Reklama

Reklama

Problém tří těles

(seriál)
  • USA 3 Body Problem (více)
Trailer 6

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Osudové rozhodnutí, které padlo v šedesátých letech 20. století v Číně, rezonuje v časoprostoru a ohrožuje celé lidstvo. Podaří se skupině vědců tohle nebezpečí odvrátit? (Netflix)

Videa (2)

Trailer 6

Recenze (216)

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Vůbec jsem nevěděl, co od toho mám čekat (předlohu jsem nečetl). Nějak v nitru jsem doufal, že se z toho vyklube překvápko. Po zhlédnutí jsem ale v rozpacích...Samotný koncept mi přišel naprosto skvělý, jenže autoři se za mě vydali směrem, který nepatří k těm atraktivnějším pro diváka. Jinak audiovizuál bez sebemenší připomínky na jedničku (tohle si NF pohlídal). Pár nápadů přímo geniálních (třeba likvidace lodi tím nanovláknem...to jsem čuměl jako puk). I atmosféra místy funguje! Ale ten samotný příběh mě nedokázal zaháčkovat tak, jak bych si v ideálním případě představoval. Určitě dám šanci druhé sérii, až přistane na naše obrazovky. Potenciál v tom rozhodně vidím. Za mě dávám 6/10 ()

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

Krotil jsem očekávání po těch vlažných recenzích, ale nebylo třeba. Je to dobré (jasně, knížka je jinde), ale v rámci adaptace se tu na nic důležitého myslím nezapomnělo. Aby to nebylo jen "to lepší co netflix letos vydal", ale i událost roku, muselo by to nabídnout i silné herecké výkony. To tady ale docela chybí. 8/10 ()

Reklama

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Knižní předloha je samozřejmě úplně jiná liga a kdyby se jí hráči o trůny drželi udělali by lépe. Upřímně jsem se bál, že přijdeme o parádní scény vznášející se armády nebo krájení lodi, ale ne, oni jen zničili jednotlivé charaktery, které máme z knih tam rádi a co hůř udělali z nich všech kamarády, takže téma vyděděnců a podivínů šlo do kytek. Nejen že jsou multinárodní, blábolí o morálce a pořád se utěšují - oni jsou více charakterů v jednom. Chápu proč je jednodušší se vydat tímhle směrem, ale všichni se pak chovají nelogicky, když se v nich promítá několik různých pohledů na problém, který tu je. Herecky je to slabota. Někteří jsou téměř fajn (Wong), ale přesto to není to ono. Hodně tu chybí Peking, obecně Čína a to jak řeší problémy. P.S: Překvapilo mě, že už v první řadě jsou důležité kusy z druhé i třetí knihy a obávám se, že to rozředí dějové oblouky. Snad další řady budou věrnější a že budoucnost bude stát za to. ()

viperDavid 

všechny recenze uživatele

Kvuli seriálu jsem si pořídil knihu. Předpokládám, že skončí podobně jako první série "kdo ví jestli bude druhá" ale kniha asi bude lepší. Ale tím nechci říct, že by se mi seriál nelíbil, to ani náhodou, právě že líbil a hodně. Chápu že tento žándr nemusí každému sedět, protože na mimozemšťany není nikdo zvědaví a už je to dnes tak trochu přežitek, takže nižšímu hodnocení scela rozumím. ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele

Nevim proč, ale z nějakého důvodu jsem si myslel, že toto bude klasické Fantasy, ale z tohoto omylu jsem byl poměrně rychle vyveden. I tak u mě ale zatím vedou scény z virtuální reality, které působily velmi zajímavě a inovativně, ale bohužel jich je dost málo, a je vidět, že seriál se bude nejspíše ubírat úplně jiným směrem. Knižní předlohu neznám, ale podle reakcí se klasicky dost věcí vynechává a stejně tak překrucuje, takže pro čtenáře asi zážitek nic moc. Ta zkratkovitost a ze začátku dost zmatek je vidět i na seriálu. Na některých místech by to chtělo dost přidat, někde zase dost ubrat, protože je to čistá vata, což se prostě u osmidílné série neodpouští. ()

Galerie (469)

Zajímavosti (8)

  • Tvůrci Davin Benioff a D.B. Weiss v roce 2024 uvedli, že mají představu knižní trilogii „Vzpomínka na Zemi“ adaptovat do čtyř sérií. (Dalfor)
  • „Vtip“, který Dr. Wenjie (Rosalind Chao) vypráví Saulu Durandovi (Jovan Adepo) je skrytou metaforou na jednu z teorií, proč lidstvo zatím neobjevilo žádné známky inteligentního života mimo naši sluneční soustavu, Jde o teorii tzv. Temného lesa, kdy se civilizace ve vesmíru obávají prozradit svoji polohu či dokonce existenci, aby nebyly vyhlazeny v nekonečném boji o suroviny v konečném vesmíru. Mimo jiné jde také o název druhé knihy z této série, která tento název popularizovala. (spacemaster)
  • Pohon vesmírné sondy pomocí nukleárních explozí byl poprvé navržen polským fyzikem Stanislawem Ulamem v roce 1947 a posléze zkoumán NASA v 50. a 60. letech jako jedna z možností pro stavbu meziplanetární vesmírné lodi, kterou by bylo možné postavit za použití existujících technologií. (spacemaster)

Související novinky

Co chystá režisér Johna Cartera a WALL-E?

Co chystá režisér Johna Cartera a WALL-E?

10.10.2022

Scenárista a režisér Andrew Stanton (Hledá se Nemo, WALL-E) se po letech pauzy chystá vrátit za kameru svého nového celovečeráku. Stanton naposledy natočil animák Hledá se Dory pro Pixar, předtím měl… (více)

Reklama

Reklama