Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Sci-Fi
  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Dobrodružný

Recenze (7)

plakát

Problém tří těles (2024) (seriál) odpad!

Já to věděl, že to ti dva debilové zase poserou.

plakát

Three-Body (2023) (seriál) 

Na tohle se tak krásně kouká, až mi to přijde jako meditace. Je až s podivem, jak klidná dokáže být kamera a jak nádherné záběry dokáží kameramani vykouzli několikrát během jednoho jediného dílu. Styl vyprávění se v naší krajině asi neuchytí, stejně jako fantastická hudba a zvukový doprovod. Knihy jsem nečetl, ale mám je naposlouchané z audioknih. Ale tohle jsem nečekal. Hluboká úcta před uměním které Čína předvádí v posledních letech v oblasti kinematografie.

plakát

Kniha přežití (2010) 

Tak jsem si prošel recenze po letech co jsem film shlédnul a světe div se, nikdo si nevšiml toho nejpodstatnějšího co tento film dělá tak úžasným a skoro nikdo si toho nevšiml. A bohuže ani tady to není zmíněno. Tak opožděný spoiler a pokud mi nevěříte, pusťte si ten film ještě jednou a pořádně se dívejte a všímejte si detailů. Hlavní hrdina je SLEPÝ!!! Tadááá!!! Proto má jeho batoh nášivku ze slepecké školy, proto má knihu v brailově písmu. A další a další detaily. Nemáte zač.

plakát

Oppenheimer (2023) 

Upřímně nechápu, proč mi neustále vyskakuje nějaký rádobyvtipný hulvát Verbal jako první v hodnoceních. Inu co čekat od někoho, kdo evidentně svůj život promarní sledováním každého filmu a seriálu co se objeví v kinech nebo na internetu. Ale aby toho nebylo málo, tak ještě ke každému takovému dílu vysolí komentář, který se už prostě nechce číst. Jednou si dám tu práci a spočítám, kolik ten člověk musel promarnit života čuměním na všechny ty kraviny, jen aby pak smolil hodinu recenzi. Je to pořád stejné dokola, plné hulvátských výrazů a rádoby vtipných spojení. Stejně jako současná tvorba. Ale i tak se najdou vyjímky jako je Oppenheimer. Netušil jsem co by mě mohlo tak zaujmout na filmu co trvá  3 hodiny a vlastně se jen mluví. Po shlédnutí jsem pochopil, že Nolan je Pan režisér. A Verbalovi se povedlo jen jediné, inspirovat stejně ubohé uživatele, aby tady z dobře fungujícího serveru, udělali žumpu.

plakát

Stvořitel (2023) 

AI je dneska velký halóó a taky velký bubu.... ale co tenhle film ukazuje není že AI je ta špatná nebo dobrá, ale kupodivu že amíci jsou schopní kvůli svojí neschopnosti kvůli chybě v kódu desetiletí terorizovat celý svět jen díky tomu, že si to prostě odsouhlasí a světe poser se, my teď budeme zase vládnout. A to pěkně z oběžné dráhy, aby jste ne nás nemohli. Upřímně nechápu, jak tohle pustili do kin a ještě víc nechápu, že tohle nikomu nedojde po shlédnutí tohoto filmu. Možná doufali, že dnešní obecenstvo je tupé a lačné po efektech, obsazení a příběh moc neřeší. Přirovnal bych to k Avatarovi. Obsazení super, efekty hustý, ale příběh taky zkritizovali. Prý klišé. Ale co se nestalo. Po prvním snímku se v lidech začalo hýbat svědomí co se světem jako takovým děláme, a tohle je něco podobného. Lidé si začnou pomalu uvědomovat, jaké zlo leží za oceánem a dělá si po světě co se jim zlíbí, hlavně aby to vyhovovalo jejich zájmům.

plakát

Zaklínač (2019) (seriál) 

První sérii jsem dal jakžtakž, nicméně nebylo to nejhorší. U druhé série jsem se setkal s něčím neobvyklým. Musím se nutit do sledování. Pořád doufám, že to bude lepší a ono nic. To že to je multimix o tom se bavit nemusíme. Ale že to nabralo feministický směr a dokonce do toho zakomponovali i uprchlickou krizi to už na mě bylo moc.

plakát

Tenet (2020) 

Tenet je dobrý film. Je to Noleňácký film. Takže o zápletku a šrotování v hlavě není nouze. Ovšem jako fanda pana Nolana, mě tento film trošku zklamal. Chybí napětí. Možná to je způsobeno absencí Zimmera protože hudební kulisa byla opravdu velmi chabá. Triky a kamera jsou na opravdu vysoké úrovni. Obsazení Patizóna jak se mu říká bylo velmi dobrou volbou a chvilkami mi připadal už jako novodobý pan Wayne. Ovšem co mi na Nolana vůbec nesedí, je zasazení záporáka. Že by se už i pan Nolan musel zaměřit na východ? Ohrané klišé. Hlavní hrdina mi vůbec nesedl. To že si nakráčí do gentlemanského klubu a vypadá podezřele... nebylo to oblekem... a v prvních několika minutách, kdy ukrajincký voják říká něco o tom, že není z jeho jednotky... mi připomnělo jeden vtip co se říkával před 40ti lety, kdy se USA snažila infiltrovat SSSR černým agentem.... Není to špatný film, ale z Nolanových asi nejhorší a to ani ne myšlenou, ale zpracováním....