Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Krimi
  • Horor

Oblíbené filmy (10)

Kosti a skalp

Kosti a skalp (2015)

Výborný film, až mne skoro mrzí, že nemohu dát plný počet, ale na to by tam muselo být trošku více napětí a lekaček. Odhlédnu-li od této maličkosti, jedná se bezesporu o jeden z nejlepších uvěřitelných hororů, které kdy byly natočeny.

Hon

Hon (2012)

Na úvod chci říci, že nejsem žádná citlivka, která probrečí večery u romantických komedií a podobných filmů, máloco mne dokáže dojmout, avšak Hon mne naprosto rozsekal, když to tak musím napsat. Malé děcko, které si plete pojmy s dojmy, samo neví, co mluví a všichni se z jejího "sci-fi" mohou dos*at, jelikož dle jejich slov "děti přece nikdy nelžou"; nevím, kde to vzali, ale fajn, na severu to asi chodí jinak. Chudák Lucas je už tak psychicky na dně, neboť nevídá svého syna, teď se na něj ještě ušije tak nechutná bouda, až mne překvapuje, že si zachoval zdravý rozum... Mikkelsen opět upevňuje svou pozici nevídaně talentovaného herce, excelentní výkon, avšak já osobně jej raději uvítám v pozici záporáka, kde má navrch :)))

Chlast

Chlast (2020)

Jak bych tento film stručně ohodnotila? Nejlepší filmařský počin roku 2020, možná i '19 a '21, a to nejen díky tomu, že se v hlavní roli objevil brilantní MM. Experiment, do kterého se hoši pustí, však odhalí, že nejeden z nich je se svým dosavadním životem více než nespokojený. Komu otevře oči, a pro koho se naopak stane osudným? Chcete vědět více? PUSŤTE SI HO! Pokud existuje nějaký MUST SEE film za poslední roky, je to bezesporu Chlast. Co závěrem? Snad jen, na zdraví!

Rytíři spravedlnosti

Rytíři spravedlnosti (2020)

Super drama líznuté černou komedií, málokdo tuto kombinaci asi pochopí, ale mne to velmi zaujalo. Tři podivíni, rozumějme nerdi, se spojí s vojákem, který při tragédii přijde o ženu, a je ponechán s pubertální dcerou, která je psychicky v prdeli, logicky, po smrti svého rodiče bychom byli všichni. Neví, jak vycházet s mladou, natož tak s jejím "in" přítelem, kterého na uvítanou slušně "zmasí", boží táta, mimochodem :D Ale jak jsem již předeslala, je to voják, vracející se z dlouhé mise primárně za účelem pochování své zesnulé manželky, takže na citečky si asi moc hrát nebude.  Zpátky k jádru pudla, vojáka, M.Mikkelsena, vyhledají výše zmínění nerdi, kterým se podaří vypátrat zločineckou organizaci stojící za útokem, při němž zahynula jeho žena a mnoho dalších lidí. Příběh je z většiny postaven na budování vztahu mezi otcem a dcerou a na pomstě.

Rozpolcený

Rozpolcený (2016)

McAvoy se nám konečně slušně vybarvil ve své všestrannosti. Role rozpolceného Kevina mu neuvěřitelně sedla. V jedné chvíli je z něj milá Patricia, ze které se v mžiku stává žvatlající Hedwig, přesouváme se přes sebevědomého a chladného Dennise, až po animální stránku zvířete. Když jsem tento film viděla poprvé, byla jsem absolutně nadšená, a s ohledem na to, že se tato emoce od snímku neodpoutala ani v průběhu let, hodnotím tak, jak hodnotím. Bravo!

Soudce

Soudce (2014)

⭐️⭐️⭐️⭐️Miluju, na žužu maluju! Pardon, nechala jsem se unést... Teď už vážně. To, že je R.D.J. nadpozemsky talentovaný herec, snad nemusím zmiňovat. Onen vztah mezi otcem, který jedné noci spáchá zločin, na nějž si nepamatuje, a synem, jenž se mu, po letech odcizení, snaží pomoci, je nádherně vykreslený, primárně zásluhou hereckých es v hlavních úlohách.

Čokoláda

Čokoláda (2000)

Miluji, miluji, miluji! Přitom se jedná o relativně banální film, který na mne ale zapůsobil takovým způsobem, že jsem ho doposud shlédla nesčetněkrát. Svobodná matka putuje se svou dcerou po světě a okouzluje obyvatele jednotlivých městeček čokoládovým uměním. Její cestu jí však protne náhlé setkání s okouzlujícím pirátem, který zamíchá kartami jejich osudů.

Rivalové

Rivalové (2013)

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️Tak toto se velmi povedlo. Herecké obsazení brilantně zvoleno, hlavní postavy jakoby vypadly z oka mistrům světa F1 z minulého století. Onen zvláštní přátelský/rivalský vztah mezi řidiči byl výborně zachycen. Právem se řadí mezi ty nejlepší filmy, které kdy byly natočeny.

Sherlock Holmes

Sherlock Holmes (2009)

Downey a Law pro mne představují asi nejautentičtější ztvárnění románových postav románu A.C.D. Holmes je okouzlující, částečně pomatený, díky užívání nemalého množství blíže nespecifikovaných narkotik, které mu však evidentně pomáhají k vyřešení těch nejrozličnějších záhad; jeho věrný lékařský asistent Watson je zásadový, striktní, bývalý voják; tedy přesný opak pana Holmese; ale jak se říká, protiklady se přitahují, a není tomu jinak ani v tomto případě. R.D.J. propůjčuje titulní postavě svůj osobitý humor, což ve finále celý akční film místy odlehčuje.

Občan X

Občan X (1995)

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️Byť TV film, tak vysoce kvalitní; vykreslující zvěrstva rostovského řezníka.