Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Možný konec světa začíná, když do arizonské pouště dopadne obří meteorit. Harry Block, geolog zaměstnaný na nedaleké univerzitě, se vydá na místo dopadu. Doprovází ho kamarád a kolega Ira Kane, zneuznaný vědec, který kdysi pracoval pro armádu. V jeskyni najdou meteorit, z nějž vytéká podivná tekutina. Jsou překvapeni, že stačilo pár hodin, aby se na jeho povrchu objevil mech. Ve vzorcích objeví jednobuněčné organismy, které mají mnohem rozmanitější DNA, než je pozemská. Ira věří, že je to příležitost rehabilitovat se, jenže vzápětí je jeskyně uzavřena armádou. I přesto se Irovi a Harrymu tam podaří dostat. Jeskyně je plná zvláštních tvorů, kteří se vzájemně požírají. Další dny se v městečku začínají objevovat další divné bytosti, které vzápětí hynou, protože se udusí pozemskou atmosférou. Podle Iry je ovšem jen otázkou času, kdy se mimozemský život přizpůsobí pozemské atmosféře. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (457)

corpsy 

všechny recenze uživatele

Je tam jasný nápad priviesť do nového tisícročia ďalšiu rôznorodú skupinku, ktorá sa popasuje z nadprirodzenými javmi v štýle KROTITEĽOV DUCHOV. A to nielen v podobe režiséra. Síce KROTITELIA to niesu, ale nemusíte mať obavy z toho, že by ste sa náhodou nudili, alebo žeby boli herci nesympatický. Ku tomu profesionálna technická stránka veci a máme tu svižný oddychový film. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Velice povedena komedie, taky co cekat od rezisera Krotitelu duchu. Prislo mi, ze to je spis sci-fi nez komedie, samozrejme forku tu je spousta, ale precejen ne zas nejak moc. Herecky je to obsazeny slusne, David Duchovny i Julianne Moore jsou v poho, hodi se k sobe a prislo mi, ze Duchovny tak trochu paroduje Muldera. Seann William Scott je tam spis navic, ale par forku taky zvladne. A pak tu je desne vostrej Ethan Suplee, skoda, ze nema vic scen. Pribeh je sice celkem stupidni, ale napad se zrychlenou evoluci neni spatnej. Triky jsou na hodne dobry urovni, ale jak ktery, nektery potvory precejen vypadaj moc gumove a digitalne. Posledni pulhodina je uz sice jen jedna velka reklama na sampon, ale presto jsem se vyborne bavil, protoze je film sviznej a furt se neco deje. ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Doteraz som sa tomuto filmu vyhybal lebo mi trailery pripadali neskutocne nudne a behom celeho filmu som sa zasmial iba raz. Dost ma srali strasne hlupe postavy (najotravnejsi je Seann William Scott ako totalne vylizany dement), ktore su aj dost mizerne obsadene a prizemny humor postaveny na tom, ze sa niekto potkne. Zapletka by snad mohla fungovat, ale v tomto primociarom jednoduchom prevedeni je dost slaba. Z postav ma zaujal iba v tej dobe este giganticky tucny Ethan Suplee ako hlupy student, ktory nakoniec prekvapi s genialnym napadom ako porazit votrelcov. Jednu hviezdicku davam len za triky, ktore su stale solidne. Vysledkom je ale nevtipna nudna komedia. 3/10. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

David Duchovny pre mňa, a zrejme aj pre väčšinu z vás, zostane v mysli zapísaný predovšetkým ako predstaviteľ sympatického agenta F.B.I. Foxa Muldera z kultového, amerického seriálu "Akty X". To bola jeho životná, najvýraznejšia úloha, čo z neho spravila hviezdu. Počas svojej ďaľšej kariéry sa objavil aj vo viacerých celovečerných filmoch. U mňa najviac zabodoval práve v zábavnom sci-fi "Evolúcia". Spolupráca skúseného režiséra Ivana Reitmana s Davidom Duchovnym nevyšla v tomto prípade nazmar. *** ()

Šakal 

všechny recenze uživatele

Tenhle snímek značnou část své stopáže osciluje mezi dvěma polohami, přičemž na komedii (parodii) je to málo vtipné a k seriózně se tvářícímu kousku to má ještě mnohem dále. Kouknout a zapomenout, což po pravdě není zase takový problém. To ale neplatí o posledních cca 20-ti minutách, kdy si tvůrci konečně uvědomili, na kterou stranu se přiklonit a já si (ve světle faktů a trojlístku Duchovny-Moore-Scott), musím přiznat jedno: bavil jsem se víc, než bych čekal. Jedno se musí ovšem nechat a nezbývá než souhlasit se S.W.Scottem. Na kur domácí (možná) zabírá „napipipipina“ popř. "kokokoko", ale na „pořádné samice, co stojí za to“, už od nepaměti pouze a jedině „You are so beutiful“. To ví každej správnej chlap. P.s. další věcí hodnou souhlasu a zapamatování,….že sehnat Se v 1.30 am je daleko snažší, než sehnat dobré pití… Nechť žije Head and shoulders, („tak trochu“ jiný Biolit) aneb z tohohle klystýru by měl radost i Dobrý voják Švejk. P.p.s. nekoukal jsem na jméno distributora, ale HODNĚ bych se divil, kdyby v tom (alespoň částečně) neměl prsty vlasový koncern Head and Shoulders. Takovouhle reklamu (k nezaplacení), aby člověk pohledal. 65% ()

Galerie (34)

Zajímavosti (9)

  • Severoamerické tržby dosáhly 38,3 milionu amerických dolarů, celosvětové pak 98,4 mil. (NIRO)
  • Když si režisér Ivan Reitman přečetl vážný scénář Dona Jakobyho, rozhodl se projekt realizovat. Nejdřív ale najal další dva scénáristy, Davida Diamonda a Davida Weissmana, aby Jakobyho sci-fi thriller přepsali na komedii. Jakobymu se změny natolik zalíbily, že se rozhodl s Diamondem a Weissmanem na nové verzi spolupracovat. (109)
  • Ve scéně, kdy se guvernér a generál domlouvají na likvidací organismů, se v záběrech na guvernéra objevují velké digitální hodiny, na kterých se náhle mění čas o desítky minut. (DivX)

Reklama

Reklama