc všecko zbytečně natahovaný. Příběh dokáže chytit za srdce, nicméně jsem si ho ze zmíněných důvodů nemoh užít tak, jak bych chtěl. Dá se říct, že by se to dalo s přehledem obsáhnout do klasických dvanácti třinácti epizod, jak povětšinou bejvá zvykem, ve kterých by na tyhle nešvary prostor prostě nebyl.

plakát

Evoluce (2001) 

Objevil jsem tohle DVD v CD/DVD obchodě. Vidim Duchovnyho na přebalu, jehož design vypadá jako nízkorozpočtová nepovedená rádoby komedie. Disk stojí 10 Kč, tak ho ze zvědavosti koupim. Po prvních několika minutách začínám zjišťovat, že přebal říká něco jinýho, a že vzhledem k ročníku filmu jde o velmi zdařilej kousek s vymakanýma vizuálníma efektama a fajn příběhem. Nakonec, jak vidno podle mýho hodnocení, jsem rád, že jsem těch deset korun obětoval.

plakát

Rychle a zběsile: Tokijská jízda (2006) 

Hlavní hrdina má schopnost během relativně fatálních nárazů do B sloupku místo deformace ještě naopak vyleštit a navoskovat blatníky. To je obrovská výhoda, páč jinak by v první půlce filmu vyjel sotva z první zatáčky. Každopádně příběh zas tak blbej neni a na pohodovej večer bez nutnosti přemejšlet to docela postačí.

plakát

Wrong (2012) 

Pospojování nespojitelnýho, co vymyslel někdo, kdo dokázal vlastně vymyslet nevymyslitelný a dát tomu ten správnej suchej švih. Jednoduše všecko špatně, a to naprosto úmyslně.

plakát

Need for Speed (2014) 

Minimum nesmyslů, až jsem se divil. Až na to, že autům se po nárazu jako svině ani neodchlípne nárazník, je to celkem reálně vychytaný, hlavně asi díky tomu, že to je opravdová jízda a né počítačový tríčky. Tleskám tvůrcům, nic přitaženýho za vlasy. Navíc má film opravdu moc hezkej soundtrack..