Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Animovaný
  • Horor
  • Akční

Biografie (3)

Maria Ouspenskaya (herečka)

23.01.2024

Maria Alekseyevna Ouspenskaya se narodila v Tule v carském Rusku. Studovala zpěv ve Varšavě a herectví v Moskvě. Byla zakládající členkou Prvního studia v moskevském uměleckém divadle. Tam ji trénoval jeden z nejvýznamnějších ruských divadelníků, Konstantin Stanislavskij (autor tzv. Stanislavského metody herectví).Moskevské… (více)

Anne Revere (herečka)

23.01.2024

Anne Revere se narodila v New Yorku do rodiny burzovního makléře Clintona Revera a Harriette Winn. Jejím přímým předkem byl hrdina americké revoluce Paul Revere. Anne vyrůstala na Upper West Side a později ve Westfieldu v New Jersey. V roce 1926 absolvovala Wellesley College a poté se zapsala na American Laboratory School, kde… (více)

Edith Evans (herečka)

22.01.2024

Edith Mary Evans se narodila v londýnské čtvrti Pimlico jako jediná dcera poštovního úředníka Edwarda Evanse a Caroline Ellen. Měla jednoho bratra, který zemřel v útlém věku. Navštěvovala St Michael’s Church of England School v Pimlicu a později se vyučila jako kloboučnice. Na sklonku života prohlašovala, že milovala krásné a… (více)

Reklama